Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Confruntare disputată la Târgu-Jiu

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
23.11.2012


Sala Sporturilor Tg-Jiu

sâmbătă, 24.11

ora 20.00



Fișa meciului

 

Etapa a 9-a Ligii Naționale Masculine readuce față în față echipa Energiei Rovinari și formația mureșeană BC Mureș Târgu Mureș. Partida ce va avea loc la Sala Sporturilor din Tg-Jiu, va debuta de la ora 20.00 și va fi oficiată de Alexandru Olaru, Ciprian Stoica și Dragoș Nicolae.

Trupa lui Slobodan Nikolic se întoarce pe teren propriu după o victorie chinuită în fața celor de la Farul Constanța. Deși scorul de 72 la 63 nu vorbește de la sine, gorjenii au trecut printr-o confruntare cu emoții, impunându-se la final în fața constănțenilor și bifând cea de-a 5-a victorie stagională. În prezent, formația din Tg-Jiu se clasează pe locul al 10-lea cu un bilanț pozitiv de 5 reușite și 3 înfrângeri.

La polul opus, echipa din Mureș are parte un parcurs ceva mai bun decât cel al adversarilor. Elevii lui Srecko Sekulovic se poziționează în prezent în ierarhia generală pe locul al 6-lea, având la activ 6 victorii și doar 2 eșecuri. Ultima etapă disputată a însemnat însă un insucces pentru mureșeni, aceștia pierzând în propriu fief la scorul de 75 la 93 în fața celor de la CSM București.

Revenind la meciul propriu zis, acesta se anunță a fi unul în ton cu precedentele confruntări și anume unul echilibrat din toate punctele de vedere. După 8 etape jucate de la debutul stagiunii, loturile celor două echipe par a fi valoric egale, amândouă fiind capabile de-a produce surprize în fața formațiilor cu pretenții. 

Arme de joc se regăsesc în ambele parți. În timp ce tehnicianul gorjan va miza cel mai probabil pe același tandem Louis Darby-David Steffel, antrenorul echipei vizitatoare va avea în teren ca întotdeauna un aliat de încredere în persoana lui Branko Ciuc și nu numai. Nume precum Darko Balaban și Andrija Ciric vor întregi jocul echipei oaspete, reprezentând oponenți redutabili pentru amfitrioni.

Totodată, se pare că echipa gazdă încă se confruntă cu probeleme de efectiv, Viorel Mocanu fiind indisbonibil, iar Robert Giles și Darko Vujajic incerți. În condițiile date, situația pare să se schimbe întrucât gorjenii joacă  în aceasta formulă  de trei etape, iar forma fizică nu este tocmai una dorită, exemplul cel mai concludent fiind partida de la malul mării.

Astfel, gruparea oaspete va putea profita de aceste lipsuri ale Energiei Rovinari și totodată de istoricul confrutărilor care îi indică pe mureșeni favoriți cu scorul de 6 la 3 la general.

Râmâne însă de văzut care va fi soarta celei de-a 10-a confruntări între cele două protagoniste și care dintre acestea vor ști să își pună mai bine în valoare jocul și să își ascundă slăbiciunile pentru a bifa un nou succes stagional.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!