Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CRONICĂ. CSM Satu Mare - Bega Danzio Timișoara 87-68

Valentin Bâlă

Valentin Bâlă
01.04.2011

Divizia A, feminin, ediția 2010-2011
CSM SATU MARE
Avancronică
BEGA DANZIO TIMISOARA
 

 25-18, 26-14, 16-20, 20-16

87-68

 
 MVP: Amra Mehmedic
 STATISTICA MECIULUI
  Semifinale, meci 1
Meci 1: SATU MARE - BEGA DANZIO 87-68, Scor general 1-0
Meci 2: BEGA DANZIO - SATU MARE
5.04.2011, Timișoara
Meci 3 (dacă este cazul): SATU MARE - BEGA DANZIO 8.04.2011, Satu Mare

După un meci pe care l-au controlat încă de la prima posesie, jucătoarele echipei CSM Satu Mare au câștigat, vineri, scor 87-68, primul meci din seria semifinală cu Bega Danzio Timișoara și se află la o singură victorie de calificarea în finala primei ligi la feminin. Următoarea partidă este programată în Banat.

Antrenorul gazdelor, Dan Fleșeriu, nu a schimbat nimic în echipa de bază și a început meciul cu Bega Danzio cu Latoya Drake, Anita Teilane, Lori Bjork, Amra Mehmedic și cu Andreea Orosz, în timp ce gruparea din Timișoara le-a avut pe parchet pe Ancuța Stoenescu, Andra Haas, Laura Budean, Ana Vuksic și pe Corina Moroșan.

Amra Mehmedic a finalizat chiar prima posesie pe care echipa sa a avut-o, iar la faza următoare gazdele au punctat, din nou, prin aceeși jucătoare. După aproape 120 de secunde de la primul angajament, amfitrioanele au avut 7-1, toate punctele fiind realizate de Mehmedic. Oaspetele au răspuns imediat și au reușit un parțial de 8-2, egalând situația la 9-9, după cinci minute.

Echipa din Satu Mare a reușit să se distanțeze la zece puncte, scor 25-15 cu nouă secunde înainde de finalul primei perioade, însă Ancuța Stoenescu a marcat din spatele semicercului și a redus din diferență la 25-18. Claduia Pop a marcat, la patru minute de la debutul celui de-al doilea sfert, pentru 36-22, cea mai mare diferență de până atunci, între cele două formații. Mehmedic a avut 13 puncte după 15 minute, în timp ce Orosz a bifat nouă.

Gazdele au avut un ecart de 19 puncte la pauza mare

Treptat, amfitrioanele au evoluat din ce în ce mai bine și au ajuns să conducă și la 21 puncte diferență pe tabelă, scor 49-28, în minutul 17. Trei jucătoare, Abi Olajuwon, Claudia Pop și Amra Mehmedic, au înscris nouă puncte consecutive, în mai puțin de 90 de secunde, pentru echipa pregătită de Dan Fleșeriu. Gazdele au condus, după 20 de minute, cu scorul de 51-32.

După reluare, gazdele au dominat primele cinci minute din sfertul al treilea și au trecut, din nou, de granița celor 20 de puncte, însă timișorencele au revenit și au înscris câteva coșuri importante, reușind să reducă, din nou, din diferență. Fetele pregătite de Dan Ionescu nu au putut decât să limiteze ecartul la 15 puncte, amfitrioanele având 67-52 după 30 de minute.

Gazdele au avut un ecart de 13 puncte cu șase minute înainte de sirenă, atunci când Bega Danzio a dat impresia, prin cele patru puncte la rând reușite de Laura Budean, că poate reveni în joc. Latoya Drake a marcat imediat din spațiul de trei secunde, nefiind, parcă, de acord ca adversarele sale să aibă vreo șansă la Satu Mare. Amfitrioanele au știut să-și impună ritmul și au reușit să-și adjudece întâlnirea.

În urma acestei victorii, echipa din Satu Mare conduce seria semifinală cu Bega Danzio cu scorul de 1-0 și mai are nevoie de un singur meci câștigat pentru a se califica în finală. Următorul joc dintre cele două formații este programat pe 5 aprilie, la Timișoara. În cealaltă semifinală se întâlnesc ICIM Universitatea ”Vasile Goldiș” Arad și Sepsi Sfântu Gheorghe, gruparea din Arad având 1-0 după prima întâlnire.

Penultimul act se desfășoară după sistemul ”cel mai bun din trei meciuri”, formația CSM Satu Mare având, în această serie, avantajul terenului prorpiu în cazul în care, după două partide, scorul întâlnirilor directe va fi unul egal.

sursa foto: Informația Zilei

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!