Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Bogdan Bulj: „Am crezut tot timpul că putem reveni. Am câștigat meciul ca o echipă”

Andreea Vlase

Andreea Vlase
13.04.2019

FCC ICIM Arad a încheiat cu 3-0 seria din primul tur de play-off cu CSM Târgoviște după ce s-a impus cu 64-51 pe terenul marii rivale. Gazdele au condus cu 31-10 în startul sfertului secund, dar arădencele au revenit și au obținut victoria pentru semifinale. Oaspetele au avut doar 2 coșuri din acțiune în primul sfert față de 10 ale dâmbovițencelor, dar și-au crescut procentajul în următoarele periaode de joc.

Antrenorul arădencelor, Bogdan Bulj, a spus despre meci că echipa sa a început slab în apărare și cu decizii mai puțin bune în atac, dar și-a arătat caracterul și a reușit să-și găsească ritmul.

„Am început meciul destul de greu, apărarea a fost slabă, iar în atac nu am luat deciziile bune, dar ne-am arătat caracterul ca echipă. Am reușit să implementăm mentalitatea de învingător, am crezut tot timpul că putem reveni, ne-am găsit ritmul şi în apărare, și în atac. Am câștigat meciul ca o echipă. Felicit fetele mele pentru spiritul de luptă și că s-au calificat în semifinalele, într-o asemenea manieră chiar împotriva rivalei noastre”, a declarat Bogdan Bulj pentru site-ul oficial al grupării arădene.

Toate cele opt jucătoare care au evoluat la galben-albastre și-au adus contribuția pe tabela de marcaj, ieșind pe rând la rampă. Marta Fodor a fost la final cea mai bună marcatoare a oaspetelor cu 13 puncte (toate în repriza secundă), iar Chelsey Lee a intrat de pe bancă și a contribuit cu 12 puncte. Destiny Williams a început mai slab meciul, dar l-a încheiat în double-double cu 10 puncte și 11 recuperări. Miljana Dzombeta și Brankica Hadzovic au marcat câte 7 puncte (toate în prima repriză și în a doua au condus atacurile), oferind 7 și 6 assist-uri. Dora Ardelean a marcat tot 7 puncte (cinci la rând în sfertul secund), Adela Mercea a înscris 5 puncte în debutul sfertului patru, iar Anamaria Ciotir a reușit o triplă care deschidea revenirea arădencelor și era a doua recuperatoare (7 mingi prinse la panou, ca și Hadzovic). La gazde au fost șapte marcatoare, dar Ancuța Stoenescu și Laura Vaida au înscris mai mult de jumătate din punctele echipei, 18 și 12. Pivotul a fost în double-double cu 14 recuperări.

FCC ICIM Arad a reușit să se califice din nou în semifinalele Ligii Naționale după patru ani. Galben-albastrele vor întâlni campioana ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe în penultimul act, după sistemul 3 din 5. Primele două meciuri vor fi la Sepsi Arena în 23 și 25 aprilie, iar în 30 va fi la Arad jocul trei.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!