Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CRONICĂ. BCM Danzio Timişoara - Olimpia Bucureşti 76-53

Adrian Cojocaru

Adrian Cojocaru
22.03.2011

BCM Danzio Timişoara a reuşit să îşi atingă obiectivul, acela de a ajunge în semifinalele Diviziei A de baschet feminin! Trupa pregătită de Dan Ionescu a trecut cu 76-53 în ultima etapă din faza a II-a de Olimpia Bucureşti şi şi-a asigurat biletele pentru careul de aşi.

Timişorencele au pornit tare încă din start şi au confirmat ceea ce antrenorul lor spunea încă de ieri, că vor să termine rapid meciul. Profitând şi de faptul că formaţia antrenată de Constantin Dumitrache a venit în efectiv redus, fără Bigică sau Sonia Olaru, gazdele s-au aruncat în atac încă din primele minute. Actul de debut a fost unul care a decis deja soarta meciului, 22-8 pentru gazde.

Asaltul a continua şi în următoarele zece minute. Chiar dacă a introdus treptat şi jucătoarele de pe bancă, Dan Ionescu a privit liniştit de pe margine cum fetele sale cresc constant diferenţa pe tabelă. A fost 30-10 pentru alb-violete, care apoi s-au relaxat şi le-au permis bucureştencelor să revină în joc. Un parţial de 12-2 pentru Olimpia, în special graţie Rominei Filip şi Gabrielei Munteanu. Gazdele s-au trezit cu două minute înainte de pauză şi au refăcut diferenţa. S-a intrat la cabine cu 41-26 pentru BCM Danzio.

Fără soluţii pe bancă, Dumitrache nu a putut face mare lucru în faţa timişorencelor. Gazdele au dominat şi actul trei, ecartul rămânând aproape constant. 63-35 indica tabela după 30 de minute. Dan Ionescu a scos toate titularele şi a jucat ultimele zece minute cu Zidaru, Blejan sau Nicola, în timp ce Gabi Cursaru, Romina Filip sau Munteanu nu aveau suport din spate. Ultimele minute ale partidei au fost la discreţia gazdelor. S-au dus la +31 de puncte în faţă (68-37), dar au lăsat pedala de acceleraţie mai moale pe final, astfel că s-a încheiat 73-56.

Bucurie enormă pentru alb-violete, care au ţinut să imortalizeze la final momentul calificării în semifinale, cea mai bună performanţă a echipei de la revenirea în prima ligă.

Timişorencele s-au remarcat prin Ana Vuksic cu 15 puncte, Ancuţa Stoenescu - 13 şi Alecu şi Moroşanu câte 10. De la Olimpia Bucureşti, Romina Filip a marcat 19 puncte, secondată de Gabriela Munteanu cu 14 şi Ana Maria Grigore cu 12.

BCM Danzio Timişoara a încheiat sezonul pe locul 4 şi va juca în semifinale cu liderul CSM Satu Mare în 2 aprilie în deplasare, pe 6 aprilie acasă şi ultimul meci, dacă va fi nevoie, tot în deplasare.

Olimpia a încheiat sezonul pe locul 8.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!