Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Campioana en-titre are un meci ușor la prima vedere cu BC Mureș Târgu-Mureș

David Istrate

David Istrate
26.01.2018

bc mures u bt cluj

În cadrul etapei a 16-a din LNBM, BC Mureș Târgu-Mureș primește vizita liderului U-BT Cluj-Napoca. Scorul confruntărilor anterioare este foarte strâns, clujenii conducând cu 23-22.

Cele două echipe s-au întâlnit de două ori în playoff în ultimii 6 ani, iar în sezonul trecut, acestea s-au confruntat în finala Cupei României, jucată la Sibiu. Atunci, U-BT Cluj-Napoca s-a impus la limită cu 79-78 după un coș marcat de Aleksandar Rasic în ultimele secunde. 

În duelul din tur, „alb-negrii” au reușit să o învingă pe BC Mureș Târgu-Mureș cu scorul de 97-68. În acel meci, pivoții cele două echipe au fost la înălțime. Barro a marcat 19 puncte și a recuperat mingea de 6 ori, în timp ce Mladenovic a avut 17 puncte și 4 recuperări.

Din păcate pentru mureșeni, situația s-a înrăutățit și clubul se confruntă cu mai multe probleme financiare. Prin urmare, mai mulți jucători importanți au părăsit echipa, printre care Goran Martinic, Deven Mitchell, Milivoje Mijovic, Aleksandar Mladenovic și cel mai recent, Kilyén Őrs. Momentan, BC Mureș Târgu-Mureș are doar doi străini în lot, pe suedezii Dino Pita și Jonathan Person. În rest, tehnicianul gazdelor, Barnabas Szaszgaspar se bazează pe jucători români precum Szabolcs Santa, Alin Borșa și Norbert Steff. Astfel, BC Mureș Târgu-Mureș cu 5 victorii și 8 înfrângeri este pe locul 9.

De partea cealaltă, clujenii conduc în clasamentul LNBM și activeaza și în grupele principale ale FIBA Europe Cup. Cu un lot format din 6 străini și încă doi români naturalizați, U-BT Cluj-Napoca are 12 victorii și 3 înfrângeri în acest sezon competițional. Mihai Silvășan nu s-a putut folosi pentru o perioadă lungă de timp de Rolland Torok și Aleksandar Rasic, iar recent Ousmane Barro a suferit o lovitură la cap. Prin urmare, U-BT Cluj-Napoca a pierdut ultimele 2 partide disputate, cu CSU Sibiu, pe teren propriu și cu Donar Gronigen, în Olanda.

Liderul mureșenilor este Dino Pita care are medii statistici de 16.5 puncte/meci, 2.6 recuperări/meci și 2.8 pase decisive/meci. Pentru oaspeți, cel mai bun jucător în acest sezon, este croatul Zeljko Sakic cu 14.9 puncte/meci, 6.5 recuperări/meci și 17.8 drept indice de eficiență.

Confruntarea dintre cele două va avea loc sâmbătă, 27 ianuarie, de la 17:00 și nu va fi transmisă. Arbitrii delegați pentru această partidă sunt Alin Faur, Mircea Șerban și Dragoș Barbu, iar comisar din partea Federației Române de Baschet este Tiberiu Rist.

*foto: cjsport.ro

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe muri92 :

    Bafta..!
    Buturuga mica(suedezii.??)rastoarna carul mare.?????

    cu 6 ani în urmă (26.01.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!