Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

BIROUL FEDERAL. Doar patru străini din sezonul 2012/13 la masculin

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
22.06.2011

Marţi (21.06), Biroul Federal al FR Baschet a stabilit o serie de reguli cu privire la alcătuirea echipelor primdivizionare în baschetul masculin şi feminin pentru următoarele trei ediţii de campionat.

Astfel, s-a hotărât ca în următoarea ediţie de campionat, sezonul competiţional 2011/12, în Divizia A masculin să se permită înscrierea unui număr de maxim cinci jucători străini la un meci. De asemenea, s-a decis continuarea regulii cu un jucător autohton în permanenţă pe teren. În schimb, în meciurile din Cupa României vor putea fi înscrişi doar patru jucători străini. Aşadar nicio modificare faţă de sezonul recent încheiat.

Începând cu ediţia de campionat 2012/13 intervine modificarea. În Divizia A masculin vor putea fi înscrişi doar patru jucători străini pe foaia oficială, regula cu minim un jucător român în permanenţă pe parchet fiind în continuara valabilă. De asemenea, regula cu patru străini va fi valabilă şi în stagiunea 2013/14.

Lista jucătorilor cu drept de joc în Divizia A poate conţine un număr de maxim 16 jucători/echipă. Nu se menţionează nimic în legătură cu posibilitatea de a înlocui o parte din jucătorii înscrişi pe lista nominală. În ultimul sezon, în afara perioadelor de transfer prevăzute, echipele româneşti din prima ligă au avut posibilitatea de a înlocui un număr de maxim doi jucători.

În schimb, în Divizia A feminin regulamentul se modifică cu efect imediat. Astfel, echipele primdivizionare pot înscrie cel mult patru sportive de peste hotare din sezonul competiţional 2011/12. De asemenea, formaţiile din prima divizie feminină vor avea obligaţia de a înscrie pe foaia oficială a fiecărui meci cel puţin o jucătoare cu vârsta sub 20 de ani împliniţi.

Pe foaia oficială a unui meci vor putea fi înscrise maxim 10 jucătoare, în vreme ce lista nominală înaintată Federaţiei Române de Baschet de fiecare club poate să conţină maxim 14 nume.

În ceea ce priveşte numărul de maxim 10 sportive înscrise pe foaia oficială a unui meci de campionat putem spune că este o noutate inedită în baschet la nivel global. În orice competiţie organizată sub egida FIBA o echipă poate înscrie 12 jucătoare.

Foto: Andor Marton

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!