Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Cristian Stan: „Nu-mi pot permite să pun cruce baschetului de performanță la Târgoviște”

Andreea Vlase

Andreea Vlase
01.07.2019

Cristian Stan: „Nu-mi pot permite să pun cruce baschetului de performanță la Târgoviște”

CSM Târgoviște are timp până în 15 iulie să rezolve problemele cu deciziile BAT pentru a putea evolua în competițiile de senioare în sezonul următor. În acea dată este termenul limită de înscriere în Liga Națională de Baschet Feminin. Primarul orașului, Cristian Stan, a spus că clubul va plăti această datorie și după aceea trebuie să găsească persoanele vinovate și să recupereze banii.

„Am avut o discuție cu directorul clubului, în care am transmis clar că trebuie să găsească o soluție, prin care să asigure continuitatea la nivelul competițional, inclusiv la baschet. Pentru că nu-mi pot permite să pun cruce baschetului de performanță la Târgoviște, mai ales că nu am nicio legătură cu lucrurile care s-au întâmplat acum ani de zile și care au generat în momentul de față aceste debite”, a declarat Cristian Stan în cadrul emisiunii Sport Show de la Columna TV, conform sportimact.ro.

Primarul târgoviștean amintește că Clubul Sportiv Municipal este debitor, nu echipa de baschet. Reamintim că problemele clubului dâmbovițean se trag din sezonul 2012-2013, având datorii mari către fostul antrenor George Dikeoulakos și jucătoarea Ivanka Matic, care au decizii BAT, acumulând în jur de 135.000 de euro. Cum CSM-ul nu a achitat datoriile a fost sancționat în mai multe rânduri de FIBA, având interdicție la transferuri internaționale de câțiva ani. Tribunalul București a decis în luna decembrie că antrenorul grec trebuie să primească peste 200.000 de euro, sentința nefiind definitivă. În 7 iulie ar urma un nou termen.

„Nu echipa de baschet este debitoare, debitor este Clubul Sportiv Municipal. Chestiunea e complexă, nu vizează doar zona sportivă. Datoria este rezultată din activitatea echipei de baschet, dar este datoria clubului. Este o hotărâre în pronunțare de instanță în prima fază procesuală. Această hotărâre a fost cauzată în mare măsură și de un act de recunoaștere a debitului făcut de club la un anumit moment, care a determinat întreruperea termenului de prescripție și curgerea în alt termen de prescripție.

Pentru că în absența acestei recunoașteri, această datorie era prescrisă, mai ales în contextul unei hotărâri favorabile a instanței, care nu a recunoscut hotărârea arbitrară. La momentul respectiv poate a părut o soluție ca să continue activitatea. Clubul va plăti și apoi clubul va trebui să recupereze banii, în analiza pe care o vor face, vor trebui să găsească persoanele care se fac vinovate. Este treaba clubului să găsească vinovații, eu nici nu pot să mă implic la acest nivel. Clubul este ordonator de credite, are personalitate juridică, este subiect juridic, titular de drepturi și obligații, e obligația clubului să rezolve”, a mai spus primarul Cristian Stan, conform site-ului local.

La Consiliul Director și luna mai, Federația Română de Baschet decidea că dacă nu rezolvă problema sancțiunilor BAT, formația târgovișteană nu va participa în competițiile de senioare în sezonul 2019-2020. În întrecerea masculină SCM Timișoara a avut un caz similar, a primit decizia definitivă de la tribunalul local cu câteva zile înainte de termenul de înscriere în campionat, a început să plătească și a primit câteva zile în plus, până în 1 iulie.

*foto: CSM Targoviste facebook

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!