Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CRONICĂ. CS Rapid Bucureşti - BCM Danzio Timişoara 46-67

Adrian Cojocaru

Adrian Cojocaru
08.03.2011

Victorie destul de facilă pentru BCM Danzio Timişoara pe terenul penultimei clasate, CS Rapid. Bănăţencele s-au impus cu 67-46, după ce au controlat jocul aproape pe toată durata sa. Gazdele au câştigat doar sfertul doi şi s-au apropiat în sfertul patru la 6 puncte, însă Timişoara a marşat pe final şi a dus diferenţa la 21 de puncte.

Startul meciului a fost net favorabil trupei de pe Bega. Elevele lui Dan Ionescu s-au aşezat mai bine în teren şi au punctat suficient în atac încât să îşi stabilească un avantaj consistent încă din primele minute. Stoenescu a dat tonul, iar colegele sale au oprit tabela după primele zece minute la 20-9 pentru Timişoara.

Rapidul a sperat mereu prin Ionescu, Diaconu şi Ene să revină, dar oaspetele s-au apărat foarte bine, în timp ce Rapidul a greşit de multe ori în atac, ceea ce a dus echipa viola în postura de a creşte constant numărul de recuperări defensive. Giuleştencele au fost însă mai bune în sfertul doi şi au recuperat trei puncte pe tabelă, 12-9, dar aveau încă de tras pentru a doua victorie din play-off. La pauză, tabela sălii Rapid arăta încă un avantaj bun pentru Timişoara, 29-21.

După odihna oferită de pauza mare, cele două formaţii s-au reaşezat, iar concentrarea a fost mare de ambele părţi. Lucru care s-a răsfrânt şi în jocul din teren, dar şi pe tabelă. S-a mers cap la cap, iar timp de aproape 3 minute în finalul sfertului, nu s-a marcat deloc. Ultimul minut a fost mai darnic cu cele două atacuri, iar sfertul s-a încheiat egal, 14-14.

Cum Rapidul nu a reuşit nici după jumătate de oră să revină în avantaj, soarta Timişoarei era în mâinile jucătoarelor sale. Ionescu a mizat pe viteza Andrei Haas şi pe Raluca Alecu, în detrimentul Anamariei Mesaros. În prima jumătate a ultimului act, Timişoara a suferit puţin la construcţie, a ratat câteva aruncări de la distanţă cu care spera să încheie socotelile, iar Diaconu şi compania au reuşit să se apropie la 6 puncte. Precizia la libere şi descătuşarea Ancuţei Stoenescu din final, (10 puncte în ultimele 7 minute), dar şi  recuperările defensive ale Anei Vuksic au făcut ca oaspetele să îşi mărească treptat avansul în ultimele 4-5 minute. Difereneţa maximă, la fel ca şi cea de la final s-a înregistrat cu 1 minut şi jumătate înainte de fluierul final. Rapidul şi-a jucat ultima şansă, aruncările de "3", dar nu a reuşit să mai schimbe nimic. 

Giuleştencele au pierdut în primul rând lupta la aruncările de 2 puncte, cu un procentaj de 16/54, în timp ce Timişoara a fost mai eficientă, 22/45 şi aproape exactă la libere. Ţinută bine în marcaj, coşgetera campionatului, Florentina Diaconu nu a reuşit să îşi ajute echipa cu mai mult de 11 puncte. Oaspetele s-au impus graţie unei apărări atente, care a recuperat de 35 de ori sub propriul panou, în timp ce Rapidul a reuşit să intre în posesie după atacurile adverse de 28 de ori.

Cele mai bune marcatoare de la Rapid au fost Claudia Ene cu 12 puncte, urmată de Florentina Diaconu - 11, la fel ca şi Andra Ionescu.

De la BCM Danzio Timişoara s-a remarcat Ancuţa Stoenescu, cea mai bună marcatoare a meciului cu 24 de puncte, Ana Vuksic - 10 puncte şi 13 recuperări şi Corina Moroşanu - 10 puncte.

După victoria cu Rapid, Timişoara a urcat momentan pe locul 3, cu 17 puncte, în timp ce Rapidul rămâne penultima, cu 12 puncte.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!