Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Cronică. Cupa României, feminin. CSM Satu Mare - CSM Târgovişte 60-61

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
24.09.2011

CUPA ROMÂNIEI, FEMININ, SFERTURI DE FINALĂ
CSM SATU MARE
CSM TÂRGOVIŞTE


Sala Sporturilor
LPS Satu Mare

 60 - 61
13-17 , 21-9 , 14-17 , 12-18

Meciul retur:
28.09.2011

24.09.2011, Tur Alte detalii
Statistică Alte meciuri

CSM Târgovişte a învins în deplasare, sâmbătă seară, pe CSM Satu Mare, scor 61-60, în cel mai interesant duel din faza sferturilor de finală ale Cupei României. Partida s-a dovedit a fi extrem de echilibrată pe toată durata ei, ambele echipe alternând la conducere însă fetele conduse de Florin Nini au izbutit, în cele din urmă, să se impună la o diferenţă minimă. În urma acestui rezultat lupta pentru calificare rămâne deschisă, urmând ca echipa calificată în Final Four să se decidă miercurea viitoare, atunci când va avea loc returul.

Oaspetele prin Givens au înscris primele puncte, iar replica gazdelor nu a întârziat să apară. S-a jucat cap-la-cap până în minutul 6, când sportivele antrenate de Florin Nini au început să îşi construiască un mic avantaj. Claudia Pop şi Monica Ivan şi-au readus echipa în avantaj, scor 13-12 cu 82 de secunde rămase de disputat, însă gruparea dâmboviţeană a fost cea care a încheiat primul sfert în avantaj, 17-13, datorită unui three point play marca Givens.

Tot dâmboviţenele sunt cele ce au pus primele puncte pe tabelă în ultimul sfert din prima repriză, distanţându-se la 5 lungimi în minutul 12, scor 20-15. A urmat un parţial de 13-3 pentru fetele antrenate de Dan Fleşeriu, care au trecut la conducere cu 4 minute rămase pe tabelă, scor 27-23. Florina Diaconu a semnalat trezirea cu o aruncare marcată de după semi-cercul de 6.75 însă Claudia Pop şi Anne-Marie Părău au făcut ca diferenţa la pauză să fie de 8 puncte în favoarea CSM Satu Mare, scor 34-26.

Gazdele puteau să se desprindă însă Florina Diaconu şi Olena Samburska au izubutit un parţial de 9-2 pentru Târgovişte care s-a apropiat la un punct, 36-35. Claudia Pop, cu 17 puncte marcate în 25 de minute, marca încă un coş de două puncte, diferenţa devenind de 5 lungimi. Se joacă cap-la-cap, CSM Târgovişte se apropie mereu la 2-3 puncte însă nu reuşeşte să egaleze situaţia. Sfertul al treilea se încheie la aceeaşi diferenţă care a persistat pe toată durata perioadei, de 5 puncte, scor 48-43.

Gruparea antrenată de Nini izbuteşte într-un final să treacă la conducere, graţie reuşitei Cristinei Ciocan, scor 49-48 cu 8 minute rămase pe tabelă. Se joacă din nou cap-la-cap, ambele echipe alternează la conducere, însă în minutul 27 Givens a majorat diferenţa la 3 puncte, scor 60-57. Aceeaşi Claudia Pop restabileşte egalitatea la 60 cu o aruncare de trei puncte. Cu un minut şi jumătate de jucat, Olena Zherzerunova înscrie o singură aruncare din două, scorul devenind 61-60 pentru CSM Târgoviteş. În ciuda a doua timpuri de odihnă solicitate de Dan Fleşeriu, Satu Mare nu găseşte drumul coşului, iar patida se încheie cu scorul înregistrat cu un minut şi jumătate  de final, scor 61-60 pentru CSM Târgovişte.

De la Satu Mare s-au remarcat Claudia Pop, jucătoarea partdei, autoare a 21 de puncte respectiv Monica Ivan cu 13 puncte şi 6 recuperări. De la formaţia învingătoare Givens a terminat jocul cu 13 puncte şi 5 recuperări în timp ce Florina Diaconu a avut tot 13 puncte şi 6 recuperări.

Returul este programat pentru 28.09.2011, adică miercurea următoare, la Târgovişte.

Foto: portalsm.ro

1 comentariu la aceasta stire:
  • King Dragon :

    inceput de sezon
    Sincer eu nu am fost impresionat de meci. Din ce am vazut a fost unul foarte slab mai degraba. Ceea ce trebuia sa fie derby-ul incostestabil al sferturilor a devenit de fapt o partida foarte slaba, o lupta absurda si mai degraba jucatoarele sau luptat pentru a adauga greseli si ratari in statistici decat puncte si reusite. Targovistea a avut spre exemplu 24 turnovers, ceea ce este inuman. La capitolul recuperari au stat mai bine, iar procentajele au fost....fabuloase...sub 50% pentru ambele echipe. DEci un meci slab, un rezultat strans...normal cand faci atatea greseli de ambele parti. AS mai adauga la spusele tale si pe Zherzerunova care a terminat cu 13 recuperari si 10 puncte. Acum, vorbind din punctul de vedere al targovisteanului, sunt cam dezamagit dar sunt constient totodata ca echipa nu mai este cea de acum 2 ani si ca fiind inceput de sezon lucrurile merg mai greu. Am mai spus ca in opinia mea echipa se va exprima la adevarata valoare abia dupa 4-6 etape din campionat. Sunt foarte multe de pus la punct, dar odata finalizate raman la parerea ca Targoviste va fi foarte greu de batut. Lotul este foarte echilibrat, 4 straniere de valoare iar romancele sunt toate cu nume...sigur unele precum Rus, Sipos, desi valoroase nu au avut ocazia de a juca pentru un club important. Acum au ocazia sa arate tuturor ca meritau sa faca acest pas, sa li se dea o sansa. Inca un amanunt important, Targovistea are in sfarsit un aport substantial de pe banca. Aseara au jucat toate jucatoarele, mai putin Denisa. In concluzie, desi poate par subiectiv, echipa din orasul celor 44 de voievozi are cel mai bun lot din acest sezon. Incet incet sita cerne si vedem ca de fapt campionatul feminin este unul mai echilibrat, insa nu la varf...acolo exista tot batranele Arad si Targoviste. Au aparut SM, Timisoara, care pot pune probleme...in rest...Nova Vita desi pe hartie pare o echipa buna, in realitate au luat bataie de la o echipa slaba precum Alexandria. DEci, lupta va fi interesanta in acest sezon, dar de la locurile 3-4 in jos. Primele 2 raman intacte in opinia mea. A, inca ceva, este normal sa se inceapa ezitant atunci cand ai la carma un antrenor Nini, care nu a avut tangente cu fetele. Din cate stiu si eu si din ce am mai auzit cu fetele lucrezi mult mai greu.

    cu 12 ani în urmă (25.09.2011) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!