Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

BC Sirius Târgu Mureș vs ACS KSE Târgu Secuiesc, în premieră în LNBF

BC Sirius Târgu Mureș vs ACS KSE Târgu Secuiesc, în premieră în LNBF

BC Sirius Târgu Mureș și ACS KSE Târgu Secuiesc se întâlnesc în premieră în Liga Națională de Baschet Feminin, astăzi, de la ora 19. Sirius revine în competiția senioarelor după un an de pauză, astfel că va fi primul sezon în care cele două formații se înfruntă în primul eșalon. Ambele echipe se bazează pe multe jucătoare autohtone, dar au apelat și la americance pentru acest sezon. Gazdele vor avea și o campanie de strângere de fonduri pentru o fetiță de patru ani la jocul din prima rundă a grupei Vest.

Marea schimbare la Târgu Mureș în această vară a fost revenirea echipei BC Sirius în LNBF, după colaps-ul celor de la CSM. Clubul municipalității a participat la o singură ediție de campionat (locul 9), după care și-a închis echipa de baschet feminin. CSM s-a bazat pe un schelet important cu care Sirius participa în primul eșalon în edițiile 2016-2017 și 2017-2018. În ceea ce privește componența echipei revenite în prima ligă, antrenor este același Ionel Brustur și dintre jucătoarele cu minute în sezonul trecut la CSM au revenit sub sigla lui Sirius: Kata Meszaros, Cristina Badi, Iohana Borșan, Andreea Feiseș, Beata Bokor, Alexandra Bobar și Diana Ignat Kleeman. Mai sunt câteva tinere în lot și a fost adusă și americanca Brittney Dunbar.

ACS KSE Târgu Secuiesc a schimbat antrenorul în această vară, cu Alpar Farkas în locul lui Ljubomir Kolarevic. Antrenorul a luat în lot și câteva tinere U15 cu care a câștigat bronzul categoriei cu LT Nagy Mozes, inclusiv MVP-ul turneului final, Kriszta Kozman. 7 dintre jucătoarele care au fost anul trecut în lot continuă: Iringo Debreczi, Ramona Danalache, Hanna Holinka-Miklos, Timea Czimbalmos, Rebeka Ardelean, Andrea Lenart și Boglarka Kaszoni. Kayla Mobley, principala armă ofensivă a covăsnencelor sezonul trecut, s-a întors la echipă, care le-a mai adus pe Jade Vega și Reka Domokos.

Sirius a fost de două ori pe locul 9 la precedentele participări în LNBF, când numărul echipelor era puțin mai mic. ACS KSE a debutat în primul eșalon în stagiunea precedentă, fiind în grupa a doua valorică după ce LNBF și Liga 1 au fost unite. Covăsnencele au încheiat pe 12 în sezonul anterior.

Cum Sirius n-a jucat în LNBF în ediția trecută, duelul din această seară va fi primul între cele două echipe în această competiție. Cele două formații s-au întâlnit într-un joc de pregătire, în urmă cu mai puțin de două săptămâni. Era finala mică de la Cupa Sepsi, turneu amical găzduit de campioană, la care Sirius a mers în ultimul moment, după ce Steaua Roșie Belgrad a anunțat că nu mai participă. Scorul în acel amical a fost 60-48 pentru mureșence. A mai fost un duel oficial între cele două formații la turneul de promovare al Ligii 1, din sezonul 2015-2016. Atunci turneul final s-a disputat la Târgu Mureș, gazdele s-au impus cu 50-37 și au obținut promovarea. Loturile sunt aproape complet schimbate față de atunci.

Meciul dintre BC Sirius Târgu Mureș și ACS KSE Târgu Secuiesc se dispută în această seară, de la ora 19:00, la Sala Sporturilor Târgu Mureș. Partida contează pentru runda inaugurală din grupa Vest a LNBF. Gazdele au o strângere de fonduri pentru o fetiță de 4 ani la acest joc, detalii fiind disponibile aici.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!