Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

BC Mureș trece de BCM U Pitești

Noémi Csiki

Noémi Csiki
09.12.2012

78-64
(21-8, 20-17, 23-21, 14-18)

8-4 Statistică 5-7

Partida dintre BC Mureș și BCM U Pitești a fost spectaculoasă într-un alt fel decât ne așteptam. Adversarele nu au menținut un scor strâns, pentru ca ultimele minute să decidă câștigătorul; în schimb, totul s-a dezechilibrat, fără să se piardă spectacolul.

În primul sfert, piteștenii au început foarte slab, luați parcă prin surprindere: în primele 5 minute, ei au înscris un singur coș. La prima pauză, gazdele conduceau cu 21-8 și meciul părea decis, prea ușor, parcă. Sferturile doi și trei au fost mult mai echilibrate, însă mureșenii s-au impus în continuare, adăugând 3, respectiv 2 puncte la avantajul lor. Al patrulea sfert a fost cel care ne-a reamintit că meciul nu se termină decât la sfârșitul timpului de joc. După ce au fost conduși și cu 24 de puncte, oaspeții au reușit o revenire, admirabilă, până ce diferența pe tabelă era de numai 4 puncte. Acest lucru s-a întâmplat în al patrulea sfert, când Srecko Sekulovic a decis să ruleze și rezervele, să menajeze titularii.

Partida s-a terminat totuși favorabil mureșenilor, care au reușit să mărească din nou diferența la peste zece puncte, începând cu coșul de 3 puncte al lui Liviu Dumitru, care a venit la scorul de 66-62. Scorul final a fost 78-64, și BC Mureș acumulează cea de-a opta victorie stagională.

În acest meci, au revenit doi jucători după accidentări: de partea gazdelor, Andrija Ciric, iar la oaspeți, Octavian Popa-Calotă. Niciunul dintre ei nu a reușit o performanță sclipitoare. S-a înregistrat și un debut, la BC Mureș, Gediminas Navickas a fost prezent prima dată pe parchetul mureșean ca și component al lotului formației gazdă. Prezența lui Gedi a fost binevenită la Tîrgu Mureș, și nici nu s-a prea văzut că lituanianul a făcut cunoștință cu echipa cu doar 2 zile înainte de meci: și-a intrat în mână foarte ușor, si-a simțit coechipierii în teren, a reușit să facă parte din scheme.

Cei doi lituanieni (Peciukas și Navickas) au fost cei mai prolifici marcatori ai mureșenilor, cu câte 17 puncte fiecare, iar cei mai eficienți jucători au fost Liviu Dumitru (15 puncte și 10 recuperări), Branko Cuic (9 puncte, 10 recuperări și 10 pase decisive), respectiv Temi Adebayo, cu 15 puncte (fără coșuri ratate din acțiune) și 4 blocuri.

De cealaltă parte, Marcel Jones și Adonte Gennie au reușit câte 15 puncte, iar Damian Kinloch, 7 puncte și 5 recuperări.

În etapa următoare, BC Mureș se va deplase în capitală, pentru a întâlni pe Dinamo, iar BCM U Pitești va primi vizita echipei CSM București.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!