Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CRONICĂ. CSM Satu Mare - SCM CSS Universitatea Craiova 86-53

Valentin Bâlă

Valentin Bâlă
25.03.2011

Cupa României Inedit, Final Four, 25-26 martie
CSM SATU MARE Avancronică SCM UNIV. CRAIOVA
 

 32-14, 9-13, 21-11, 24-15

86-53

 
  MVP: Anita Teilane
 STATISTICA MECIULUI
  Faza: semifinală

Venită cu doar opt jucătoare la Satu Mare, la turneul final al Cupei României Inedit, echipa SCM CSS Universitatea Craiova a pornit cu șansa a doua în meciul cu CSM, din localitate.

Gazdele au controlat întâlnirea, având un lot mai numeros și o bancă lungă, astfel că amfitrioanele s-au impus, vineri, cu scorul de 86-53 și s-au calificat în ultimul act al competiției.

Abi Olajuwon nu a fost trecută pe foaia de arbitraj a formației din Satu Mare deoarece regulamentul Cupei României prevede ca o echipă să aibă pe foaia de arbitraj doar patru jucătoare străine. Dan Fleșeriu a ales să-și odihnească pivotul pentru finala competiției.

Claudia Pop a marcat pe contra-atac, la patru minute de la primul angajament, și a dus scorul la 11-6 pentru gazde, astfel că antrenorul formației din Craiova, Liviu Manea, a solicitat timp de odihnă la cea mai mare diferență de scor de până atunci. CSM Satu Mare a găsit răspuns, în ofensivă, în zona spațiului de trei secunde, acolo unde gazdele au avut superioritate. La finalul primei perioade, tabela a indicat 32-14.

Rotația jucătoarelor echipei din Satu Mare a fost una constantă, Dan Fleșeriu putând să introducă pe teren toate baschetbalistele aflate pe foaia de arbitraj, în timp ce Liviu Manea a ales să continue și în sfertul al doilea cu formația de bază. Andreea Orosz a înscris pentru 34-14, în minutul 12, iar prima finalistă se contura deja încă înainte de pauza mare a acestei semifinale, chiar dacă Anca Șipoș a realizat patru puncte consecutive.

Dan Fleșeriu a putut rula tot lotul trecut pe foaia de arbitraj

După 20 de minute, diferența a fost una substanțială: 41-27 pentru gazde. Amfitrioanele le-au avut pe teren și pe Renata Szmutku și pe Rada Giurgiu, deoarece tehnicianul grupării din Satu Mare a trimis pe parchet jucătoare care, în timpul campionatului, nu au prins multe minute în meciurile din sezonul regulat. Oaspetele au rămas, în majoritatea timpului, cu titularele pe teren, însă fără emoții pentru fetele pregătite de Dan Fleșeriu.

După reluare, formația din Satu Mare a reușit un parțial de 8-0 în 120 de secunde, primul răspuns din partea echipei din Craiova venind abia după aproximativ trei minute de la ieșirea de la cabine, atunci când Janina Simionca a înscris o triplă. Anita Teilane a fost imperială în spațiul de trei secunde, acolo de unde a marcat aproape de fiecare dată, astfel că diferența a crescut la 26 de puncte în minutul 25, tabela indicând un incredibil 60-34 pentru gazde.

În minutul 35 gazdele au avut 70-46, după ce Oana Băluță a transformat două aruncări libere, iar ultimele cinci minute ale întâlnirii au contat doar pentru statistică. Amfitrioanele au evoluat cu gândul la finala de a doua zi, iar fanii din Satu Mare se gândeau deja la câștigarea trofeului. Dan Fleșeriu, mai rezervat, a încercat să-și odihnească cele mai experimentate baschetbaliste pentru partida finală de sâmbătă.

CSM Satu Mare s-a calificat în ultimul act din cadrul Final Four-ului Cupei României Inedit, la feminin, jucătoarele pregătite de Dan Fleșeriu urmând să întâlnească învingătoarea meciului dintre LMK Sepsi Sfântu Gheorghe și ICIM Universitatea ”Vasile Goldiș” Arad, partidă care s-a disputat vineri seara. Finala competiției se va disputa, sâmbătă, de la ora 19.30, și va fi televizată în direct de postul TVR3.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!