Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

BCM U Piteşti trece de BC Timişoara

Lucian Călinescu

Lucian Călinescu
08.02.2013


76-65


10-11 STATISTICA
14-7

Într-un meci contând pentru etapa a 21-a a Ligii Naţionale de Baschet masculin, BCM U Piteşti a trecut pe teren propriu de BC Timişoara cu scorul de 76-65. Echipa antrenată de Tudor Costescu obţine o victorie foarte importantă care o menţine în lupta pentru accederea în play-off. Scor pe sferturi: 17-14, 18-16, 17-16, 24-19.

BCM U Piteşti a început partida cu Pankracije Barac, Marcel Jones, Slobodan Popovic, Adonte Gennie şi Drasko Albijanic, în timp ce, primul cinci al bănăţenilor a fost alcătuit din Zlatko Jovanevic, Dominique Archie, Garry Gallimore, Delvon Johnson şi Mujo Tuljkovic.

Primul angajament al partidei din Sala Sporturilor Trivale le aparţine deţinătorilor SuperCupei României, cei care deschid scorul prin Adonte Gennie. Răspunsul timişorenilor nu întârzie să apară, iar Zlatko Jovanovic marchează de la distanţă. Slobodan Popovic înscrie 2 puncte pentru piteşteni, urmând ca Marcel Jones sa mărească diferenţa la 2 puncte printr-un alley-oop. În minutul cinci, Dominique Archie îşi trece în cont primele 2 puncte, dar la faza imediat următoare Pankracije Barac este faultat şi marchează ambele libere. Acelaşi Barac înscrie alte 2 puncte, dar Delvon Johnson răspunde cu aceeaşi monedă. Timişorenii trec prima oară în avantaj după reuşita din afara semicercului a lui Mujo Tuljkovic, însă primul sfert este câştigat de BCM U Piteşti cu scorul de 17-14. Sfertul secund debutează cu un dunk înscris de Delvon Johnson. Damien Kinloch marchează de sub panou, însă Ivan Jelenic egalează situaţia, scor 19-19. Archie marchează 2 libere în urma greşelii personale comise de Slobodan Popovic, dar Damien Kinloch înscrie pe contraatac, reuşind să înscrie şi libera acordată după faultul lui Bogdan Popescu. Marcel Jones măreşte diferenţa la 3 lungimi, scor 24-21, însă Ivan Jelenic marchează de la distanţă şi egalează. Cu două minte înainte de finalul primei reprize Drasko Albijanic măreşte diferenţa la 4 puncte, scor 34-30, dar scorul după două sferturi devine 35-30 datorită liberei marcate de Damien Kinloch.

La prima fază a sfertului al treilea Garry Gallimore este faultat pe aruncare, dar nu reuşeşte să înscrie decât o singură liberă. După cinci minute scurse din acest sfert, tabela de marcaj indică scorul de 41-35 pentru gazde. Dominique Archie reduce diferenţa la 3 lungimi după o reuşită de la distanţă, însă Pankracije Barac rămâne invencibil în interiorul semicercului şi înscrie alte două puncte. Drasko Albijanic marchează ultimul puncte al sfertului, iar scorul devine 52-46. Ultimul act începe cu 4 puncte înscrise de Marcel Jones, piteştenii distanţându-se la 10 puncte, scor 56-46. Delvon Johnson marchează şi el 2 puncte, însă Marcel Jones înscrie din nou şi menţine diferenţa de pe tabela de marcaj. În minutul cinci al sfertului Drasko Albijanic marchează şi el, iar până la finalul partidei timişorenii nu găsesc soluţii şi sunt învinşi cu scorul de 76-65. Sfertul al patrulea este câştigat de BCM U Piteşti cu scorul de 24-19, în urma unei evoluţii excelente a lui Marcel Jones, autor a 12 puncte.

De la BCM U Piteşti s-au remarcat Pankracije Barac cu 20 puncte şi 3 recuperări, Marcel Jones cu 18 puncte şi 3 recuperări şi Slobodan Popovic cu 15 puncte şi 5 recuperări.De partea cealaltă, pentru bănăţeni, Dominique Archie a totalizat 15 de puncte şi 5 recuperări, baschetbalistul concretizând 14 unităţi în dreptul eficienţei, Delvon Johnson a terminat partida cu 9 puncte şi 4 recuperări, iar Garry Gallimore şi Mujo Tuljkovic au adăugat câte 8 puncte pentru BC Timişoara.

Din punct de vedere statistic, BCM U Piteşti a avut procentaj de 61.1% la aruncările din interiorul semicercului, 21.4% la cel din afara semicercului, respectiv 76.7% la aruncările libere. Echipa antrenată de Srdjan Jovanovic a terminat partida cu 13/29 la aruncările de 2 puncte, cu un procentaj de 44.8%, la aruncările de la distanţa timişorenii au avut procentaj de 25.8%, iar la linia de pedeapsă, oaspeţii au terminat partida cu 15 libere marcate din cele 18 acordate.

La această partidă, Tudor Costescu nu l-a inclus în lot pe Sasha Bratic, în timp ce pentru bănăţeni străinul ce nu a fost înscris pe foaie a fost Robert Sarovic.

În urma acestui rezultat, BCM U Piteşti ajunge la cea de-a 2-a victorie consecutivă, a 10-a din acest sezon, iar BC Timişoara bifează al 7-lea insucces.

În următoarea etapă, piteştenii se vor deplasa la Brazi pentru partida contra campioanei în exerciţiu a României, CSU Ploieşti, iar BC Timişoara va primi vizita celor de la CS Dinamo Bucureşti.

2 comentarii la aceasta stire:
  • FC Argeș Pitești Gabitzu01 :

    bun
    meci bun facut de baieti azi si, probabil, foarte bine pregatit de Costescu care a insistat sa ne aparam agresiv la Johnson si Jovanovic, jucatorii nostri prestand foarte bine pe apararae ( dovada fiind nr de puncte marcate ale celor doi ). din pacate, orgoliul prostesc al lui Costescu de a-l tine pe banca pe Jones si sa joace cu Bratic in meciurile cu Craiova si cu Sibiu a facut ca acum sa fim foarte departe de play off ( dupa parerea fara sanse). sunt absolut convins ca cu Jones in teren le invingeam pe cele doua si acum ne bateam cu sanse reale pt playoff. asta e, mare pacat, pt ca mie chiar imi place jocul spectaculos al lui Jones.

    cu 11 ani în urmă (08.02.2013) Raspunde
  • FC Argeș Pitești adu :

    bv jones
    Da,si mie imi place jones.pacat ca nu a jucat in cele doua meciuri..e f bun pt campionatul nostru.

    cu 11 ani în urmă (08.02.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!