Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Carmen Tocală: "Nu ierarhia campionatului intern îţi dă posibilitatea să evoluezi în Euroligă"

Valentin Bâlă

Valentin Bâlă
18.05.2011

Preşedintele Federaţiei Române de Baschet, Carmen Tocală, a declarat, miercuri, pentru totalbaschet.ro, că ICIM Arad şi-a câştigat dreptul de a se înscrie în Euroliga feminină prin cucerirea trofeului Ligii Europei Centrale. Oficialul forului de specialitate a precizat însă că nu ştie dacă gruparea ardeleană va reprezenta ţara noastră în cea mai importantă competiţie inter-cluburi din Europa.

Referitor la declaraţiile apărute în mass-media, după finala ECWL, atunci când ICIM Arad a cucerit trofeul, Carmen Tocală a completat: "Aşa cum am anunţat, participarea într-o competiţie superioară este consecinţa câştigării ECWL şi nu o consecinţă a câştigării campionatului intern".

Potrivit afirmaţiilor preşedintelui FRB, la feminin, nu campioana României are drept de participare în Euroligă ci câştigătoarea Ligii Europei Centrale, în acest caz fiind vorba despre ICIM Arad. În cazul în care CSM Satu Mare s-ar fi impus în finala Diviziei A1, tot formaţia arădeană ar fi avut şansa de a reprezenta ţara noastră în cea mai importantă întrecere inter-cluburi de pe Bătrânul Continent.

Carmen Tocală a adăugat: "Nu ierarhia campionatului intern îţi dă posibilitatea să evoluezi în Euroligă, fie că e vorba de masculin, fie de feminin. Vezi cazul echipei Asesoft Ploieşti care, în urma câştigării Eurochallenge, a participat în ULEB".

Preşedintele Federaţiei Române de Baschet a precizat, pentru totalbaschet.ro, că, până la această oră, nu a primit niciun semnal din partea echipei ICIM Arad de a se înscrie în Euroligă. "Nu ştiu dacă gruparea din Arad se înscrie sau nu, dar în situaţia în care vor solicita acest lucru vor obţine înscrierea", a încheiat Carmen Tocală.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!