Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Cătălin Tănase: „Cred că vom face o echipă competitivă. Am promisiuni că problemele vor fi rezolvate în acest sezon”

Cătălin Tănase: „Cred că vom face o echipă competitivă. Am promisiuni că problemele vor fi rezolvate în acest sezon”

CSM Târgoviște îl va avea pe Cătălin Tănase în postura de antrenor principal și în noul sezon. Tehnicianul care a adus ultimul trofeu al dâmbovițencelor speră că problemele din trecut se vor rezolva într-un timp scurt și că echipa va reveni în top.

„La mine răspunsul a fost da, continui cu CSM Târgovişte. Am vrut să continui proiectul pe care l-am început, chiar dacă suntem în continuare sub interdicţii şi nu avem condiţiile pe care mi le-aş fi dorit, să avem libertate la transferuri. Am speranţa că problemele se vor rezolva în cel mai scurt timp şi că Târgoviştea va avea o echipă de super valoare şi o să revină acolo unde îi este locul”, a declarat Cătălin Tănase, citat de jurnaldedambovita.ro.

Participarea CSM-ului în următoarea ediție de campionat a fost sub semnul întrebării în această vară, clubul neîndeplinind toate criteriile de eligibilitate din cauza problemelor cu datoriile din trecut. Procesul cu George Dikeoulakos a avut o nouă amânare la începutul acestei luni.

Consiliul Director al Federației Române de Baschet a decis în 26 august să permită participarea celor de la Târgoviște în noua ediție a LNBF deși nu s-au rezolvat încă acele probleme. S-a anunțat că CSM nu are voie să transfere jucătoare străine, astfel că va juca doar cu românce.

„Lotul va fi format din jucătoarele care au mai fost disponibile la data la care noi am aflat că am fost acceptaţi în LNBF, pentru că a fost o vară nesigură pentru CSM. Am primit acceptul abia pe 28 august, chiar dacă noi am respectat toate competiţiile baschetului feminin. În momentul de faţă, ştiu că avem ceva fete semnate, dar conducerea va face anunţul la momentul potrivit. Pot să spun că săptămâna viitoare vom începe pregătirile, va fi un lot format din jucătoare cu experienţă, dar şi jucătoare tinere, cu potenţial. Cred că vom face o echipă competitivă, care va prinde la finalul primei faze a campionatului unul dintre primele trei locuri din grupa noastră. Vom intra în primele şase echipe cu şanse la medalii, dacă problemele se vor rezolva. Am promisiuni că problemele vor fi rezolvate în acest sezon”, a mai spus Cătălin Tănase pentru aceeași sursă.

În sezonul precedent formația dâmbovițeană a avut un mix între românce foarte experimentate și tinere, precum și 2 straniere (având aria foarte mică de selecție din cauza interdicțiilor din trecut). CSM Târgoviște a fost pe 5 la finalul campionatului. Tunde Kilin și Teodora Neagu s-au transferat în această vară la Universitatea Cluj-Napoca, iar Carla Popescu și Ștefania Cătinean au plecat la finalistele ultimelor două ediții, CSM Satu Mare și ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe.

CSM Târgoviște va juca în grupa Est în prima fază a campionatului, din care primele trei avansează în grupa A în faza a doua în care se va decide ordinea de intrare în play-off. Dâmbovițencele se vor deplasa la Alexandria în prima etapă a LNBF, din 2 octombrie. Din această grupă mai fac parte campioana ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, Olimpia CSU Brașov, Phoenix Știința Constanța, Rapid București și Agronomia București. Programul complet din grupa Est îl găsiți aici. CSM Târgoviște va întâlni marea rivală, FCC Baschet Arad, în primul tur al Cupei României, cu primul meci acasă în 16 octombrie și returul în deplasare după o săptămână.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!