Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CRONICĂ. CSM Satu Mare - ICIM Universitatea ”Vasile Goldiș” Arad 63-85

Valentin Bâlă

Valentin Bâlă
26.03.2011

Cupa României Inedit, Final Four, 25-26 martie
CSM SATU MARE
Avancronică ICIM ARAD
 

 17-21, 12-26, 18-20, 16-18

63-85

 
 MVP: Monica Boriga
 STATISTICA MECIULUI
  Faza: finala mare

După un meci pe care l-au controlat încă de la început, jucătoarele de la ICIM Universitatea ”Vasile Goldiș” Arad au câștigat, sâmbătă, scor 85-63, partida cu CSM Satu Mare, întâlnire care a contat pentru ultimul act al Final Four-ului Cupei României la feminin.

Cea mai bună baschetbalistă a finalei de la Satu Mare a fost, fără îndoială, Monica Broșovszky Boriga, jucătoarea grupării din Arad trecându-și în cont 22 de puncte, dintre care 18 au venit din spatele liniei de la 6,75 metri. De la gazde s-a remarcat Andreea Orosz, autoare a 15 puncte și șase recuperări.

Andreea Orosz a început excelent meciul cu ICIM Universitatea ”Vasile Goldiș” Arad și a marcat șapte puncte din 13 în primele cinci minute ale partidei, în timp ce, de la adversare, Monica Broșovszki Boriga și Cristina Ciocan au avut, de fiecare dată răspuns. Tabela a indicat 13-11 cu trei minute înainte de finalul primei perioade.

În spațiul de trei secunde, Anita Teilane a marcat aproape de fiecare dată când a avut posesia, astfel că, după zece minute, amfitrioanele s-au văzut conduse cu patru puncte, după ce formația pregătită de Stacey Nolan a revenit spectaculos, prin Cristina Ciocan și prin Cherrise Graham, și a condus cu 21-17 după prima pauză.

La 14 minute de la primul angajament, formația din Arad a avut zece puncte avans, scor 33-23, cea mai mare diferență de pe tabelă de până atunci. Mai mult, Cristina Ciocan a fost imperială și în zona panourilor, atunci când a marcat, pe doi pași, pentru un ecart de 12 puncte: 35-23 în minutul 15. Dan Fleșeriu nu a cerut timp de odihnă nici după reușita Monicăi Broșovzsky Boriga, atunci când ICIM a condus cu un incredibil 38-24!

Monica Broșovszky Boriga s-a distrat cu apărarea gazdelor

Cu cinci reușite din spatele liniei de 6,75 metri, Monica Broșovszky Boriga a arătat că este decisă să facă un meci mare, însă Andreea Orosz l-a făcut pe Stacey Nolan să ceară timp de odihnă în minutul 17, la scorul de 41-29 pentru echipa ICIM Universitatea ”Vasile Goldiș”. Cu o defensivă excelentă, arădencele au părut că sunt stăpâne pe situație și că au controlul întâlnirii având, după prima jumătate a meciului, o diferență de 18 puncte, scor 47-29 la pauza mare, după o altă triplă de senzație a Monicăi Broșovszky Boriga.

După 20 de minute, Monica Broșovszky Boriga a avut un total de 17 puncte, din care 15 au venit din spatele semicercului, în timp ce Cristina Ciocan a ajutat-o cu 11. De partea cealaltă, nicio jucătoare din lotul formației din Satu Mare nu a avut mai mult de nouă puncte în prima parte a finalei Cupei României Inedit. Andreea Orosz, cu nouă puncte, și Amra Mehmedic, cu șapte, au fost principalele realizatoare din tabăra gazdelor care au intrat la cabine cu un deficit de aproape 20 de puncte.

Abi Olajuwon a evoluat șters, ratând mult, în timp ce, formația din Arad a mers din ce în ce mai bine și s-a distanțat tot mai mult pe tabela de marcaj. În minutul 27 învingătoarea finalei era ca și decisă, cele 22 de puncte avans pentru ICIM fiind aproape suficiente pentru ca formația pregătită de Stacey Nolan să-și adjudece medaliile de aur în această ediție a Final Four-ului Cupei României Inedit.

Formația din Arad a avut 20 de puncte avans după 30 de minute!

Cu zece minute înainte de finalul partidei, formația din Arad a păstrat un ecart de 20 de puncte. Monica Broșovszky Boriga a urcat până la cota 19, la puncte marcate, în timp ce Cristina Ciocan a ajuns la 15. Abi Olajuwon a reușit primele sale puncte din acțiune abia în minutul 28, astfel că evoluția gazdelor a fost una de nerecunoscut sub panouri, acolo unde fetele pregătite de Stacey Nolan au făcut legea. În minutul 30 ICIM a condus cu scorul de 67-47.

Defensiva excelentă a arădencelor a continuat și în ultimul sfert, atunci când jucătoarele pregătite de Stacey Nolan au început să ducă atacurile la limită, mai ales că, în minutul 34, ICIM a avut un ecart mai mult decât de liniștitor, tabela indicând un incredibil 71-51 pentru oaspete. Abi Olajuwon a părăsit meciul după ce a acumulat cinci greșeli personale, pivotul gazdelor având doar patru puncte, trei recuperări și o pasă decisivă.

Ultimele minute ale întâlnirii nu au mai contat decât pentru statistică, astfel că jucătoarele din Satu Mare au încercat să mai reducă, fără succes, din diferență. De partea cealaltă, baschetbalistele din Arad au arătat că sunt capabile să realizeze obiectivele propuse în acest sezon. După cucerirea Ligii Europei Centrale, ICIM și-a mai trecut în palmares încă un trofeu: Cupa României Indedit, la feminin.

sursa foto: Informația Zilei

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!