Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CRONICĂ. BCM Danzio Timişoara - CSM Satu Mare 46-77

Adrian Cojocaru

Adrian Cojocaru
12.03.2011

Locomotiva turată la maximum a CSM-ului a trecut în viteză şi prin a 12-a haltă din play-off, lăsând doar praf în urmă după oprirea la Timişoara. Liderul campionatului a marşat sâmbătă pe Bega şi s-a impus cu 77-46, după ce în ultimul sfert a condus şi cu 39 de puncte.

Satu Mare nu s-a relaxat deloc pe toată durata meciului cu BCM Danzio. Trupa pregătită de Dan Fleşeriu a controlat jocul încă din primele minute şi a mărit permanent diferenţa de pe tabelă. Timişoara nu a putut să stea aproape decât în primul sfert, într-o partidă pe care a considerat-o pierdută încă de la vestiare.

Timişorencele au părut apăsate de numele adversarului. În timp ce spectatorii încă intrau în sală, Satu Mare avea deja 7-0 pe tabelă. S-a intrat apoi într-un oarecare echilibru, doar în sensul că s-a păstrat mereu aceeaşi diferenţă de pe tabelă, până la finalul primului sfert, 13-22.

Dan Ionescu a ţipat în permanenţă la elevele sale care au ratat şi în atac, iar în apărare au fost visătoare şi aproape orice acţiune a oaspetelor s-a transformat în reuşite de 2 puncte. Antrenorul trupei viola a încercat mai multe formule de joc, dar niciuna nu a dat roade. Dan Fleşeriu a introdus-o pe teren din sfertul doi şi pe Abi Olajuwon care a măcinat uşor Timişoara cu coşuri de sub panou. Diferenţa a început să fie şi mai evidentă. Până la finalul sfertului doi, CSM-ul avea deja 16 lungimi avans, 42-26.

Timişoara s-a remarcat în sfertul trei doar prin gestul Anamariei Mesaros de a protesta la decizia antrenorului său. Dan Ionescu a trimis-o apoi direct la vestiare. În schimb, pe parchet a fost o singură echipă. Intrată mai bine în joc, americanca Olajuwon a început să marcheze tot mai des, iar Ancuţa Stoenescu şi Laura Budean nu au putut opri de unele singure tăvălugul sătmărean. După 30 de minute de joc, oaspetele conduceau cu 29 de puncte, 67-38.

Ultimul sfert a fost unul de chin pentru Timişoara. Bănăţencele au avut nevoie de 6 minute şi jumătate ca să marcheze primul coş. Timp în care trupa liderul se lupta cu sine şi încerca să mărească şi mai mult avansul. Chiar înainte ca Timişoara să reuşească primul coş din sfertul patru, CSM Satu Mare a stabilit diferenţa maximă, 39 de puncte, cu 3 minute şi jumătate înainte de final. Doar ambiţia Andrei Haas a făcut ca ecartul să coboare la 31 de lungimi pentru oaspete. Scor final, 46-77 şi Satu Mare bifează a 12-a victorie din tot atâtea meciuri în play-off. În schimb, pentru Timişoara nu e nimic pierdut. Alb-violetele îşi văd mai departe de treabă în duelul cu Craiova şi Alexandria (meci direct săptămâna viitoare) pentru locul 4.

De la Danzio, cea mai bună marcatoare a fost Ancuţa Stoenescu - 16 puncte, urmată de Laura Budean cu 10. De la CSM Satu Mare cea mai prolifică a fost Abi Olajuwon cu 17 puncte, urmată de Lori Bjork cu 13 şi Claudia Pop - 10

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!