Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Ca şi în presezon arădencele se impun în faţa Olimpiei CSU Braşov

Mihai Lițiu

Mihai Lițiu
11.11.2013

86 - 49

28-13, 20-9, 22-12, 16-15

7-0 Fișa meciului 3-4

 

Vineri după-amiază, în zi de sărbătoare pentru arbitra Gabriela Istvan şi jucătoarea Brasovului Gabriela Irimia, Polivalenta arădeana a găzduit reeditarea partidei din presezon dintre campioanele en-titre şi elevele lui Dan Calancea. Dacă atunci echilibrul a persistat până în ultimul sfert, de această dată amfitrioanele erau hotărâte să rezolve rapid conturile cu gruparea de sub Tampa.

Oaspetele încep mai bine partida şi preiau conducerea însă gazdele egalează şi se merge cap la cap până la scorul de 7-7. De aici arădencele reuşesc un parţial de 12 puncte fără răspuns şi mai apoi o serie de 9 puncte consecutive ajungându-se la un ecart de 17 puncte. Gabriela Irimia reuşeşte să înscrie 2 aruncări libere şi primul sfert se termină cu 28-13 în favoarea galben-albastrelor.

Gabriela Irimia pune primele puncte pe tabelă în sfertul secund dar Aradul dă replică prin Suzana Milovanovic, găsită singură sub coş de pasa excelentă a Alinei Crăciun. Donica Cosby îşi începe recitalul iar la oaspete intră pe teren fosta componentă a ICIM-ului din sezonul precedent, Carla Bartee recent înregimentată ce conducerea clubului de sub Tampa. Din păcate pentru actuala ei echipă performanţa sa a lăsat de dorit. De partea venită de pe bancă, Adela Mercea finalizează un contraatac în chiar ultimele secunde ale sfertului şi duce scorul la 48-22 la pauză mare.

Începutul de sfert 3 este dominat de gazde, Suzana Milovanovic ducând diferenţa la 30 de puncte de la linia de libere. (60-30). Christina Dewit şi Vladinka Erak sunt singurele braşovence care mai marchează până la finalul sfertului în timp ce la gazde Donica Cosby reuşeşte un sfert de excepţie cu 10 puncte marcate şi înainte de ultima secvenţă tabela indica 70-34.

Ecartul creşte şi în ultimul sfert. Diana Moraru şi Donica Cosby punctează de la distanţă iar la braşovence Christina Dewit îşi găseşte cu greu drumul spre coş. Laura Broomfield este înger şi demon reuşind o serie de recuperări ofensive dar ratând din poziţii favorabile şi chiar de la linia de libere. Pe final de meci tehnicianul braşovean o trimite pe teren pe Anda Boltasu, jucătoare originară din Arad dar spectacolul e oferit de Adela Mercea care finalizează două contraatacuri fulger. Ultima fază aparţine oaspetelor, Simina Avram puctand de la 3 puncte pe sirenă şi tabela îngheaţă la 86-49.

Remarcatele partidei au fost Christina Dewit (13 puncte, 18 recuperări, 2 intercepţii), Gabriela Irimia (8 puncte, 4 recuperări, 2 intercepţii) şi Nataşa Bucevac (8 puncte) de la Olimpia Braşov respectiv Donica Cosby (20 puncte), Monica Engelman (14 puncte, 4 recuperări, 4 pase decisive) şi Jence Rhoads (10 puncte, 4 pase decisive, 2 intercepţii) din tabăra gazdelor.

Din păcate acesta a fost ultimul meci urmărit de Emanuel Stana în sala care-i era o a doua casă. În dimineaţa următoare, proaspat-alesul preşedinte al Asociaţiei Judeţene de Baschet Arad şi arbitru divizionar avea să-şi piardă viaţa într-un tragic accident de circulaţie.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!