Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CRONICĂ. CS Rapid Bucureşti – CST BC Alexandria 61-57

Andrada Comănici

Andrada Comănici
22.03.2011

CS Rapid Bucureşti   CST BC Alexandria
 CS Rapid Bucuresti

61-57

(15-10; 15-18; 14-15; 17-14)

 CST BC Alexandria

 

CS Rapid Bucureşti a sfidat statisticile şi a învins astăzi, 22 martie, pe teren propriu formaţia CST BC Alexandria cu scorul de 61-57 (15-10; 15-18; 14-15; 17-14), la capătul unei partide în echipa din capitală a condus aproape în permanenţă.

Cinciul ales de Dan Militaru pentru începerea partidei a fost alcătuit din Andra Ionescu, Natalia Burlakova, Cristina Perţa, Florina Diaconu şi Ana Pavel, ân timp ce Mădălin Piperea a mizat pe Alina Chivu, Alexandra Cutaş, Nevena Saponjic, Daniela Bucică şi Georgiana Rus.

Primul atac a aparţinut echipei oaspete, însă după o recuperare ofensivă a Florinei Diaconu, rapidistele au inaugurat tabela prin punctele înscrise de Cristina Perţa, 2-0, câteva secunde mai târziu aceeaşi Florina Diaconu reuşind să transforme în puncte prima aruncare din spatele semicercului a partidei şi ducând scorul până la 5-0. Norocul le-a surâs oaspetelor abia în al treilea minut de joc, acestea înscriind de două ori consecutiv prin Nevena Saponjic, 5-4. Burlakova şi Perţa au luptat pentru a reface avantajul de 5 puncte al Rapidului, 9-4, dar Georgiana Rus şi aceeaşi Saponjic au marcat pentru a minimiza diferenţa dntre cele două echipe, 9-8. După coşul Nataliei Burlakova marcat la jumătatea primului sfert, 11-8, a urmat o perioadă de aproximativ două minute de secetă cărora le-a pus capăt Georgiana Rus, aceasta înscriind pentru 11-10. Fetele lui Dan Militaru şi-au luat din nou avânt în urma unui three-point-play executat de Florina Diaconu, 14-10, la care Andra Ionescu a mai adăugat un punct, scor după 10 minute de joc, 15-10.

La reluare, echipa din Teleorman a apăsat acceleraţia pentru a reduce din nou la o singură lungime distanţa de gazde, 15-14, dar simţind pericolul, Florina Diaconu şi-a trecut în cont un nou three-point-play, pentru a duce scorul până la 18-14. Burlakova şi aceeaşi Florina Diaconu au „lovit” din nou pentru a stabili cea mai mare diferenţă de puncte de pe tabelă, de şapte puncte, la scorul de 21-14. Cristina Cutaş a sunat trezirea pentru fetele lui Mădălin Piperea cu un coş din spatele liniei de 6.75, 21-17, dar efortul său nu a avut efect, niciuna din cele două echipe nemaireuşind să îşi treacă vreun punct în cont timp de 2 minute şi jumătate când, Alexandra Cutaş a marcat şi ea de la linia de trei puncte, scor 21-20. Florina Dicaonu şi-a distanţat din nou echipa, 23-20, dar aceeaşi Alexandra Cutaş a replicat urgent cu o nouă aruncare din spatele semicercului restabilind egalitatea pe tabelă la 23 de puncte. Ana Pavel şi Cristina Perţa au scos Rapidul din letargie, marcând pentru 26-23. Cu tre minute înante de pauza mare, Nevena Saponjic a înscris pentru a aduce Alexandria pentru prima dată la conducere, 26-27, Cristina Perţa restabilind egalitatea la 27 de puncte, tot ea fiind cea care a stabilit scorul la pauza mare, 30-28.

La reluare, Burlakova şi Florina Diaconu au oferit din nou un avans relativ confortabil gazdelor, 34-28, iar Cristina Cutaş şi-a mai trecut două puncte în cont, 34-30, la care Perţa a răspuns imediat, 36-30. A urmat din nou o perioadă de două minute fără coş, după care Cristina Cutaş, Alexandra Cutaş şi Alina Chivu au contribuit la refacerea echilibrului, 36-36, acesta menţinându-se până aproape de finalul sfertului trei, tabela indicând 40-40 cu două minute înaintea ultimei pauze. În urma a două aruncări libere fructificate, Cristina Perţa a oferit din nou avantaj echipei alb-vişinii, 44-43, scor după jumătate de oră de joc.

Şi în ultima perioadă de joc cele două formaţii au mers cap la cap. Cristina Cutaş a început în forţă sfertul patru, scuturând din nou plasa coşului de după linia de 6.75, scor 44-46, dar rapidistele Ionescu şi Perţa nu s-au conformat şi au înscris pentru a-şi aduce din nou la echipa cârma partidei, 48-46. Cu patru minute şi jumătate înaintea fluierului final soarta partidei era departe de a fi decisă, Daniela Bucică înscriind pentru 55-53. În următorul minut nicio echipă nu a găsit drumul spre panoul advers, iar Alexandra Cutaş a transformat în puncte cele două libere acordate, restabilind egalitatea din nou, la 55 de puncte. Balanţa s-a echilibrat pentru ultima oară la scorul de 57-57, după care sincura echipă ce a mai marcat a fost CS Rapid, care prin Roxana Bejan şi Ana Pavel şi-au asumat victoria la scorul de 61-57.


Remarcatele partidei au fost:

CS Rapid Bucureşti: Florina Diaconu – 25 puncte, 8 recuperări, 5 pase decisive; Cristina Perţa – 13 puncte, 8 recuperări, 2 pase decisive.

CST BC Alexandria: Nevena Saponjic – 19 puncte, 8 recuperări; Cristina Cutaş – 16 puncte, 3 recuperări, 2 pase decisive; Alexandra Cutaş – 11 puncte, 5 recuperări, 4 pase decisive.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!