Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Cronică. Cupa României, feminin: BC Sepsi Sfântu Gheorghe - CS Rapid Bucureşti 61-60

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
24.09.2011

CUPA ROMÂNIEI, FEMININ, SFERTURI DE FINALĂ 
BC Sepsi Sfântu Gheorghe
Rapid Bucureşti


Sala Kati Szabo

Sfântu Gheorghe

61 - 60
(18-19, 23-9, 11-19, 9-13)

Meciul retur:
28.09.2011

24.09.2011, Tur                        
Statistică Alte meciuri

Sâmbătă seară la Sala Kati Szabo din Sfântu Gheorghe a avut loc confruntarea dintre formaţia locală Sepsi BC şi Rapid Bucureşti. Asemeni jocului dintre CSM Satu Mare şi CSM Târgovişte, partida s-a încehiat cu o victoria la diferenţă minimă, scor 61-60, în favoarea gazdelor. Disputa a avut două reprize diametral opuse, prima aparţinând formaţiei antrenate de Attila Vereş, iar cea de a doua a fost adjudecată de fetele lui Dan Militaru. În cele din urmă Sepsi Sfântu Gheorghe a câştigat, la doar un punct, un joc pe care l-a controlat în mare parte.

Oaspetele au început ceva mai bine partida, conducând dupa 4 minute cu 6-2, graţie Andrei Ionescu şi Ralucăi Ungureanu. Gazdele au revenit şi au preluat conducerea, 7-6, însă nu pentru prea multă vreme. În minutul 7, Rapid s-a distanţat la 6 lungimi, scor 13-7, însă după zece minute Sepsi a izbutit să mai reducă din diferenţă, scor 19-18 pentru gruparea bucureşteană.

Sepsi a preluat conducerea la reluarea jocului, datorită pivotului de origine americană Alexander care a înscris 8 puncte consecutive. S-a jucat cap-la-cap până în mintul 15, atunci când tabela indica avantajul de 2 puncte al formaţiei conduse de Attila Vereş, scor 28-26. Din acel moment ceva s-a rupt în jocul echipei antrenate de Dan Militaru care a reuşit să marcheze doar 2 puncte şi să primească 13. Scor la pauză 41-28 în favoarea gazdelor care păreau că se vor desprinde decisiv.

Nu a fost să fie aşa. La revenirea de la cabine bucureştencele păreau mult mai motivate, dovadă fiind şi parţialul de 15-4 pe care l-au reuşit în primele 7 minute ale reprizei secunde. Astfel, la scorul de 49-47 jocul era relansat. Aceeaşi Alexander izbuteşte un coş cu fault, iar după 30 de minute avantajul gazdelor era de 5 puncte, scor 52-47.

Prima parte a ultimului act aparţine grupării din Sfântu Gheorghe care se distanţează la 10 puncte, scor 57-47, iar partida era ca şi jucată. Din nou sportivele rapidiste au dat dovadă de tărie de caracter izbutind un parţial de 9-0, pentru ca în minutul 38 tabela să indice avantajul minim al gazdelor, 59-58. Au fost două minute extrem de disputate, cu multe ratări, însă în cele din urmă Perţa marchează un coş de două puncte şi înclină balanţa spre Rapid Bucureşti, scor 60-59. Cu cinci secunde rămase de disputat Mihaela Adi marchează două libere care se dovedesc a fi decisive. Dan Militaru cere timp de odihnă, având posibilitatea de a obţine victoria însă Raluca Ungureanu pierde mingea şi partida se încheie cu victoria la limită a gazdelor, 61-60.

De la gazde M. Alexander a înregistrat un double-double cu 20 de puncte şi 10 recuperări în timp ce Ildiko Vass a izbutit 12 puncte, 5 recuperări şi doua pase decisive. De partea cealaltă, tot cu un double double, s-a remarcat Cristina Perţa - 22 de puncte şi 10 recuperări urmată de Raluca Ungureanu cu 15 puncte şi 6 recuperări.

Returul este programat miercuri, 28 septembrie, de la orele 15:30 la Sala Rapid din Bucureşti. Partia retur se anunţă extrem de echilibrată, ambele echipe având şansa se a se califica în Final Four-ul competiţiei.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!