Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Calificări EuroBasket Women 2011. Belgia vs România 70-63

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
05.06.2011

Echipa naţională de baschet feminin a României a pierdut pentru a doua oară la Turneul de Baraj pentru Campionatul European de baschet feminin - ediţia 2011, de la Taranto. Tricolorele au fost depăşite de Belgia, scor 70-63. Meciul s-a desfăşurat în cursul serii de duminică (05.06).

Elevele lui Stacey Nolan au câştigat primul act cu scorul de 20-13, dar Belgia a revenit în joc datorită unui parţial de 13-0 consemnat pe parcursul sfertului al doilea. Astfel, adversarele compatrioatelor noastre au preluat conducerea pe tabela de marcaj. Finalul reprizei a consemnat mai multe răsturnări de situaţie pe tabela de marcaj, astfel încât România a intrat în avantaj la vestiare, scor 32-31.

În debutul reprizei a doua belgiencele au continuat să fie mai sigure şi infinit mai active în anumite aspecte ale jocului astfel încât s-au instalat la conducere şi nu au mai cedat-o până la final, decât cu o excepţie de câteva secunde (când româncele au egalat). La intrarea în actul decisiv scorul era de 51-46 în favoarea adversarelor noastre. Gabriela Mărginean, din nou cea mai bună marcatoare a României, a reuşit să restabilească egalitatea la 61 cu două minute şi jumătate înainte de final, dar belgiencele au terminat jocul mai bine. Până la final tricolorele au înscris o singură dată, iar adversarele au punctat de trei ori din acţiune şi de două ori de la linia de pedeapsă pentru a obţine prima victorie la acest turneu.

România a avut procentaje mai bune la aruncările din acţiune cât şi la cele de pedeapsă, dar a fost surclasată la recuperări (41-30). De aici au rezultat 15 aruncări din acţiune în plus pentru Belgia. Astfel, faptul că adversarele noastre au păcătuit la linia de pedeapsă (11/22) nu s-a mai simţit pe tabela de marcaj. Ambele formaţii au pierdut câte 19 posesii.

De notat că jocul României a avut de suferit în repriza a doua întrucât cele două arme ofensive de la acest turneu - Mărginean şi Paşcalău - au ajuns în pragul descalificării, având câte patru greşeli comise. Din păcate colegele acestora nu au reuşit să ofere soluţii constante pe finalizare.

Gabriela Mărginean a totalizat 14 puncte şi 4 recuperări, Florina Paşcalău a adăugat 14 puncte şi 6 recuperări, Ancuţa Stoenescu a bifat 12 puncte şi 4 recuperări, iar Claudia Pop a reuşit 4 puncte, 7 recuperări şi 3 pase decisive.

De cealaltă parte, Emma Meesseman a reuşit 20 puncte, 11 recuperări şi a fost faultată de 9 ori înainte de a fi la rândul ei descalificată pentru cinci greşeli personale, iar Emmanuella Mayombo a adăugat 13 puncte şi 4 recuperări.

România are o victorie şi două înfrâgeri fiind aproape eliminată din calcule pentru ocuparea locului 1 în Grupa B a turneului de recalificare la EuroBasket Women 2011. Tricolorele vor susţine ultimul meci la acest turneu miercuri (08.06), în compania echipei gazdă, Italia.
În schimb, Belgia, deşi lipsită de Ann Wauters (de cinci ori cea mai bună jucătoare din Europa), obţine prima victorie la acest turneu, având câte un succes şi un eşec. Belgia întâlneşte Italia, marţi (07.06).

Foto: www.fibaeurope.com

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!