Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CRONICĂ. CSB Teleorman – CS Olimpia Bucureşti 79-49

Andrada Comănici

Andrada Comănici
08.04.2011

CSB Teleorman   CS Olimpia Bucureşti
       

79-49

(22-9; 17-14; 16-12; 24-14)

      
 

Rezultat meci 1: 67-51

 
 

Rezultat meci 2: 73-66

 

CSB Teleorman şi-a asumat victoria în ultimul din seria de trei meciuri disputate în compania bucureştencelor de la CS Olimpia cu scorul de 79-49 (22-9; 17-14; 16-12; 24-14). Echipa din Alexandria a profitat, aşadar, pe deplin de avantajul terenului propriu de care au beneficiat şi s-au impus la general cu 2-1 în faţa formaţiei din capitală.

Cinciul trimis în teren la debutul meciului de către Mădălin Piperea a fost compus din Nevena Saponjic, Alina Chivu, Daniela Bucică, Cristina Cutaş şi Georgiana Rus, iar tabăra adversă a început în formula Gabriela Cursaru, Gabriela Munteanu, Alexandra Florea, Mihaela Chelariu şi Cristina Bigică.

Gazdele au început meciul cu stângul, Alina Chivu ratând prima încercare de a înscrie din spatele semicercului. Gabriela Munteanu a profitat de ocazie şi a deschis scorul marcând pentru echipa oaspete, 0-2, însă egalarea a venit de la Saponjic, 2-2. Rus şi Chivu au adus în avantaj formaţia din Alexandria, 6-2, Alexandra Florea reducând ţinând Olimpia aproape, 6-4. Forma foarte bună a Nevenei Saponjic s-a reflectat şi pe tabelă, aceasta reuţind să înscrie 6 puncte consecutive, 12-4. Alexandra Florea şi-a mai trecut încă un punct în cont, 12-5, iar Saponjic a lovit din nou, 14-5, forţând-o pe Romela Cristea să ceară timp de odihnă. La reluare, cu trei puncte consecutive, Cristina Bigică a strâns scorul, 14-8, dar Saponjic a răspuns cu aceeaşi monedă, punând şi ea tot trei puncte în contul gazdelor, 17-8, şi ajungând la o cotă personală de 13 puncte. Alina Chivu şi-a ăncercat din nou norocul din spatele semicercului, marcând de această dată, 20-8, la care Georgiana Rus a mai adăugat două puncte, 22-8, pentru a stabili cea mai mare diferenţă de pe tabelă de până la momentul respectiv, 14 puncte. După 10 minute de joc efectiv tabela indica 22-9 ca urmare a coşului Gabrielei Cursaru care a fructificat o liberă din două acordate.

Primele reuşite ale sfertului secund au aparţinut jucătoarelor din Teleorman, acestea ducând scorul până la 28-9, Romina Filip încercând să menţină în joc echipa adversă, 28-12. Saponjic şi-a trecut din nou numele pe lista marcatoarelor, 30-12, dar Alexandra Florea a replicat repede, 30-14 şi la care Filip a mai adăugat două puncte, 30-16. Saponjic nu s-a lăsat intimidată şi a trecut mingea prin inel din nou 34-16, dar Romina Filip i-a răspuns identic, 34-20. Aceeaşi Saponjic a plusat avansul formaţiei sale, 36-20, iar Filip şi Munteanu au marcat pentru echipa din capitală, 36-23. Ultimele puncte ale sfertului su fost trecute în tabăra gazdelor de către Alina Chivu şi Georgiana Rus, scor la pauza mare 39-23.

La revenirea de la cabine primele puncte s-a marcat extrem de puţin, Daniela Bucică şi Alina Chivu fiind singurele care au reuşit să treacă mingea prin inel în primele patru minute şi jumătate ale sfertului patru, 43-23. Alexandra Florea a fost prima marcatoare a vizitatoarelor după pauza mare, 43-25 şi punctele au început să curgă pentru a compensa pentru „liniştea” din debutul perioadei de joc. Diferenţa indicată de pe tabelă s-a menţinut, aceasta oscilând între 17 şi 20 de puncte, scorul indicând avantaj clar după jumătate de oră de joc pentru formaţia lui Mădălin Piperea, 55-35.

Sfertul final nu a fost decât o formalitate pentru gazde, acestea beneficiind de un avantaj confortabil. Dacă în primele minute ale sfertului CS Olimpia a făcut tot posibilul pentru a nu permite Alexandriei să se distanţeze la mai mult de 20 de puncte, la jumătatea perioadei ultime de joc tabela indica 70-44 şi nimic nu mai putea ameninţa victoria fetelor lui Piperea. Georgiana Rus a marcat pentru a înregistra cea mai mare diferenţă de scor de pe tabelă, 28, la scorul de 72-44. În ciuda eforturilor Rominei Filip şi Gabrielei Cursaru de a nu renunţa la luptă, avansul echipei din Teleorman nu a avut de suferit, augumentându-se chiar, fluierul final venind la scorul de 79-49.

 

Principalele marcatoare ale confruntării au fost:

CSB Teleorman: Nevena Saponjic – 29 puncte, 9 recuperări, 8 pase decisive; Alina Chivu – 18 puncte, 5 recuperări, 3 pase decisive; Georgiana Rus – 16 puncte, 17 recuperări, 1 pasă decisivă.

CS Olimpia Bucureşti: Romina Filip – 15 puncte, 9 recuperări, 2 pase decisive; Alexandra Florea – 14 puncte, 7 recuperări.

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe teofil :

    teofil
    Bravo Alexandria ! Luptati si luni cu aceeasi daruire si succesul va fi al vostru !
    Emotionant gestul de solidaritate si apreciere oferit de echipa de senioare micilor jucatoare , dar mari CAMPIOANE ale tarii la U-13. Felicitari din inima micilor jucatoare si succes la campionatul U-14.

    cu 13 ani în urmă (08.04.2011) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!