Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Cronică. Cupa României, feminin: Universitatea Cluj-Napoca - CSM Sportul Studenţesc Bucureşti 41-63

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
28.09.2011

CUPA ROMÂNIEI, FEMININ, SFERTURI DE FINALĂ 
Universitatea Cluj-Napoca
CSM Sportul Studeţesc

Sala Sporturilor

Horia Demian

41 - 63
7-27, 16-18, 13-8, 5-10

Rezultat tur:

56 - 92

28.09.2011, retur Cronică Tur
Statistică Alte meciuri

Miercuri dupămasă la Sala Sporturilor Horia Demian din Cluj-Napoca a avut loc confruntarea dintre formaţia locală Universitatea şi CSM Sportul Studenţesc, contând pentru returul sferturilor de finală ale Cupei României. Fetele antrenate de Florin Covaciu se aflau în faţa unei misiuni imposibilă înaintea jocului, având nevoie de o victorie la 37 de puncte pentru a accede mai departe. Chiar dacă calificarea era ca şi tranşată, tehnicianul clujean spera la o victorie de orgolie. Nu a fost să fie aşa, echipa condusă de către Predrag Vasici impunându-se la 22 de puncte, scor 63-41, la capătul unui meci pe care l-a controlat în întregime. În urma acestui rezultat bucureştencele s-au calificat în Final Four-ul Cupei României.

Partida a început modest pentru gazde, primul coş din acţiune venind din mâinile Flaviei Ferenczi abia după 4 minute de joc efectiv, când tabela indica avantajul oaspeţilor: 8-3. Scorul s-a păstrat în limite normale doar până la jumătatea primei reprize: 10-5 pentru CSM. Din acel moment a urmat un parţial de 17-2 izbutit de gruparea din Capitală care şi-a creat un avantaj de 20 de puncte, după doar primul sfert: 27-7. În acel moment CSM Sportul Bucureşti conducea pe Universitatea Cluj-Napoca cu 56 de puncte la general, iar partida a devenit pentru Vasic un prilej de a-şi pune ultimele lucruri la punct, din punct de vedere tactic, înaintea primei etape din Divizia A. Următorul sfert a fost adjudecat tot de oaspeţi, 18-16, iar scorul primei reprize a fost 45-23 în favoarea CSM-ului. Clujencele au mai redus din diferenţă, după 30 de minute scurse tabela indicând 36-53. În ultimul sfert s-au mai înscris doar 15 puncte şi CSM s-a impus la 22 de puncte, scor 63-41. Scorul la general a fost 155-96.

De la gazde s-a remarcat Flavia Ferenczi autoare a 18 puncte. Atât noua achiziţie din Nigeria cât şi Marta Fodor nu au evoluat miercuri dupămasă. La gruparea învingătoare trei jucătoare au punctat peste 10 puncte: Lovasz, Kovacevic şi Adams. Sportiva de origine sârbă a fost cea mai eficientă a oaspeţilor, Kovacevic izbutind un double-double cu 10 puncte şi 10 recuperări.

CSM Sportul Studenţesc Bucureşti este a doua echipă calificată în Final Four după ICIM Arad.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!