Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Calificări EuroBasket Women 2011. România a învins Germania fără Frohlich. Urmează Belgia minus Wauters?

Adrian Micinic

Adrian Micinic
05.06.2011

Italia a depăşit în manieră categorică formaţia similară a Serbiei în ziua a doua de la Turneul de Baraj - Grupa B pentru EuroBasket Women 2011 de la Taranto. Formaţia gazdă de bătut Serbia cu 76-55 şi odată cu acest rezultat şansele reprezentativei României de calificare în finala barajului au crescut.

Tricolorele au fost învinse de Serbia, în prima zi a turneului din Italia, cu scorul de 77-64. În condiţiile în care doar câştigătoarea grupei se califică mai departe un eşec poate fi sinonim cu eliminarea din cursa pentru calificarea la EuroBasket Women 2011.

Echipa antrenată de Stacey Nolan nu a avut nicio şansă în faţa Serbiei, echipă din care fac parte jucătoare ce în sezonul 2010/11 au jucat pentru Bourges Basket (campioana Franţei), Tarbes (vicecampioana Franţei) sau Spartak Moscova Vidnoje (finalistă în Euroligă). Drept comparaţie, cel mai bine cotate jucătoare românce sunt legitimate la Priolo (echipă de mijlocul clasamentului în Italia) respectiv Panathinaikos (departe de unica echipă elenă care contează pe plan continental). Interesant este că în nicio declaraţie oficială oferită din partea delegaţiei României nu s-a făcut referire la evidenta diferenţă de valoare între jucătoarele celor două echipe.

În astfel de meciuri echipa mai slab cotată, aşa cum a fost cazul României, trebuie să se autodepăşească, să se ia la trântă cu adversarul, să refuze să cedeze, să-şi limiteze greşelile, să mascheze din evidentele handicapuri. Nimic din aceste lucruri nu s-a întâmplat. Tricolorele nu au înscris niciun coş de trei puncte, au fost surclasate la recuperări (42-25), au aruncat mai strâmb decât adversarul atât din acţiune cât şi de la linia de pedeapsă. De asemenea, Serbia a avut 25 de posesii pierdute cu 10 mai mult decât România, dar acest lucru nu a contat. De fapt meciul s-a încheiat la diferenţa de 13 puncte după ce adversarele s-au mulţumit să vadă că deţin un avantaj de peste 20 de puncte, fiind imposibil să mai piardă.

România a întâlnit un adversar mai apropiat valoric în a doua zi de la Taranto. Germania, lipsită de cel mai bun produs - Linda Frohlich - a fost întrecută de România cu scorul de 65-59.

Deşi au fost depăşite la recuperări (38-50), au avut 21 de posesii pierdute, au înscris doar trei coşuri de trei puncte şi au irosit 11 aruncări libere, compatrioatele noastre au avut procentaje mai bune la aruncările din acţiune. România s-a desprins în acest meci din prima secvenţă la opt lungimi pe fondul jocului excelent prestat în respectiva perioadă de joc de către Florina Paşcalău, autoare a 11 puncte în primele 10 minute de joc. Gabriela Mărginean, aflată la cel de-al doilea an alături de prima reprezentativă a avut grijă ca România să se impună în acest meci. Clujeanca a totalizat 21 puncte, fiind cea mai bună marcatoare a partidei.

Astăzi (duminică, 05.06), România va disputa al 3-lea meci în tot atâtea zile. Adversar este Belgia. Echipa lui Nolan are o şansă şi în acest meci, întrucât din tabăra adversă va absenta Ann Wauters, unul dintre cei mai buni pivoţi ai Europei, de cinci ori cea mai bună baschetbalistă de pe bătrânul continent (2001, 2002, 2004, 2005 şi 2008). Tricolorele au nevoie de victorie, chiar şi la un punct în acest meci, înainte de a intra într-o pauză de două zile pentru a pregăti eventualul joc decisiv cu Italia, în care va fi nevoie de o victorie consistentă, la cel puţin 17 puncte.

Belgia a pierdut primul meci disputat la Taranto. Vineri (03.06), Germania a depăşit Belgia cu scorul de 69-57.

Clasamentul Grupei B după două zile de întreceri se prezintă în felul următor:

 Pos   Echipa   V/Π  Pt 
1 Germania 1/1 3
2 România 1/1 3
3 Serbia 1/1 3
4 Italia 1/0 2
5 Belgia 0/1 1

România este obligată să învingă în meciul de astăzi pentru că orice alt rezultat este similar cu eliminarea din lupta pentru ultimul bilet spre Campionatul European din Polonia. Meciul România vs Belgia va demara de la orele 18:45 şi poate fi urmărit în format live text pe site-ul oficial al competiţiei www.eurobasketwomen2011.com .

Foto: www.fibaeurope.com 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!