Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

BC Timişoara caută să-şi revină şi primeşte vizita Energiei Rovinari

Adrian Cojocaru

Adrian Cojocaru
18.01.2013

LNBM

Etapa a XVIII-a

Locul 4 (12-5) Fişa meciului Locul 9 (9-8)

Etapa a XVIII-a din LNBM propune în Banat duelul dintre BC Timişoara şi Energia Rovinari. Un meci în care gazdele caută să îşi revină după eşecurile din ultimele două runde, în timp ce Energia vrea victoria care să o readucă în zona locurilor de play-off.

BC Timişoara abordează meciul cu gorjenii cu mai multă încredere decât în ultimele două meciuri din campionat. Alb-violeţii au avut ceva mai multe zile de odihnă decât de obicei şi, în plus, au adus un nou jucător. Transferul celui mai bun marcator din Bosnia, Mujo Tuljkovic ar trebui să le aducă bănăţenilor un plus pe poziţiile 3-4. Clubul a renunţat în schimb la Marco Derasimovic, astfel că va creşte presiunea şi pe Garry Gallimore, un jucător care a dezamăgit până acum. Elevii lui Srdjan Jovanovic s-au recunoscut învinşi de BC Mureş (acasă) şi CSM Bucureşti (în deplasare), meciul din urmă fiind unul dintre cele mai proaste din ultimii ani. Leii din Banat declară că vor să îşi recupereze atitudinea şi atmosfera de învingători şi nu concep alt rezultat decât victoria. Rămâne din nou de văzut care va fi jucătorul străin care nu va prinde foaia, sau mai bine zis, pe cine va pedepsi antrenorul principal.

Energia Rovinari e formaţia echilibrului în clasament. E pe locul 9, cu 9-8 la bilanţ şi un 4-4 în deplasare. Trupa lui Slobodan Nikolic e în căutare de victorii. Aflată la egalitate cu Gaz Metan, prima deasupra liniei şi urmărită de aproape de Sibiu şi Piteşti, formaţia gorjană nu îşi permite prea mulţi paşi greşiţi. Cu Wisseh şi Kennerly III printre noutăţi, antrenorul oaspeţilor de mâine e optimist în privinţa jocului de la Timişoara. Energia a câştigat runda trecută la diferenţă mare, pe teren propriu cu BC Miercurea-Ciuc şi speră să repete figura şi în Banat.

În plus, Energia are şi un avantaj moral asupra bănăţenilor. S-a impus în tur, în prelungiri, cu 90-89, dar şi acum un sezon, tot în ultimele secunde ale jocului, cu exact acelaşi scor. La general, Rovinariul conduce cu 8-6. 

Partida dintre cele două formaţii va avea loc sâmbătă, de la ora 18:00, la sala C. Jude şi va fi arbitrată de Doru Vinasi, Alexandru Olaru şi Cosmin Prisca

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!