Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Calificări Eurobasket Women 2011. România - Germania 65-59

Valentin Bâlă

Valentin Bâlă
04.06.2011

La Taranto, în Italia, au continuat, sâmbătă, partidele din cadrul barajului seriei B de calificare la turneul final al Campionatului European feminin din Polonia. Italia a învins fără drept de apel Serbia, scor 76-55, în timp ce România a trecut de Germania, scor 65-59.

În urma acestui rezultat, jucătoarele pregătite de Stacey Nolan au reintrat, cel puţin teoretic, în lupta pentru calificare. Pentru a spera la primul loc din serie, tricolorele au nevoie de victorii, în ordine, cu Belgia şi cu Italia, însă în ultima partidă româncele trebuie să obţină un succes la cel puţin zece puncte diferenţă, în condiţiile în care squadra azzura nu este înfrântă decât în jocul cu fetele noastre.

Gabriela Mărginean şi Ancuţa Stoenescu au marcat primele puncte din acţiune ale tricolorelor, în partida cu Germania, iar Florina Paşcalău a transformat două aruncări libere, astfel că, după aproape trei minute de la primul angajament, România a condus cu scorul de 6-2. Adversarele au intrat slab în meci şi au comis două greşeli neforţate consecutive, astfel că naţionala ţării nostre şi-a mărit, treptat, ecartul, 14-5, minutul 5, moment în care tehnicianul selecţionatei Germaniei a fost nevoit să ceară time out.

Paşcalău a fost de neoprit sub panouri

Flori Paşcalău şi-a continuat recitalul sub panouri, reuşind zece puncte şi două recuperări la jumătatea primei perioade, atunci când fetele pregătite de Stacey Nolan au avut 17-5. Cea mai mare diferenţă a întâlnirii s-a consemnat cu trei minute înainte de finalul sfertului de debut, atunci când România a condus cu 20-5. Germania a reuşit, în mai puţin de 150 de secunde, un run de 5-0 şi a redus din handicap: 20-10 pentru tricolore.

Germania s-a apropiat la patru puncte în minutul 13, atunci când România a condus cu 25-21. Paşcalău, cu 14 puncte, a continuat să fie principala marcatoare a întâlnirii, în timp ce Flori Diaconu a înscris, după şase minute scurse din cea de-a doua perioadă, pentru 27-21. Până la pauza mare, adversarele tricolorelor au încercat să se apropie însă inconstanţa la finalizare a făcut ca selecţionata noastră să se distanţeze la 32-23, minutul 18, şi să încheie apoi prima parte în avantaj minim, scor 35-30.

Parău şi Mărginean au dat forţă ofensivei, în cea de-a treia perioadă

După reluare, adversarele au reuşit un parţial de 5-3 şi s-au apropiat la doar trei lungimi, scor 38-35, în minutul 24, însă replica fetelor noastre a fost una pe măsură: un run de 4-1 în 55 de secunde. Parău şi Mărginean au dat forţă ofensivei noastre în finalul celui de-al treilea sfert, astfel că tricolorele nu au cedat iniţiativa pe tabela de marcaj. Cu zece minute înainte de încheierea partidei cu Germania, România a condus la o diferenţă de şapte puncte, scor 52-45.

La începutul ultimei perioade ambele echipe au avut câte 18 greşeli neforţate fiecare, destul de mult pentru un meci de calificare la un turneu final. Mai mult, abia după trei minute am consemnat primul coş din sfertul decisiv, astfel că, în minutul 35, tabela a indicat 52-47 pentru tricolore. România a înscris abia cu cinci minute înainte de sirenă, parţialul jumătăţii ultimei perioade fiind de 2-2! Mărginean a fost blocată de Bar, iar Huţanu nu a putut finaliza nici de la linia aruncărilor libere.

Uitată, parcă, pe bancă, este adevărat şi cu patru greşeli personale acumulate, Paşcalău a revenit în meci cu patru minute înainte de final, atunci când tricolorele au avut un ecart de cinci puncte: 54-49. Cu 105 secunde înainte de final, Germania a marcat pentru 55-57, însă Ancuţa Stoenescu a adus liniştea în tabăra noastră, pentru cel puţin un atac, România având un avans de patru puncte pe ultimele posesii.

Finalul a fost de infarct. Adversarele au venit la doar trei lungimi, după care Claudia Pop nu a putut transforma două aruncări libere, astfel că România a condus cu 59-56, cu 51 de secunde înainte de sirenă. Mărginean a fost imperială şi a majorat diferenţa la două coşuri, după care aceeaşi jucătoare a închis, practic, întâlnirea, prin două "libere" transformate cu 38 de secunde înainte de final, astfel că tricolorele s-au impus cu 65-59.

sursa foto: fibaeurope.com

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!