Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Brittany Denson, la al doilea double-double consecutiv pentru CSM Satu Mare

Andreea Vlase

Andreea Vlase
20.12.2018

CSM Satu Mare a cedat acasă cu 60-64 în fața campioanei ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, în ultima etapă din prima fază a LNBF. Sătmărencele au condus și la 10 puncte în sfertul trei, dar nu au reușit să obțină succesul care să le ducă pe prima poziție. Dlesha Lloyd a fost coșghetera partidei cu 17 puncte, iar Andra Mandache și Brittany Denson au încheiat în double-digits pentru gazde.

Dlesha Lloyd a marcat 17 puncte în 27:36 minute jucate la derby-ul cu campioana. Americanca a încheiat partida cu 6/10 la șuturile din semicerc și 5/5 de la linia de fault. A  înscris 8 puncte în ultima perioadă de joc, prin care și-a apropiat echipa la 4 lungimi. Lloyd a mai avut 7 recuperări (3 ofensive/4 defensive), 2 pase decisive și 2 mingi pierdute, cu +20 eficiență. Cu jucătoarea venită de la Timișoara în teren, sătmărencele au avut un plus de 8 puncte pe tabelă. Aceasta are medii de 12 puncte, 4 recuperări, 1,9 pase decisive, 2,1 mingi pierdute și 1,4 intercepții în 10 meciuri din LNBF pentru CSM. Eficiența medie este 11,1 în 23:07 minute.

Brittany Denson a reușit al doilea double-double consecutiv pentru alb-roșii, după cel de săptămâna trecută, din restanța de la Arad. Pivotul a jucat pe toată durata partidei cu ACS Sepsi SIC, terminând cu 11 puncte (4/6 din semicerc, 0/2 de la distanță și 3/4 de la linia de fault) și 10 recuperări (2/8). A mai avut o pasă decisivă, o minge pierdută, 2 intercepții și 4 capace, pentru +22 indice al eficienței. Jucătoarea cu cetățenie americană și armeană a jucat în 9 meciuri în această ediție de campionat, cu o medie de 32:36 minute. Are 17,2 puncte pe partidă, 9 recuperări, 2,2 pase decisive, 2,1 mingi pierdute, 1,8 intercepții și 1,9 capace, pentru 23,3 eficiență medie.

Andra Mandache a fost cealaltă integralistă a meciului. Căpitanul sătmărencelor a înscris 14 puncte, cu 4/9 la șuturile de la semidistanță și 2/6 la triple. A mai avut 4 recuperări (2/2), 2 mingi pierdute și 2 intercepții, cu +9 eficiență. Veterana vicecampioanei are 11,3 puncte/meci în cele 10 etape din prima fază a LNBF. A jucat, în medie, 29:53 minute și mai are 5,2 recuperări, 1, 7 pase decisive, 1,5 mingi pierdute și 1,2 intercepții, cu 12,1 eficiență medie.

CSM Satu Mare a suferit în meciul de miercuri prima înfrângere cu Maikel Lopez pe bancă. Spaniolul nu le-a putut folosi pe accidentatele Matea Tavic și Kristina Baltic, iar Promise Amukamara a jucat doar 16:34 minute, ieșind cu 5 faulturi în sfertul trei. Nigerianca a încheiat partida cu 8 puncte, 5 recuperări și 4 pase decisive, pentru +11 eficiență. Cu aceasta în teren, sătmărencele au avut +9.

Alb-roșiile au încheiat pe locul secund prima fază a sezonului regulat, cu 17 puncte. Acestea încep faza a doua sâmbătă, când primesc vizita echipei venite din grupa valorică B, Phoenix Știința Constanța.

*foto: informatia-zilei.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!