Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Biljana Pesovic: „Noi am fost mai lucide pe final. Am avut răbdare în apărare, iar pivoții noștri au reușit să recupereze”

Andreea Vlase

Andreea Vlase
04.02.2018

Formația brașoveană s-a impus cu 80-77 în deplasare cu CS SCM Timișoara, în ultima etapă a sezonului regulat din LNBF. Gazdele conduceau cu un punct la intrarea în ultimul minut, dar au comis un turnover de 24 de secunde. Oaspetele au gestionat mai bine finalul.

„A fost un meci greu. Deși nu o mai au pe Conwright, Lloyd a reușit să marcheze cât pentru două. Ultima lună a fost foarte aglomerată pentru noi și s-a simțit și oboseala. Am ratat mult astăzi, au fost aruncări deschise, dar care nu au intrat. S-a mers cap la cap, dar cred că noi am fost mai lucide pe final. Am avut răbdare în apărare, iar pivoții noștri au reușit să recupereze”, ne-a declarat căpitanul Olimpiei CSU, după meciul din ultima etapă a sezonului regulat.

Brașovencele au preluat conducerea cu reușita de la semidistanță a Biljanei Pesovic. Aceasta a dus avansul la trei lungimi, de la linia de fault.  

„Am trecut de multe ori prin situații asemănătoare. Am câștigat meciuri cu șut în ultima secundă, dar am și pierdut meciuri ratând. Experiența m-a ajutat să îmi păstrez sângele rece. Trebuia să ne jucăm șansa. A fost totul sau nimic”, a adăugat sârboaica. Aceasta a încheiat partida cu 19 puncte, 7 recuperări și 4 pase decisive, în 38:40 minute, cu 15 indice al eficienței.

Brașovencele erau sigure de locul 3 la finalul primei faze a campionatului după ce CSBT Alexandria a pierdut vineri la Satu Mare, în prelungiri. Succesul de la Timișoara le duce pe alb-albastre la un punct în fața teleormănencelor înainte de startul fazei a doua. Olimpia și CSBT vor juca în grupa 1-5.

„Mai importante sunt punctele pe care le adunăm până în playoff. Locul 3 e mai puțin important în această fază a campionatului”.

CS SCM Timișoara și Olimpia CSU Brașov se vor întâlni din nou la Final 8-ul Cupei României, la Sfântu Gheorghe. Sfertul de finală dintre cele două echipe se va disputa în prima zi a turneului, în 22 februarie.  

„Faptul că le-am bătut de două ori ne dă încredere în noi, dar nu ne putem permite să ne relaxăm nicio secundă”, a concluzionat Biljana Pesovic.

În turul campionatului brașovencele s-au impus acasă cu 73-71. 

*foto: Sport Pictures

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!