Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

BC Timişoara l-a transferat Mujo Tuljkovic, cel mai bun marcator din Bosnia!

Adrian Cojocaru

Adrian Cojocaru
17.01.2013

 

Chiar dacă perioada de transferuri s-a încheiat, BC Timişoara a reuşit să aducă un nou jucător. Mujo Tuljkovic a semnat cu vicecampioana României şi îi va lua locul în echipă lui Marko Derasimovic.

Tuljkovic vine în România din postura de cel mai bun marcator în campionatul Bosniei. Extrema de 34 de ani măsoară 2.03 metri şi vine de la KK Vogosca Sarajevo acolo unde a jucat 12 partide în acest sezon. Bosniacul a avut medii excelente: 24 puncte, 8.8 recuperări şi 1.3 pase decisive. Poate evolua atât poziția 3 cât și poziția 4.

De notat că în ultima parte a carierei sale Tuljkovic a schimbat mai multe echipe.

Tuljkovic a mai evoluat de-a lungul carierei la Cenex Sarajavo (Bosnia), Bosna Sarajevo (Bosnia), Anwil (Polonia), PBG Basket (Polonia), Szolnok (Ungaria) şi Spars Sarajevo (Bosnia-Herţegovina). El a jucat pentru alte echipe de club din Croația, Slovenia, Spania, Turcia, Polonia și Bosnia. De asemenea, a făcut parte din lotul naţionalei Bosniei în 2002, 2005-2006 şi 2011, fiind prezent la turneul final al EuroBasket 2005.

Transferul lui Tuljkovic înseamnă şi plecarea lui Marko Derasimovic. Sârbul nu a dat satisfacţie şi s-a despărţit de gruparea de pe Bega. El a jucat în 16 meciuri pentru BC Timişoara şi a avut medii de 11.6 puncte, 2.2 recuperări, 1.1 pase decisive pentru o eficienţă de 10.7.

Atașat găsiți traiectoria sportivă a lui Mujo Tuljkovic.

foto: foto.ziolo.eu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!