Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Campioane cu Arad, Risper și Wirth se retrag din baschet

Ciprian Petcuț

Ciprian Petcuț
01.07.2013

Univ. Goldiș ICIM Arad abandonează pista Jeniffer Risper și Christina Wirth din cauza că ele au hotărât să se retragă din activitatea baschetbalistică pe motive personale, având alte planuri de viitor.

Cele două jucătoare americance în vârstă de 26 de ani au cucerit campionatul în România cu echipa arădeană în sezonul recent încheiat, fiind două dintre artizanele decisive ale acestui titlu prin evoluțiile de excepție.

Această știre a fost confirmată în exclusivitate pentru Total Baschet de către președintele clubului arădean, Marcel Urban.

„Aceasta este hotărârea lor, ele au spus că au alte planuri de viitor, își doresc foarte mult să facă altceva. După cum se știe, banii pe care îi ofeream noi în România
pentru baschet puteau să-i câștige oriunde în America, aproape în orice activitate care o desfășurau. Eu le-am sugerat și le-am îndrumat că anii tinereții în care pot să facă sport, nu-i mai pot întoarce și ar fi păcat să-și piardă tinerețea făcând altceva, avand destul timp dupa ce își vor încheia cariera sportiva din considerente de vârstă. Decizia lor este finală, cel puțin pe moment. Ușa noastră rămâne deschisă pentru jucătoare ca ele și de asemenea valoare. Totodată, am rămas și eu surprins de decizia lor, dar pe care o respect și le multumesc pentru aportul adus la performanțele realizate de către echipa noastră în sezonul recent încheiat.” ne-a declarat Marcel Urban.

Jeniffer Risper a fost conducătorul de joc al Aradului în stagiunea trecută, având medii de 11.9 puncte pe meci, 4.6 recuperări, 4.4 pase decisive și un indice de 16 la capitolul eficiență. Christina Wirth a evoluat pe postul de extremă, totalizând o medie de 7.3 puncte pe meci în LNBF, 4.3 recuperări, 2.2 assisturi și 10.8 la eficiență.

De remarcat un lucru interesant este faptul că cele două jucătoare au evoluat tot timpul împreună de-a lungul carierei lor. Acestea au făcut colegiul american Vanderbilt, iar mai apoi au jucat în Europa pentru echipele Presov din Cehia și Alges din Portugalia, cu ultima cucerind și campionatul. Acelaș lucru s-a întâmplat și la Univ. Goldiș ICIM Arad, unde Risper și Wirth au realizat dubla, câștigând Liga Națională de baschet feminin și un trofeu european, Liga Europei Centrale.

Foto: baschetarad.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!