Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

BC Timişoara trece pe final de Energia Rovinari

Adrian Cojocaru

Adrian Cojocaru
19.01.2013

94-87

(26-21, 18-21, 21-20, 29-25)

  Statistică  

Astăzi, de la ora 18:00, într-un meci din etapa a XVIII-a a LNBM, BC Timişoara a dispus de Energia Rovinari cu 94-87.

La gazde a debutat şi Mujo Tuljkovic şi nu a făcut-o deloc rău. Bosniacul a încheiat partida cu 17 puncte.

Timişoara căuta victoria după două eşecuri la rând, Energia voia şi ea două puncte pentru a reveni pe locurile de play-off. Părea un meci în care miza mare să atragă cele două formaţii într-un joc disputat, lucru care s-a confirmat.

Fără Sarovic, accidentat, dar cu Tuljkovic titluar şi Archie revenit în lot, Leii din Banat au început mai bine. Noua achiziţie a ieşit repede în prim-plan cu câteva intervenţii reuşite. De partea cealaltă, Darby jr. a tras echipa după el încă de la început. Primul sfert a fost unul în care cele două formaţii s-au aruncat în atac, iar BC Timişoara a câştigat cu 25-21.

În sfertul doi, bănăţenii au pus stăpânire pe joc şi au reuşit să se distanţeze la 10 puncte, însă Lăpuşte şi Wisseh au redus din ecart. Mai mult, cu doar câteva secunde înainte de final, Energia a recuperat din diferenţă prin două libere ale lui Darby, iar coşul lui Janjusevic de 3 puncte aproape pe sirenă a stabilit scorul pauzei la 44-42 pentru gazde. 

Sfertul al treilea a fost poate cel mai echilibrat al jocului. Cele două formaţii au mers cap la cap şi niciun nu a reuşit să se desprindă decisiv pe tabelă. Delvon Johnson de la gazde şi Wisseh au fost principalele pericole din echipele lor, iar Timişoara a reuşit să îşi adjudece sfertul cu doar un punct, 21-20, astfel că după 30 de minute de joc scorul era 65-62.

Ultimele zece minute au fost la fel de disputate, însă cu 6 minute înainte de final, Johnson cu un coş cu fault transformat şi Zlatko Jovanovic cu o aruncare de 3 puncte au rupt jocul. Timişoara s-a desprins la 76-67. Slobodan Nikolic a cerut imediat time-out. Nimic nou însă pentru oaspeţi. Acelaşi Zlatko Jovanovic cu două libere, Popescu cu 2 puncte şi din nou Jovanovic cu 3 puncte au dus Timişoara la 16 lungimi. Deşi păreau să aibă un final liniştit, timişorenii au trăit jocul la cote maxime pe final. Două gafe ale lui Gallimore au readus Energia în joc, 87-83 cu două minute înainte de final. Jay Wisseh a marcat şi el şi a redus diferenţa la doar două puncte, forţându-i pe alb-violeţi să ceară time-out cu 90 de secunde rămase de joc. S-a intrat apoi în sarabanda loviturilor libere. Timişoara a dus scorul la 90-85, Darby a replicat cu 2 puncte, iar Wisseh a dat o pasă decisivă, făcându-l pe Janjusevic să faulteze. Jelenic nu a ratat de la libere pentru 92-87. Lăpuşte şi Darby au ratat de la distanţă, iar Jovanovic a mai marcat două libere. Scor final, 94-87 şi Timişoara se impune cu mari emoţii în faţa gorjenilor.

Principalii marcatori:

BC Timişoara: Jovanovic 24p şi 7 pase decisive, Tuljkovic 17p, Johnson 14p şi 12 recuperări, Gallimore 12p

Energia Rovinari: Wisseh 23p şi 9 pase decisive, Darby jr. 22p, Janjusevic 10p, Lăpuşte 9p şi 8 recuperări

BC Timişoara acumulează astfel a 13-a victorie în 18 meciuri, în timp ce Energia Rovinari are acum un bilanţ de 9-9.

3 comentarii la aceasta stire:
  • mariusman :

    pentru adrian cojocaru
    Care a fost totusi scorul acestui meci?Vezi titlul,scorul pe reprize si prima fraza a articolului !

    cu 11 ani în urmă (19.01.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Costin Marinescu :

    @mariusman
    Am corectat! Mulțumim pentru observația făcută!

    cu 11 ani în urmă (19.01.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe realgorj :

    pentru adrian cojocaru
    Corecteaza si primul sfert din titlu, altfel nu iese scorul...

    cu 11 ani în urmă (19.01.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!