Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Cronică. Cupa României, feminin: ICIM Universitatea V. Goldis Arad - BCM Danzio Timişoara 59 - 48

Mihai Litiu

Mihai Litiu
21.09.2011

După ce în tur pierduseră la 13 puncte, timişorencele sperau să repete prestaţia din sfertul 3 al primei partide, sfert în care au surclasat campioanele en-titre cu 25-9. De partea cealaltă, gazdele vroiau să arate că sincopa din sfertul 3 a fost doar un accident şi pot controla de la un capăt la altul meciul cu bănăţencele.

Timişoara începe primul sfert fără lidera de anul trecut în teren, Ancuţa Stoenescu fiind se pare pedepsită pentru prestaţia din partida tur. De asemenea, pe postul de pivot şi-a făcut loc Adina Stoiedin, surpriza plăcută de vineri seara. Oaspetele preiau conducerea prin cele mai bune 2 marcatoare din partidei tur: Bilijana Pesovic şi Corina Moroşan. ICIM răspunde prin Suzana Milovanovic şi coşul de 3 al neobositei Monika Brosovszky. Echipele alternează la conducere pe tabelă, dar la finalul primelor 10 minute de joc arădencele conduc 16 - 14.

Gazdele încep mai bine şi sfertul secund şi profitând şi de ratările de la 3 puncte ale Ancuţei Stoenescu se desprind la 22 - 14 după un coş de 2 puncte al Porchiei Green. Timişorencele încearcă să ţină aproape, dar la mijlocul sfertului, ultima jucătoare sosită în tabăra ICIM-ului, Kaitlin Sowinski transformă două aruncări libere şi desprinde Aradul pentru prima dată la 10 puncte: 28 - 18. Pesovic face de toate în teren, pasează decisiv, fură mingi şi marchează puncte şi după aruncarea de 3 puncte reuşită de Ancuţa Stoenescu, Timişoara se apropie la 3 lungimi, 28-25. Finalul de sfert aparţine Staneciei Graham care reuşeşte un coş de 2 puncte şi transformă o aruncare liberă pentru a înscrie pe tabelă scorul pauzei mari: 31-25 în favoarea deţinătoarei trofeului.

Sfertul al treilea începe cu 5 puncte consecutive înscrise de noua conducătoare de joc a campioanelor, Porchia Green. Replica Timisoarei vine de la Ancuţa Stoenescu printr-un coş de 3 puncte. În următoarele 5 minute diferenţa pe tabelă variază între 6 şi 8 puncte în favoarea gazdelor, apoi Bilijana Pesovic readuce oaspetele în joc prin marcarea a 5 puncte consecutive. Kaitlin Sowinski o loveşte neintenţionat pe Martina Osterman cu cotul şi jucătoarea Timişoarei are nevoie de asistenţă medicală, dar nu este nimic grav. Până la finalul sfertului doar Porchia Green reuşeşte să mai marcheze, cu o aruncare de la 11-12 m în ultima secundă de joc şi ICIM conduce BCM Danzio cu 47 la 41.

Se merge în continuare la obişnuita diferenţă de 6-8 puncte, dar după 3 minute are loc un incident între Larisa Toma şi Martina Osterman, proaspăt revenită pe teren. Jucătoarea bănăţeană rămâne agăţată de veterana Aradului după un blocaj defensiv, iar aceasta din urmă o aruncă peste spate cu un procedeu ce aduce mai mult a judo decât a baschet. Larisa Toma este sancţionată cu greşeala antisportivă, dar oaspetele nu profită decât de una din cele două aruncări libere primite. La jumătatea sfertului, Suzana Milovanovic reuşeşte să desprindă din nou campioanele la peste 10 puncte (55 - 44) după care ambii antrenori îşi introduc pe teren jucătoarele care au jucat mai puţin pe parcursul meciului. Pentru Arad evoluează Gradinaru, Dragoescu, Moraru, Nagy şi Sowinski, iar pentru Timişoara Alecu, Bente, Haas, Blejan şi Stoedin. De la linia de libere, Silvia Gradinaru închide tabela la 59 - 48 şi arădencele se califică în turul următor.

Stanecia Graham nu a mai dominat lupta de sub panouri ca şi în meciul tur, oboseala acumulată pe parcursul turneului amical de la Belgrad punându-şi amprenta pe evoluţia ei. A surprins în mod plăcut evoluţia Porchiei Green care a reuşit 14 puncte, 6 recuperări şi 6 pase decisive. Rămâne de rezolvat la Arad postul 3, unde sunt forţate Suzana Milovanovic de pe 4 şi Monika Brosovszky de pe 2.

De partea cealaltă, Timişoara are o echipă frumoasă, cu o Kine Kane recuperată după accidentare sub panou şi cu o mai bună colaborare între Ancuţa Stoenescu şi jucătoarele din spaţiul ex-iugoslav va reuşi să pună probleme majorităţii echipelor din campionat, cu pretenţii chiar la un loc între primele patru.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!