Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Brașov și Alexandria se întâlnesc în cel mai echilibrat meci al primei etape

Ciprian Petcuț

Ciprian Petcuț
04.10.2013

Liga Națională

Etapa 1

Sala Sporturilor Brașov

Sâmbătă, ora 18:00

0-0 Fișa meciului 0-0

Sâmbătă, 5 octombrie, se dă startul unei noi ediţii de campionat în Liga Naţională de baschet feminin. Cel mai echilibrat și totodată cel mai interesant meci al primei etape se dispută la Brașov, unde echipa locală întâlnește ocupanta locului 6 la finalul sezonului trecut, CS Teleorman Alexandria.

Alexandria porneşte în noul sezon cu gândul la realizarea obiectivului stabilit, clasarea în primele opt locuri, dar şi cu speranța de a aduce cât mai mult public la sală. Pentru noul sezon, echipa antrenată de Mădălin Pipera va avea un lot format din 4 americance, Ashley Graham, Kelsey Patrick, Alyssa Smith, Trincia Prince, dar și 7 jucătoare din România.

De partea cealaltă, obiectivul echipei Olimpia CSU Brașov pentru acest sezon este accederea în play-off-ul campionatului şi un parcurs cât mai lung în Cupa României. Perioada de pregătire a braşovencelor a cuprins şi patru meciuri de verificare, din care elevele lui Dan Calancea au câştigat trei. În lotul studentelor pentru acest sezon se găsesc cinci junioare, provenite din pepiniera clubului, dar şi o serie de jucătoare venite în acestă vară: Kovacevic , Dewitt, Erak, Bucevac sau Haas.

Duelul de sâmbătă seară este al 7-lea de-a lungul timpului între cele două combatante. Teleormănencele conduc detașat întâlnirea cu 5 succese față de doar unul al brașovencelor. Ultima întâlnire s-a petrecut pe 23 ianuarie, când formația din Alexandria s-a impus la capătul unui meci controlat cap-coadă, scorul final fiind de 84-53. Dacă ne uităm peste loturile celor două echipe care se vor înfrunta sâmbătă seară, putem spune că echipa oaspete pornește ca favorită, dar ambiția și dorința de victorie a brașovencelor ar putea răsturna calculele hartiei.

Duelul Olimpia CSU Brașov - CS Teleorman Alexandria va avea loc sâmbătă, 5 octombrie, de la ora 18:00. De remarcat un lucru ar fi că gruparea de sub Tâmpa va debuta în sală Polivalentă din Brașov, recent renovată.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!