Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Calificări Eurobasket 2011. România speră la o minune în meciul cu Italia

Valentin Bâlă

Valentin Bâlă
07.06.2011

După trei meciuri în care am acumulat doar o singură victorie, toate speranţele sportivelor selecţionatei ţării noastre se leagă, la turneul de calificare de la Taranto, din Italia, de jocul rezultatelor. Acest lucru în primul rând. Abia după aceea vine întâlnirea decisivă pentru barajul care asigură accesul la turneul final al Campionatului European feminin din Polonia.

Mai citiţi şi:

Calificări Eurobasket Women 2011. Calcule: Cum ar putea să ajungă România la turneul final

Pentru a se putea bate, din nou, la primul loc în grupa B, România are o şansă foarte mică. Însă se poate spera, este adevărat. Partidele de marţi seară pot fi decisive pentru a vedea dacă fetele pregătite de Stacey Nolan vor reveni în cărţi. Spunem acest lucru deoarece Serbia trebuie să învingă Germania la cel puţin 25 de puncte diferenţă, iar Italia trebuie să bată Belgia la maximum 15 puncte. Orice alte statistici, în afară de cele de mai sus, nu ne ajută.

Să spunem, teoretic, că rezultatele prezentate anterior se vor adeveri şi că vom ajunge la meciul dintre România şi Italia, de miercuri seară, decisiv pentru calificarea la baraj. Pentru a-şi asigura primul loc în grupă, tricolorele au nevoie de o victorie la cel puţin 16 puncte diferenţă în faţa squadrei azzura, o formaţie care, cel puţin din punct de vedere statistic, ne este superioară la toate capitolele.

Selecţionata Italiei este condusă de 16 persoane la Taranto!

Staff-ul naţionalei Italiei are în componenţă 16 persoane la acest turneu de calificare în timp ce banca tehnică a României nu depăşeşte şapte persoane. Aici vorbim de tot ceea ce înseamnă manageri, antrenori, preparator fizic, fizioterapeut, doctor, maseur şi psiholog. Adversarele noastre ne depăşesc la capitolul organizare, cel puţin în ceea ce priveşte pregătirea.

Jucătoarele din Peninsulă au alături un director executiv, un oficial din partea federaţiei italiene şi un manager general. Antrenorul Giampiero Ticchi şi cu cei doi secunzi completează lista staff-ului, la care mai adăugăm două persoane specializate cu pregătirea fizică, un analist video, doi medici, un asistent, doi fizioterapeuţi, ofiţer de presă şi magazioner. Aceasta este doar componeţa celor care conduc selecţionata feminină a Italiei.

Nici statistica nu ne ajută să credem că România ar putea ajunge la un ecart de plus 16 în acest meci. Italia are o medie de 71,3 puncte marcate pe meci, cu cinci mai mare decât a primei noastre reprezentative. Jucătoarele din Peninsulă ne sunt superioare şi la recuperări, 37,2 faţă de 27,9, însă tricolorele au 12,8 pase decisive pe meci, faţă de 11,1.


În ceea ce priveşte procentajul aruncărilor din acţiune, acesta are un avantaj minim de partea româncelor 47,5% faţă de 47%. Din spatele semicercului şansa este de partea adversarelor care au 29,5% faţă de 28,7%. De la linia de pedeapsă România poate aduce mai multe puncte deoarece avem un proncent de 76,4 faţă de 72,3.

Florina Paşcalău poate fi şansa României

În privinţa formaţiilor de start, Italia o va avea în spaţiul de trei secunde pe Kathrin Ress, de la Gran Canaria, formaţie care în acest sezon a atins fazele superioare ale EuroCup Women, în timp ce România va replica în zona perimetrului cu Florina Paşcalău, jucătoare care a evoluat la Acer Priolo. Potrivit statisticii, Paşcalău are câştig de cauză în duelul cu Ress doar la media punctelor marcate, la restul capitolelor, recuperări, aruncări din acţiune şi de la "libere" şi pase decisive italianca fiind mai combativă.

Raffaella Masciadri, Simona Ballardini şi Francesca Zara trebuie să fie stopate de Ancuţa Stoenescu, Gabriela Mărginean şi Cristina Ciocan. Italiencele sunt letale în anumite momente ale jocului, perioade în care, din păcate, de multe ori, tricolorele au gafat nepermis prin greşeli neforţate, mai ales în ultimele cu Belgia şi cu Serbia. Lupta de la distanţă şi semidistanţă pare să fie cheia acestei partide, ambele formaţii având posibilitatea să facă destule schimbări.

Problema lui Stacey Nolan rămâne spaţiul de trei secunde, acolo unde, dacă Florina Paşcalău nu poate face un meci bun, avem mari probleme. La acest turneu nu au mers variantele cu Elisabeth Pavel şi nici cea cu Claudia Pop în zona inelului, astfel că Paşcalău rămâne singurul nostru pivot de valoare. Partida dintre Italia şi România se va disputa miercuri, de la ora 21.30, ora României.

sursa foto: fibaeurope.com

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!