Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

BC Timișoara revine de la -21 pentru a opri seria Craiovei

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
03.03.2013

85-81
17-8 Statistică 19-6

BC Timișoara a învins pe SCM U Craiova, scor 85-81, într-un meci contând pentru etapa a 25-a din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin - ediția 2012/13. Pe sferturi: 13-17, 21-31, 27-16, 24-17.

Leii din Banat şi Leii din Oltenia au oferit un meci spectaculos prin prisma răsturnării de scor şi un meci atractiv din punct de vedere al jocului din repriza secundă.

Jocul a început cu Timişoara marcând prima prin Sarovic. Au urmat apoi 4 minute şi jumătate în care nimeni nu a mai găsit drumul spre coş! În minutul 5, era tot 2-0! Craiova a spart gheaţa prin LeVar Seals cu două libere, iar apoi oltenii au trecut în avantaj, 4-5. S-a dat apoi drumul la joc, iar oltenii au mizat pe ceea ce ştiau, pase pentru Draguşin care a făcut legea sub panou. Pivotul Craiovei a încheiat primul sfert cu 8 puncte, 8 recuperări şi 5 faulturi scoase pentru adversar. Sfertul de debut a fost al oltenilor, 17-13.

Srdjan Jovanovic a mutat apoi în dese rânduri şi l-a trimis în teren şi pe Devan Downey, cea mai recentă achiziţie a bănăţenilor. Americanul a marcat primele sale puncte din două stop-şuturi şi a mai pătruns o dată pentru a trece deja primele 6 puncte în coş. În schimb, colegii săi au aruncat foarte mult de la distanţă, dar alb-violeţii aveau 1/10 la 3 puncte! În schimb, Craiova şi-a făcut jocul obişnuit şi a evoluat excelent în sfertul doi. Diferenţa de pe tabelă a crescut permanent, iar la un moment dat, în minutul 18 scorul era 46-25 pentru SCM U. O diferenţă de 21 de puncte în favoarea oaspeţilor, iar sala Olimpia din Timişoara era redusă la tăcere. Srdjan Jovanovic a cerut apoi time-out şi Timişoara a mai reuşit să recupereze uşor, astfel că la pauză era 34-48.

Alb-violeţii şi-a descărcat toţi nervii în vestiar şi după o discuţie cu cărţile pe faţă au ieşit extrem de determinaţi de la cabine. În numai 2 minute, BCT a reuşit să reducă ecartul la numai 8 puncte! Craiova a replicat de la distanţă şi s-a mărit din nou diferenţa. Downey şi-a continuat însă jocul bun şi avea deja 15 puncte în cont! Americanul a punctat în special pe pătrunderi individuale. Gazdele au forţat şi încurajate de publicul trezit la viaţă au câştigat sfertul 3 cu 27-16. Astfel, după 30 de minute, scorul era 51-54.

Debutul ultimului sfert a adus Timişoara la un singur punct în spate, dar imediat Dzambic şi Djurasovic au punctat de afară şi Craiova s-a distanţat iar. A urmat însă un nou recital pe axa Downey-Archie şi bănăţenii s-au apropiat la un singur punct. Finalul a fost unul de foc! Alb-violeţii s-au năpustit pe adversari şi acelaşi Downey, precedat de Sarovic au adus Timişoara în avantaj. Gazdele nu au mai cedat şi au obţinut o victorie care în minutul 18 părea imposibilă.

BC Timişoara pune astfel capăt unei serii de 9 victorii consecutive ale Craiovei.

Devan Downey a avut 29 puncte, 10 pase decisive, Domnique Archie a adăugat 22 puncte, 6 recuperări, iar Robert Sarovic a bifat 10 puncte, 6 recuperări pentru Timișoara.

Ionuț Drăgușin a terminat cu 18 puncte, 12 recuperări, Rade Dzambic a totalizat 17 puncte, 9 pase decisive, LeVar Seals a adăugat 16 puncte, 7 recuperări, iar Travis Bureau a avut 12 puncte, 12 recuperări pentru Craiova.

Timișoara are 17-8 la general, iar Craiova este la 19-6.

foto: Sebastian Tătaru

40 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea suporter oradean :

    multam,timisoreni
    Multumim Timisoara,ne-ati batut pe noi,dar i-ati batut si pe ei!!!!!!!!!!!!!!!!!.sara buna sa aveti

    cu 11 ani în urmă (03.03.2013) Raspunde
  • Dragos :

    .
    In sfertul 3 si 4 nu au avut nici o treaba, au jucat de parca meciul ar fi fost aranjat :(

    cu 11 ani în urmă (03.03.2013) Raspunde
  • atomtörpe :

    asa va trebe
    ma distreaza ca 80% din useri se bucura enorm pt aceasta victorie:))

    cu 11 ani în urmă (03.03.2013) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Mihai 1974 :

    normal
    asa e mai interesant duelul pt ordine

    cu 11 ani în urmă (03.03.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe John :

    Fan medias
    incepe sa intervina oboseala la Craiova. Nu poti juca un campionat intreg in 3-4 oameni. Nu cred ca vor termina (la Craiova ma refer) sezonul regulat mai sus de locul 4. Iar in play-off cred ca vor iesi din prima. Nu-i mai vad capabili sa castige pe teren prpriu mai mult de un meci, iar in deplasare, sunt 80% convins ca le vor pierde pe ambele, pentru ca se sting in sfertul 3

    cu 11 ani în urmă (03.03.2013) Raspunde
  • atomtörpe :

    @john
    interesanta opinie john, mai mult au zis asta, numai ca unii nu inteleg.in 6 jucatori, unii expirati, altii ingamfati, nu ai cum sa castigi u
    n campionat

    cu 11 ani în urmă (03.03.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe John :

    Atomtorpe
    nu vreau sa jignesc fanii Craiovei, sau echipa in nici un fel, spun doarbce vad eu de pe margine. In alta ordine de idei, e prima data cand Craiova prinde play-off-ul, asa ca orice rezultat ar obtine cred ca se incadreaza in obiectivele conducerii. Bravo lor

    cu 11 ani în urmă (03.03.2013) Raspunde
  • atomtörpe :

    john
    asta asa este.

    cu 11 ani în urmă (03.03.2013) Raspunde
  • Alb_Albastru :

    obiectivul
    era locurile 9-12 , ei si-au indeplinit de mult obiectivul . Avem mare nevoie de 2 romani si 1 strain cat de cat bunicei, fata de ce avem pe banca. Chiar daca avem un prim 5 de top pt campionatul romaniei, e greu ....

    cu 11 ani în urmă (03.03.2013) Raspunde
  • Alb_Albastru :

    John
    nu fi asa convins de iesirea Craiovei din primul tur, daca nu cunosti atmosfera din polivalenta, te poti uita pe youtube la filmulete. Cum zicea crainicul "prietenul celor de la Mures" ... e greu sa inscrii in polivalenta. Presiunea e mare in polivalenta , jucatarii adversi pot claca foarte usor.

    cu 11 ani în urmă (03.03.2013) Raspunde
  • atomtörpe :

    a-a
    da alb albastru, dar play off ul are mai multe meciuri.oboseala o sa si spuna cuvantul.

    cu 11 ani în urmă (03.03.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe John :

    Alb_albastru
    parerea mea este ca trebuie sa aveti rabdare pana obtineti o echipa sudata si titrata. Aveti un antrenor foarte bun si o echipa inimoasa, insa e nevoie de mai mult pentru a castiga un campionat. PO nu se compara cu sezonul regulat, e altceva. Crede-ma ca nimeni nu cred ca are nimic impotriva Craiovei, decat in momentul in care intervine ingamfarea si sentimentul de superioritate. Cel mai bine e sa-i lasam pe jucatori sa se razboiasca pe teren si nu noi pe forumuri. In rest....numai de bine

    cu 11 ani în urmă (03.03.2013) Raspunde
  • Alb_Albastru :

    atomtorpe
    oboseala o sa-si spuna cuvantul si la noi de la atata tastat :)) , asta e sunt profesionisti , trebuie sa lupte pana la ultima secunda a meciurilor, noi ii vom ajuta atat cat putem la fiecare meci incurajandu-i si punand presiune pe adversari (si putin pe arbitri, care uneori isi cam fac de cap , ca asta seara)

    cu 11 ani în urmă (03.03.2013) Raspunde
  • SCM "U" Craiova Dzambic :

    Tare
    Ma amuza toti cei care abia asteptau o infrangere a Craiovei pentru a sari in sus,ca vai ce lipsiti de valoare e Craiova,ca are banca scurta,ca e lipsita de experienta si multe altele,dar sa dau un exemplu din fotbal Otelul a castigat titlu cu 14 jucatori si nimeni nu le dadea sanse,atata timp cat se joaca pe teren cu siguranta se poate intampla orice,a pierdut,e adevarat dar parca si cand pierde o face spectaculos.Asteptam revenirea lui Miskovic,indiferent de ce se intampla de acum inainte nimeni nu poate nega ca Craiova a facut un sezon foarte bun,cu jucatori fara nume sau jucatori pe care multi i considerau terminati si totusi iata ca cu vointa si caracter se poate,de ce nu s-ar putea si de acum incolo?

    cu 11 ani în urmă (03.03.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe John :

    Alb_Albastru
    crede-ma ca sunt echipe intre primele 8 care sunt obisnuite sa joace in sali de 5000 spectatori si chiar mai mari. O sa vedeti diferenta in play- off. Nu o spun cu rautate sau din invidie, doar sa nu aveti asteptari prea mari si sa aveti in schimb parte de o dezamagire la fel. Repet, meciurile se joaca in sala si e pacat ca aici sa ne certam intre noi si sa ne jignim. Eu cred ca acest site a fost facut pentru altceva. Succes in continuare

    cu 11 ani în urmă (03.03.2013) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Mihai 1974 :

    alb_albastru
    albitrii .. asta e alta poveste..hell te poate ajuta ...e specialitatea lui..sunt cei mai minunati oameni de pe parchet, vedetele seriilor noastre

    cu 11 ani în urmă (03.03.2013) Raspunde
  • Alb_Albastru :

    John
    ingamfarea si sentimentul de superioritate a venit imediat ce uni utilizatori au aruncat cu noroi in performantele Craiovei. Da am zis bine performante fiindca anul asta am batut marea majorita a echipelor cel putin o data. Lasati-ne sa ne bucuram si sa visam incontinuare, ce va fi vom vedea, momentan visul e frumos iar atmosfera din polivalenta incendiara. Deci, cu ce am gresit ?? (stiu ca nu are sens sa dezgropam mortii, chiar daca uni dintre ei mai invie cateodata , prietenii stiu de ce) ... ::))

    cu 11 ani în urmă (03.03.2013) Raspunde
  • SCM "U" Craiova Doubledouble :

    Incantat
    Sunt de putin timp intrat pe aici si ma surprinde in mod placut sa gasesc un alt material de suporter : CIVILIZAT ! Fata de fotbal e clar un +10 !
    Cat despre echipe sudate nu cred ca vreo echipa din campionatul nostru exceleaza la acest capitol !
    Sa auzim de bine !

    cu 11 ani în urmă (03.03.2013) Raspunde
  • atomtörpe :

    a_a
    daca te gandesti un pic, o sa vezi cu ce ati gresit.sincer si eu din cauza unor postari ale unor superiori m-am lasat dus de val si ma bucur de esecul craiovei.recunosc.s-au rostit cuvinte rele pe forum, jigniri , chestii legate de rspect etc etc.dar ceea ce ai scris mai sus:"Lasati-ne sa ne bucuram si sa visam incontinuare, ce va fi vom vedea, momentan visul e frumos iar atmosfera din polivalenta incendiara" e f frumos, si chiar mi-ar placea sa se contunie totul in ideea asta.

    cu 11 ani în urmă (03.03.2013) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Mihai 1974 :

    aprecierea
    am luat azi un +10...sa incercam sa il mentinem...cam greu sa exceleze, pt ca toate au jucatorii noi , unele si antrenori, ai nevoie de timp pt a face lipeala

    cu 11 ani în urmă (03.03.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe John :

    Alb_Albastru
    Nu vreau sa redeschidem acele discutii. E normal sa fie atmosfera care e in Polivalenta, pentru ca la ora actuala e cea mai mare sala din tara-sper sa nu gresesc-succes in continuare si sper sa pierdeti si la Medias ;)

    cu 11 ani în urmă (03.03.2013) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Mihai 1974 :

    clasament
    sa avem 5 echipe cu acelasi nr de puncte, cel putin...asta

    cu 11 ani în urmă (03.03.2013) Raspunde
  • atomtörpe :

    @ mr micinic
    avem undeva o statistica la aruncari ratate?

    cu 11 ani în urmă (03.03.2013) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Mihai 1974 :

    statistica
    este procentajul , dar e pe tot meciul, ar fii interesant pe sferturi..poate ne ajuta Adi

    cu 11 ani în urmă (03.03.2013) Raspunde
  • Alb_Albastru :

    !!
    Din toate "rele" si "bunele" Craiovei , ar trebui ca toti ceilalti , indiferent cu ce echipa simpatizati, sa apreciati ca odata cu aparitia Craiovei in partea superioara a clasamentului, a crescut combativitatea echipelor, spectacolul si activitatea pe site :) .

    cu 11 ani în urmă (03.03.2013) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Mihai 1974 :

    pe site
    asta pt ca au disparut cei care vorbeau despre oradea...da e ok, Craiova a fost o surpriza placuta, dar combativitatea unora nu...

    cu 11 ani în urmă (03.03.2013) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca hell :

    @meea
    :D la faza cu arbitrii! Din pacate arbitrii la noi sunt asa cum sunt adica vai de mama lor..... Imi placea matusica Fabiana dar din pacate la ultimul meci la Cluj am fost obligat sa o fac albie de porci la cat de jenant albitra..... Din fericire a mai avut un gram de umanitate si bun simt in ea si cand a vazut ca i plin frigiderul a renuntat sa mai iasa in evidenta.... Oricum este emblematic modul in care ea vorbeste cu mana la clontz( cu tz sa se inteleaga) sa nu cumva sa ii citeasca cineva be buze ce balmajeste ea acolo.... un om cinstit si de omenie nu ar face asta!!!! De exemplu ciulinul reactioneaza la "pensionarule" sau "sa nu apuci pensia" si pedofilule.... Mie personal imi plac meciurile disputate intre 10 sportivi platiti! daca ii sa pierdem in tereen.... asta este, ghinion, valoare, etc....

    cu 11 ani în urmă (03.03.2013) Raspunde
  • SCM "U" Craiova n0 name :

    Craiova
    Din pacate la Craiova se vede lipsa rotatiei de pe banca. Daca ar mai fi un jucator pe pozitia 1 si inca un jucator pe pozitia 3 atunci altfel vor sta lucrurile.
    In ceea ce priveste play-off-ul si eu sunt de parere ca vom iesi repede. In play-off se va vedea cel mai bine faptul ca nu avem banca. Jos palaria in fata jucatorilor din teren dar mai trebuie adusi si jucatori de rezerva pentru ca in play-off se joaca un meci la doua zile si va interveni si mai rau oboseala in rtandul jucatorilor.
    De asemenea Craiova nu a beneficiat de nici un extra-transfer cu toate ca ar mai fii avut nevoie de un jucator!

    cu 11 ani în urmă (04.03.2013) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Dan C :

    Parerea mea
    Craiova este favorita de anul acesta a federatiei (se vede clar de peste tot, poate numai craiovenii in entuziasmul lor nu vad inca...) dar si-a depasit plapuma si se apropie prea mult de echipa de pe locul 1 (de unde curg banutii) asa ca mai trebuie sa si piarda. Nimic nou, istoria se repeta sub ochii nostri!

    cu 11 ani în urmă (04.03.2013) Raspunde
  • SCM "U" Craiova blue ray :

    @Zorca
    Explica-mi, te rog, de ce crezi ca ar fi Craiova favorita federatiei, si, daca ar fi asa, prin ce s-a mainifestat asta pana acum.

    Personal, am convingerea ca pozitia din clasament se datoreaza jocului bun de pana acum al echipei, ajutata si de atmosfera frumoasa de la meciurile de acasa, iar infrangerea de ieri s-a datorat oboselii acumulate si a lipsei de concentrare din final.

    cu 11 ani în urmă (04.03.2013) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Dan C :

    chiar nu vezi?
    Atribuire ASG, arbitraje blinde, inchis ochii la incalcari de regulament, etc.

    blue ray daca esti craiovean (apropo, toti sunteti albastri pe acolo? lol) vei realiza singur peste citiva ani de treaba asta, cind federatia va gasi alti favoriti si va uita de voi. Asa s-a intimplat in multe alte locuri din tara, gen Brasov, Sibiu, Ploiesti, Tirgu Mures, Rovinari, Oradea. Nu e o chestie rea in final pentru ca se creaza o emulatie spre baschet in orase, sa zicem "noi" pe harta baschetului. Problemele apar atunci cind se ivesc pe forumuri suporterii care nu-si mai incap in piele de grozavi ce sunt, uitind orice limita de bun-simt.

    cu 11 ani în urmă (04.03.2013) Raspunde
  • Alb_Albastru :

    hell & meea
    nu vreau sa fiu rautacios, deci nu mi-o luati in nume de rau. aRbitru , nu aLbitru .... parca aveti 10 ani

    cu 11 ani în urmă (04.03.2013) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca hell :

    @Albastru
    Dragu meu, arbitri sunt in tarile civilizate, astia de la noi su albitrii sau mai popular zis fluierici! :D

    cu 11 ani în urmă (04.03.2013) Raspunde
  • Alb_Albastru :

    Zorca
    Gresesti , atribuirea ASG mi se pare chiar logica din moment ce nu s-a mai organizat niciodata la Craiova, plus media de spectatori la meciurile SCM-ului, chiar daca sala are 4215 locuri, se joaca mereu cu casa inchisa , daca ai fi vazut meciu de aseara nu cred ca arbitrajele au fost blande , iar chestia cu crainicu deja nu mai este de actualitate .

    cu 11 ani în urmă (04.03.2013) Raspunde
  • SCM "U" Craiova Vladut10 :

    @hell
    1Ciulin
    2Grigoras
    3Faur

    Pe 3 ar putea fi si Olaru jr. dar e pervers ca tasu cateodata,o da cotita!
    L-am mai avea pe Epure de la Valcea dar nu-i prea dau astia meciuri,ala a jucat baschet la juniori si le vede!...restul sunt fluierici cum ai zis!

    cu 11 ani în urmă (04.03.2013) Raspunde
  • robertandrei :

    zorca
    nu am nimic cu nimeni dar atribuirea All Star Game intr-un oras care nu are traditie baschetbalistica doar pentru faptul ca sala este noua nu mi se pare o favoare. cum atragi lumea spre baschet in orasele unde echipele au cel mult 5 ani de viata? este o sala mare,noua si moderna si cred ca este corect ca sa se joace aici ASG. unde voiai sa se desfasoare in polivalenta la bucuresti? oare cati oameni veneau? la brazi unde joaca Asesoftu? sau cumva in sala de protocol a mapn unde joaca steaua meciurile de acasa?

    cu 11 ani în urmă (04.03.2013) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca hell :

    Ciulin
    Ii cel mai jenant dintre toti si asta in special cand fluiera la Cluj si nu pentru ca ar fi impotriva noastra ci pentru ca pur si simplu i se rupe de ce se intampla in teren si fluiera ce i se nazare de dragul de a infuria publicul.... si dupa ce fluiera aiurea sigur da o compensatie si mai cretina..... Am fost socat de nenumarate de faulturile care "le vede" sau de pasii care ii "vede" sa nu mai spun de calcat in afara la juma de metru de linie in interiorul terenului si cate si mai cate.... Cand spun ceva de albitrii ma refer la prejudiciul care il aduc acestui sport si nu ca ar fi viciat rezultatul incat sa fi pierdut din cauza lor! Ciulinul provoaca tot timpul prin atitudine si pe urma tot el fluiera aiurea din frustrare, a ajuns sa fie injurat doar ca exista! Eu il apostrofez in general cu prima ocazie asa de control sa stie ca traieste!!!!

    cu 11 ani în urmă (04.03.2013) Raspunde
  • Alb_Albastru :

    :))
    Ciulin asta vad ca e copia fidela a lui Brad Pitt Tudor de la fotbal ::))))

    cu 11 ani în urmă (04.03.2013) Raspunde
  • SCM "U" Craiova Vladut10 :

    @hell
    bine mai ardelene spune-i tu pe primii 3 atunci!:)))

    cu 11 ani în urmă (04.03.2013) Raspunde
  • SCM "U" Craiova blue ray :

    Vad, da' vad altfel :)
    Zorca, ai uitat să zici si de comentariile părtinitoare la teve :)
    Serios vorbind acum, arbitraje favorabile n-am sesizat, sau cel putin nu ceva evident, care să facă diferența în joc. Atribuirea ASG si io zic că e normală, sala e nouă, mare (in comparatie cu celelalte din tară), publicul e interesat de fenomen. Se organizeaza tot aici si ”Trofeul Carpati” (sa nu-mi spui ca suntem favoriti si ai federatiei de handbal). Iar dupa scandalul pornit de la comentatorul urlător (cu care cel putin eu nu mă mândresc, mă irită la culme penibilitatea lui) clubul a fost amendat, din cate am înțeles.
    De acord la faza cu bunul simț, trebuie păstrat indiferent de bucuria ori mândria simțită.

    cu 11 ani în urmă (04.03.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!