Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

BC Timișoara stabilește noul reper la recuperare

Adrian Micinic

Adrian Micinic
16.02.2013

BC Timișoara a stabilit un nou record absolut de recuperări într-un meci din ediția 2012/13 a Ligii Naționale de baschet masculin. Alb-violeții au cules 55 recuperări în 40 minute de joc efectiv, împotriva lui Dinamo București, în meciul de deschidere al etapei a 22-a.

Formația pregătită de către Srdjan Jovanovic și-a folosit plusul de forță fizică, de experiență și valoare pentru a înscrie 112 puncte, performanță cu care a urcat pe locul al 2-lea în ierarhia echipelor cu cele mai multe puncte înscrise într-un meci din actuala ediție de campionat. Recordul absolut este deținut în continuare de CSU Asesoft Ploiești, autoare a 116 puncte în victoria din toamnă, de la Craiova.

La totalul de 55 recuperări au contribuit toți cei 11 jucători înscriși pe foaia oficială a meciului cu Dinamo. Timișoara depășește recordul deținut de către BC Mureș și chiar Dinamo București. Ambele au avut câte 53 de recuperări într-un meci, cu mențiunea că bucureștenii au ajuns la această performanță în meciul cu Miercurea Ciuc, care a avut parte de două reprize suplimentare, adică de 50 minute de joc efectiv.

Precedentul record al lui BC Timișoara a fost stabilit la precedentul joc de pe teren propriu, când a depășit pe CSM Oradea cu scorul de 63-56, la capătul unui meci în care a cules 51 de recuperări.

În pofida ultimelor două jocuri de la Sala Constantin Jude, când a strâns 104 recuperări în 80 minute de joc efectiv, BC Timișoara ocupă de abia locul al 10-lea în Liga Națională la recuperare, având o medie de 32.05 pe meci.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!