Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Branko Cuic: "Dorința de victorie și comunicarea ne-au ajutat foarte mult"

Adrian Micinic

Adrian Micinic
15.10.2012

Branko Cuic, unul dintre principalii artizani ai victoriei obținute de BC Mureș în cursul serii de duminică la Brazi, în fața campioanei CSU Asesoft, a vorbit pe marginea acestui meci. Jucătorul ex-iugoslav a subliniat, pentru TotalBaschet, determinarea din jocul echipei sale, aportul pivoților și de asemenea i-a oferit o replică lui Vladimir Arnautovic cu privire la afirmația acestuia că BC Mureș nu va ajunge în playoff.

Ce părere ai despre meciul de la Brazi? Cum ați reușit să țineți sub control toate armele ofensive ale adversarului sub control?

Cred că Ploieștiul a intrat prea relaxat în meci după ce au văzut prestația noastră modestă din meciul cu Timișoara. Pe de altă parte noi am format un grup unit. Am jucat cu ambiție și am fost concentrați la joc. Unul pe care l-am controlat. Am îmbunătățit nivelul de agresivitate în apărare. Acest lucru împreună cu dorința foarte mare de victorie și bună comunicare pe teren ne-au ajutat să-i ținem sub control pe cei de la Asesoft.

Ești mulțumit de jocul colectiv al echipei?

În primul rând sunt mulțumit de spiritul de echipă în acest meci. Sunt mândru de faptul că am avut caracter în momentele grele ale jocului nostru. Mai ales că mulți din baschetul românesc și-au pus semne de întrebare cu privire la calitatea acestei echipe.

În meciul cu Timișoara ați avut probleme la pivoți. În acest meci lucrurile au stat complet diferit. Ce părere ai despre aportul lui Balaban?

Pivoții noștri au avut o seară proastă cu Timișoara, dar niciodată nu m-am gândit că nu sunt jucători de certă valoare. Trebuie spus faptul că Temi (Adebayo) ne-a ajutat foarte mult în perioada petrecută pe parchet, iar Balaban a avut o seară extraordinară la ambele panouri. Sunt convins de faptul că va arăta constanță în joc și va merita porecla de Balboa, așa cum îl numesc eu.

A fost un meci special pentru tine ținând cont de finalele pe care le-ai jucat împotriva Asesoftului?

Respect foarte mult Asesoftul ca și club pentru faptul că are un merit deosebit la ridicarea nivelul baschetului românesc. Însă aș minți dacă nu aș admite faptul că după prima mea finală, pe vremea când jucam la Cluj, victoriile cu Asesoft nu valorează dublu.

Urmează Mediaș. Cunoști foarte bine staff-ul lor tehnic. Consideri că acesta poate fi un avantaj pentru echipa ta? Ce așteptări ai de la acest meci?

Da, îi cunosc și îi respect pe antrenorii de la Mediaș. Îmi sunt prieteni foarte buni. În momentul în care începe meciul ei își vor dori să învingă cu orice preț, dar același lucru este valabil și în cazul meu. Va fi un meci foarte interesant. Mă aștept ca Mediașul să se pregătească foarte bine pentru acest meci după jocul nostru de duminică. Cred că dacă vom continua să luptăm și să jucăm unit, așa cum am făcut-o la Brazi, atunci nimeni nu ne va mai învinge la noi acasă.

Ce părere ai despre faptul că antrenorul lui Asesoft a declarat că echipa lui a pierdut în fața unui adversar care nu va prinde playoff-ul?

În Serbia avem o vorba pe care o consider potrivită acestei situații: 'poți să pleci de la țară, dar țărănia-bădărănismul nu va pleca niciodată din tine'.

Foto: Zsigmond Bathory 

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sean :

    .
    Galantul Cuic il face taran/badaran pe Arnautovic. Genial!

    cu 11 ani în urmă (15.10.2012) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!