Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CRONICĂ. CSM Satu Mare – SCM CSȘ Craiova 88 - 53

Bogdan Gabriel

Bogdan Gabriel
10.03.2011

Miercuri seară, Sala Sporturilor LPS Satu Mare a onorat partida dintre echipa din localitate, și SCM Craiova, într-un meci ce a contat pentru etapa a X a a actualei ediții de campionat. Gazdele au câștigat cu scorul de 88 – 53 (21-16, 24-8, 23-8, 20-21), într-un meci în care adversarele nu au impus prea mari probleme, fapt evidențiat și de rezultatul final, dar în principiu de prestația foarte bună a lotului echipei din Satu Mare, atât defensiv cât și pe parte ofensivă. Formația pregătită de către Liviu Manea a încercat să se mențină în partidă prin foarte multe încercări din spatele semicercului de trei puncte, însă reușitele nu au fost pe măsura, baschetbalistele din Bănie izbutind doar cinci astfel de aruncări din 28 de încercări. Datorită acestor multe ratări, a fost un meci foarte slab din punct de vedere al paselor decisive, Claudia Pop și Amra Mehmedic bifând câte trei astfel de reușite, un număr foarte mic, comparativ cu alte statistici ale acestor echipe din meciurile de până acum.

Partida a debutat cu șapte puncte consecutive înscrise de către formația oaspete, început ce anunța un meci spectaculos, gazdele reușind primele puncte în minutul doi, tabela indicând în acel moment 2 – 7.

După două aruncări libere ratate de către Anca Șipoș, CSM Satu Mare a reușit să treacă la conducere pentru prima dată pe tabelă, grație prestației impresionante a Claudiei Pop, care a izbutit singură 12 puncte în primul sfert de joc, mai mult decât jumătate din totalul de puncte înscrise de către întreaga sa echipa în acest prim act. Ba mai mult, aceasta a mărit avantajul echipei sale, prin trei aruncări de două puncte înscrise consecutiv, fiind singura marcatoare a meciului din ultimele trei minute din acest sfert.

Al doilea act al meciului a reprezentat momentul în care gazdele au început distanțarea, SCM Craiova reușind să înscrie doar opt puncte în 10 minute de joc, defenziva baschetbalistelor lui Dan Fleșeriu fiind de nedescifrat. Acestea au înscris 18 puncte consecutive fără nici un fel de replică de la formația craioveană, în minutul opt, scorul fiind 43 – 24.

Sfertul trei a fost identic pentru Craiova din punct de vedere al coșurilor marcate, fapt ce a dus doar la anticiparea finalului de meci. Tena Matthews și Anca Șipoș au fost singurele jucătoare din Bănie care au reușit să înscrie în această parte a meciului, de la echipa din Satu Mare punctând toate jucătoarele de pe teren din acel moment. Astfel după 30 de minute de joc, avantajul gazdelor a crescut la 36 de puncte, scorul la finalul sfertului trei fiind 68 – 32.

Sfertul final a fost singurul din acest meci câștigat de către formația oaspete, însă doar la un punct distanță, aceasta recuperând foarte puțin din deficitul pe care l-au acumulat până atunci, pierzând astfel partida la o diferență foarte mare, de 35 de puncte.

Astfel CSM Satu Mare rămâne în continuare pe locul întâi, neînvinsă până în momentul de față, în timp ce SCM Craiova coboară o poziție, trecând pe locul 5.

 

Remarcate au fost:

CSM Satu Mare: Olajuwon – 19 puncte, 8 recuperări; Pop – 18 puncte.

SCM Craiova: Matthews – 16 puncte, Ștefan – 13 puncte, Șipoș - 10 puncte, 13 recuperări.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!