Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CRONICĂ. BC ICIM Arad - BCM Danzio Timişoara 87-52

Adrian Cojocaru

Adrian Cojocaru
23.02.2011

BC ICIM Arad şi BCM Danzio Timişoara s-au întânit pentru a patra oară în acest sezon şi, din nou, câştig de cauză a avut trupa lui Stacey Nolan. În primul joc din returul play-off-ului, arădencele au trecut de echipa din Timişoara cu 87-52. Elevele lui Dan Ionescu au rezistat doar un sfert, primul, încheiat 18-17 pentru gazde, iar apoi diferenţa a crescut permanent.

Lucrurile au stat aşa cum a prefaţat Dan Ionescu, care anunţa înainte de meci că echipa sa nu vrea să se implice în lupta pentru titlu, anticipând o înfrângere a formaţiei sale la Arad. În schimb, Ancuţa Stoenescu declara că îşi doreşte victoria. Nu a avut însă ce face în faţa arădencelor.

Primul sfert a fost şi cel mai echilibrat. Chiar dacă ICIM era gazdă, Timişoara şi-a vândut scump pielea în primele zece minute. Alb-violetele nu s-au speriat deloc de adversar şi au fructificat şansele avute. Aradul avea doar un punct avans, 18-17.

Actul doi a fost însă total al gazdelor. Nolan şi-a forţat echipa în atac, iar Ciocan şi compania au apăsat serios pedala de acceleraţie. Apărare agresivă, coşuri de la distanţă şi reuşite pe contraatac. Aceasta a fost reţeta prin care ICIM-ul a marcat 30 de puncte în sfertul doi faţă de doar 11 ale oaspetelor. Astfel, la pauză tabela indica 48-28 pentru arădence.

Timişoara a încercat să ţină de scor după ieşirea de la cabine. S-a apărat mai atent, iar acest lucru s-a văzut şi pe tabelă. Sfertul trei a fost controlat tot de gazde, dar diferenţa a fost mult mai mică. ICIM-ul a câştigat cu 19-14 a treia parte a jocului.

Pe final, aşa cum a făcut şi la Satu Mare, antrenorul Timişoarei a dat ocazia şi celorlalte jucătoare din lot să evolueze. Astfel, Nolan şi elevele sale nu au avut probleme în a-şi adjudeca şi sfertul patru, crescând şi mai mult diferenţa de pe tabelă până la un scor final de 87-52.

BC ICIM Arad a ajuns astfel la a şaptea victorie din opt partide şi e în continuare în cursa de urmărire a liderului din Satu Mare, în timp ce Timişoara îşi vede de bătălia pentru locul 4. Are un număr identic de victorii şi eşecuri, tot 4.

De la Arad, cele mai bune marcatoare au fost Meszaros şi Drăgoescu cu câte 16 puncte fiecare, Savic - 12 şi Brosovsky cu 11. De la BCM Danzio, Corina Moroşanu a strîns 14 puncte, Andra Haas - 10, iar Budean şi Stoenescu doar 7.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!