Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

BC Mureș pune capăt seriei de victorii a sibienilor

Noémi Csiki

Noémi Csiki
18.12.2012

Etapa 14

89-83

(27-21, 19-19, 22-23, 21-20)

10-4 Statistică 7-7

Cu ocazia ultimului meci de acasă din acest an, mureșenii au reușit o victorie importantă, care le va asigura, foarte probabil, un loc între primele trei echipe la sfârșitul turului.

După un început foarte dinamic, în care ambele echipe au finalizat cu succes aproape fiecare atac, gazdele au început să facă rost de un avantaj minim, care a crescut până la șase puncte până la sfârșitul primului sfert. Oaspeții însă nu s-au lăsat bătuți ușor, și au rămas la doar câteva puncte în spatele mureșenilor, care au reușit să își mărească avantajul o singură dată până la 14 puncte, dar sibienii l-au redus până la pauză la șase.

Meciul s-a reluat și a continuat în mod similar: avantajul mureșenilor se mișca între 3 și 6 puncte, până în ultimul sfert. Cu doar câteva minute înainte de final, CSU Sibiu a reușit să treacă în avantaj pentru un timp scurt, dar fără Austin (eliminat pentru 5 greșeli) nu au reușit să țină piept atacului mureșenilor. Astfel, cu 20 de secunde înainte de ultimul fluier, BC Mureș avea iar șase puncte avantaj, și faulturile tactice nu au mai putut schimba nimic. Scorul final s-a stabilit la 89-83, după un meci spectaculos și strâns, în care ambele echipe și-au dorit victoria și au luptat pentru ea.

Spiritul de echipă și banca mai lungă s-au dovedit a fi elementele câștgătoare pentru mureșeni: ei au avut șase jucători cu eficiență de peste zece, iar toți ceilalți care au jucat, peste 5. Andrija Ciric și-a reintrat în mână:  a marcat 21 de puncte. Branko Cuic a reușit 8 puncte, 7 recuperări și 11 pase decisive, iar Temi Adebayo, 4 puncte și 10 recuperări.

Primii cinci din echipa sibiană au jucat bine, însă niciun alt jucător nu a reușit să contribuie la joc în mod decisiv. S-a remarcat în special Mihai Paul, care a reușit un meci foarte bun: el a jucat 40 de minute, a marcat 26 de puncte și a avut 7 pase decisive. Lee Wayne a fost singurul jucător care a reușit un double-double, cu 23 de puncte și 11 recuperări.

În ultima etapă, BC Mureș va juca la Miercurea Ciuc, iar CSU Atlassib va primi vizita bucureștenilor de la CSM.

6 comentarii la aceasta stire:
  • Sibiu :

    Felicitari Serban!
    Sincere felicitari arbitrului Serban care l-a vanat pe Austin inca din primul sfert, 3 greseli personale in primele 4 minute ale partidei. Au venit cu lectia invatata, Austin a avut o medie de peste 20 puncte in ultimele 4 meciuri si trebuia anihilat cumva. Bravo!

    cu 11 ani în urmă (19.12.2012) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș oldboy :

    mda, nici Sibiul nu mai este ce a fost....
    @Sibiu: Arbitrii au avut cateva decizii contestate in ambele directii dar per ansamblu au avut o prestatie rezonabila 9pentru campionatul nostru :))asa ca daca tu crezi ca ati pierdut meciul din cauza ca Austin a acumulat repede 3 greseli........ma faci sa rad, Austin s-a aparat agresiv deoarece avea de anihilat o piesa grea si prin urmare acumularea rapida de greseli a fost inevitabila. Voi credeati ca daca ati schimbat antrenorul, cativa jucatori s ati castigat 4 meciuri la rand gata, veniti sa defilati in Jungla? Meciul a fost frumos, spectaculos iar cei mai buni (aseara)au castigat. Punct, restul sunt povesti. Bafta in continuare

    cu 11 ani în urmă (19.12.2012) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca hell :

    FRB
    Nu stiu de ce mi se pare dar am impresia ca la sedintele FRB se decide si cine castiga si cine iese pe doi si cine ia cupa si tot.... Am impresia ca este un sport calculat cu micrometrul iar arbitrii sunt uneltele FRB pentru impunerea planului cincinal..... Acesti fluierici ieftini sunt apreciati in afara dar in campionatul intern sunt mai penibili decat un stol de cotofene scapate la borhot..... Mi-as dori din suflet ca acest FRB sa fie defapt si de drept Federatia Reacreativa de bunjee jumping!!!!

    cu 11 ani în urmă (19.12.2012) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Mihai 1974 :

    FRB
    nu cred ca e o impresie, din pacate!

    cu 11 ani în urmă (19.12.2012) Raspunde
  • BC CSU Sibiu florinlin :

    @oldboy
    Cand o sa fiti furati, pentru ca esti constient ca o sa va vina si voua randul la ruleta FRB, sper sa fie transmis meciul la TV sa ma pot amuza la maxim. Sa vezi atunci ce-o sa aveti "de povestit".

    cu 11 ani în urmă (19.12.2012) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe mtamasl :

    Sibieni!
    Felicitari, aveti o echipa frumoasa, Lee este exceptional.
    Aveti dreptate, s-a fluierat aiurea, dar mai mult in favoarea noastra, mi-am si notat in calendar cu rosu, ca nu suntem obisnuiti. E un cadou de Craciun. Si nu de la Cristi :)
    Bafta in continuare!

    cu 11 ani în urmă (19.12.2012) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!