Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CRONICĂ. CST Alexandria - BC ICIM Universitatea ”Vasile Goldiș” Arad 71-79

Valentin Bâlă

Valentin Bâlă
09.03.2011

După un meci foarte disputat, echipa BC ICIM Universitatea ”Vasile Goldiș” Arad s-a impus, miercuri, destul de greu, la Alexandria, în fața formației CS Teleorman, din localitate, cu scorul de 79-71. În urma acestui rezultat, formația pregătită de Mădălin Piperea pare să fi ieșit din lupta pentru o eventuală clasare pe locul patru la finalul sezonului regulat. Întâlnirea a contat pentru etapa a 11-a a Diviziei A1.

Larisa Toma a încheiat partida cu un double double pentru formația din Arad, totalizând 21 de puncte și zece recuperări, în timp ce Monica Brosovszky Boriga a ajutat-o cu alte 17 puncte, șapte pase decisive și patru intercepții. Din tabăra gazdelor, Cristiana Cutaș a încheiat meciul cu 19 puncte în timp ce Nevena Saponjic a avut 13 puncte, șase recuperări și patru pase decisive.

Într-un meci în care nu s-a consemnat nicio dată egalitatea și doar o singură schimbare de lider pe tabelă, punctele marcate din spațiul de trei secunde au fost hătărâtoare, după cum informează statistica oficială a federației de specialitate. Formația din Arad a marcat 28 de puncte din zona inelului, în timp ce amfitrioanele au răspuns doar cu jumătate din cât au înscris adversarele.

Formația din Alexandria a început jocul în forță

La nivelul titularelor s-a consemnat un ușor avantaj pentru ardelence, care au reușit 61 de puncte față de 59 ale grupării din Alexandria, în timp ce jucătoarele venite de pe banca formației din Arad au avut cu șase puncte în plus față de gazde, scor 18-12.

Echipa pregătită de Mădălin Piperea a intrat perfect în meci și, după aproximativ 120 de secunde, a avut 5-0, cea mai mare diferență de scor înregistrată în favoarea gazdelor. Formația din Arad a revenit și a replicat cu un parțial de 11-4, astfel că, la jumătatea primei perioade, ardelencele au condus cu 11-9. Din acest moment, CST nu a mai putut fi egala adversarei sale pe tabelă, oaspetele având 20-13 după zece minute și 37-31 la pauza mare.

După reluare, chiar dacă au încercat să se apropie, jucătoarele din Alexandria au cedat în defensivă, atacul oaspetelor având un plus la finalizare. La linia aruncărilor libere, fetele pregătite de Stacey Nolan au impresionat prin cele 92 de procente, transformând 12 aruncări din 13 posibile. În acest meci, gazdele au avut 81 de posesii, în timp ce baschetbalistele din Arad au totalizat 90 de posesii.

După victoria de la Alexandria, scor 79-71, echipa BC ICIM Universitatea ”Vasile Goldiș” Arad și-a asigurat, în proporție de 80%, cel puțin locul al doilea la finalul sezonului regulat, având nouă meciuri câștigate din 11 posibile, în timp ce formația CST Alexandria ocupă poziția a șasea, cu patru victorii și șapte înfrângeri.

sursa foto: sportarad.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!