Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Cronică. Cupa României, feminin: CSM Târgovişte - CSM Satu Mare 60-47

Valentin Bâlă

Valentin Bâlă
28.09.2011

CUPA ROMÂNIEI, FEMININ, SFERTURI DE FINALĂ
CSM TÂRGOVIŞTE
CSM SATU MARE


Sala Sporturilor
Târgovişte

60-47
(13-8, 18-13, 14-12, 15-14)

Meciul tur:
61-60

28.09.2011, Retur Cronică tur
Statistică Alte meciuri

După un meci în care nu am consemnat nicio schimbare de lider şi doar o singură dată egalitatea, echipa CSM Târgovişte a trecut, miercuri, acasă, de formaţia CSM Satu Mare, cu scorul de 60-47, într-o întâlnire din cadrul returului sferturilor de finală ale Cupei României, la feminin. În urma acestui rezultat, gruparea din Cetatea Chindiei şi-a adjudecat dubla manşă cu scorul general de 121:107 şi s-a calificat în Final Four-ul competiţiei.

Gazdele au condus şi la o diferenţă de 16 puncte în acest joc, în timp ce adversarele nu au făcut-o niciodată. Echipa de start a amfitrioanelor şi-a trecut în cont 42 de puncte, în timp ce formaţia de bază a grupării din Satu Mare a totalizat 33 de puncte. Disputa băncilor de rezerve a fost câştigată, la limită, de CSM Târgovişte, care s-a impus cu 18-14 la acest capitol.

Gruparea din Cetatea Chindiei a făcut diferenţa în spaţiul de trei secunde, acolo de unde gazdele au marcat 34 de puncte, replica adversarelor fiind de 18. Cristina Ciocan a fost principala realizatoare a formaţiei pregătite de Florin Nini, jucătoarea echipei din Târgovişte trecându-şi în cont 14 puncte, şapte recuperări, două intercepţii şi cinci pase decisive. Olena Zherzerunova a ajutat-o cu alte zece puncte şi opt mingi câştigate pe urmărire, în timp ce Claudia Pop, 14 puncte, a fost coşghetera oaspetelor.

După ce tabela a indicat 2-2 în debutul întâlnirii, gazdele s-au desprins apoi la 7-2 (min. 4) şi 9-4 câteva secunde mai târziu. CSM Satu Mare a replicat, s-a apropiat la un singur punct, scor 9-8, însă doar atât. Din acest moment, amfitrioanele au trecut la cârma întâlnirii şi şi-au asigurat, până la pauza mare, un ecart aproape liniştitor, de zece puncte, scor 31-21.

După reluare, CSM Satu Mare a echilibrat partida şi a încercat să revină în meci însă, de fiecare dată, formaţia pregătită de Florin Nini a avut puterea să treacă peste momentele mai slabe şi chiar să pună puncte în plus faţă de diferenţa stabilită după primele două perioade. La finalul întâlnirii, gazdele au avut 13 puncte, scor 60-47, lucru ce le-a asigurat calificarea în Final Four-ul Cupei. În tur, la Satu Mare, gruparea din Cetatea Chindiei s-a impus cu 61-60, la capătul unui joc destul de slab din punct de vedere tehnico-tactic.

În urma acestui rezultat, CSM Târgovişte este neînvinsă în Cupa României, având un record de patru victorii din tot atâtea meciuri disputate. Echipele CS Universitatea "1 Decembrie" Alba Iulia şi CSM Satu Mare au fost eliminate de gruparea din Cetatea Chindiei în optimile şi în sferturile de finală ale acestei competiţii. În Final Four, CSM Târgovişte le va avea ca adversare pe BC ICIM Universitatea "Vasile Goldiş" Arad, Rapid Bucureşti şi pe CSM Sportul Studenţesc Bucureşti.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!