Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Carmin Artemie Popa rămâne singurul tehnician român fără victorie pe prima scenă baschetbalistică

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
03.11.2018

O nouă înfrângere pentru Clubul Sportiv Universitatea Cluj-Napoca în Liga Națională de Baschet feminin. De această dată gruparea studențească a cedat fără drept de apel în deplasarea de la Arad, scor 49-66 și a ajuns la a 6-a înfrângere consecutivă în actualul sezon.

Confruntarea de la Arad a fost una fără istoric, gazdele au preluat încă de la început conducerea și nu au mai cedat-o până la fluierul de final. Cu toate acestea, în partida de la Arad s-a scris istorie. Cei prezenți în Sala Polivalentă din Arad au asistat la un aspect nemaiîntâlnit în baschetul românesc și un record negativ greu de egalat. 

Este vorba de recordul all-time de înfrângeri pe prima scenă baschetbalistică a lui Carmin Artemie Popa, tehnician care până în prezent nu a cunoscut "gustul" victoriei într-un meci oficial în prima ligă nici la nivel de masculin și nici la nivel de feminin. Principalul Universității Cluj-Napoca a ajuns la al 25-lea eșec consecutiv în primul eșalon valoric din tot atâtea meciuri disputate.

Popa a debutat în prima ligă în sezonul 2014-2015 fiind principalul echipei masculine Universitatea Cluj-Napoca. Pe data de 28 septembrie 2014, Universitatea Cluj-Napoca a cedat în deplasare cu Timba Timișoara, scor 69-88, în runda inaugurală a Cupei României. Au urmat alte 18 meciuri consecutive fără succes pentru Popa, cu înfrângeri între 9 și 40 de puncte. Pe sferturi, echipa sa a reușit să se impună în doar 14 din cele 76 disputate, a câte 10 minute, pentru un procentaj de doar 18.4%. Cea de a 19-a înfrângere de la Târgu Jiu, scor 68-91, a fost ultima pentru tehnicianul clujean care a ales să demisioneze. Popa și-a motivat decizia, la vremea respectivă, printr-o declarație acordată presei "decizia am luat-o cu scopul de a mă proteja pe mine și de a-mi proteja munca".

Ulterior, Popa a dat baschetul masculin pe cel feminin, însă nici aici nu și-a găsit norocul. Anunțat principal în vara anului 2018, tot la Universitatea Cluj-Napoca, Carmin Artenie Popa a strâns până acum 8 înfrângeri consecutive din tot atâtea jocuri susținute. Două eșecuri au survenit în Cupa României, în fața mai slab cotatei Phoenix Constanța la 4 respectiv 8 puncte, iar patru în Liga Națională de Baschet feminin la diferențe între 9 și 32 de puncte. Fetele sale au izbutit să câștige 5 din cele 24 de sferturi desfășurate a câte 10 minute fiecare pentru un procentaj de doar 20.8%.

Aflat la a doua experiență pe prima scenă a baschetului românesc, Carmin Artemie Popa nu reușeste să spargă gheața și își consolidează recordul negativ de înfrângeri fiind singurul tehnician român în activitate care nu a reușit să câștige niciun meci în primul eșalon valoric.

Următorul duel pentru Universitatea Cluj-Napoca este programat pe sase noiembrie la Târgoviște, acolo unde vor întâlni formația locală Club Sportiv Municipal.

Foto: stiridesport.ro

7 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca mihaicj :

    ...
    Ia-l pe Ovidiu Vasu cu tine si pleaca !

    cu 5 ani în urmă (03.11.2018) Raspunde
  • BC CSU Sibiu gyke :

    Wow
    Cum să te cheme Carmin Artemie???

    cu 5 ani în urmă (03.11.2018) Raspunde
  • StudentA :

    You're full a shit
    Pe voi va deranjeaza ca toate fetele tinere nu au semnat cu voi si ca nu ati putut lucra cu ele. Hai ca va stiti, nu cred ca trebuie sa dau nume, ca aveti o musca pe caciula grasa cat un bivol.
    Site-ul asta hater se transforma in Antena 3 baschet.
    Pun pariu ca stati in spatele monitoarelor si ca n-ati fost niciodata in sala sa vedeti atmosfera si cum lupta fetele alea. Pun pariu ca nu stiti cata munca este in spatele fiecarui meci. Iar voi nimurucilor care faceti misto de nume, atat puteti? Serios?? Asta e TOT? Acest om face tot ce este uman posibil cu o echipa tanara si le da sanse fetelor astora tinere, care mananca baschet pe paine, all day every day. Las' sa vina mirobolantul cu gura mare din Bistrita si gol la mansarda dintr-o parte in alta, sa atraga sponsori la Cluj prin santaj. E mai bine asa, sunteti mai multumiti.

    cu 5 ani în urmă (03.11.2018)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      Chill
      Să nu-ți crape vreo venă... Îmi cer scuze că am zâmbit când am aflat cele două prenume ale distinsului, dar mai am și eu anumite frivolități... Lăsând numele la o parte, performanțele de mai sus spun multe, despre alea ar fi trebuit să râd? Sau le-a inventat Alexa?

      cu 5 ani în urmă (03.11.2018)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      @gyke
      vezi si tu profilul studentei
      intra numa sa l apere pe Popa Carmin...deci nu te stresa :)

      @ StudentA
      ca sa fim sinceri, desi nu urmaresc lnbf, probabil ca nu prea ai ce performante sa faci numai cu romance/junioare, dar cine a acceptat sa antreneze o astfel de echipa, isi asuma rezultatele. Ca ne place sau nu ne place, sportul de performanta este despre...ce sa vezi? performanta. adica daca joci pt onoare, mergi in liga onoare. daca joci sa cresti niste copile, joaca cu ele in campionate de juniori, nu la senioare. samd. nu i vina nimanui ca Popa Carmin a decis sa antreneze o echipa cu resurse 0, temeinic cladita de tovarasu Vasu.
      Iar comentariul despre Alexa e si mai penibil avand in vedere ca argumentul tau tocmai pe asta se bazeaza, pe aprecierea muncii unui om. Ca o fi atras prin santaj sau prin nesantaj, in ”mandatul” lui echipa a jucat finala de campionat. Spectatorul de rand asta vede. Restul e can can.

      cu 5 ani în urmă (03.11.2018)
    • U BT Cluj-Napoca mihaicj:

      Numai "U"
      Ovidiu Vasu administreaza o sectie care are in palmares 14 titluri nationale si care isi are locul doar in lupta pentru primele locuri nu infrangeri pe linie fara drept de apel. S-a vazut si la finala de acum 2 ani ca publicul poate fi adus la sala si la feminin daca exista performanta. Lui Ovidiu Vasu ii convin insa meciurile disputate in anonimat cu 50 de spectatori, conditii semi-profesioniste pentru sportivi si antrenori de 2 bani. O sa ne uimeasca cu medalii la scrabble si sah.

      cu 5 ani în urmă (03.11.2018)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe 7vezer :

    SEPSI SIC CAMPIOANA !
    U CLUJ DE MULT NU MAI ESTE O ECHIPA DE FANION !!POATE SA IA LECTII DE BASCHET DE LA TOATE CELALALTE ECHIPE DIN CAMPIONAT,MAI CU SEAMA DE LA SEPSI SIC !! SECUIENCELE STAU CU DOUA NIVELE PESTE CLUJENCE !!

    cu 5 ani în urmă (05.11.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!