Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Cronică. Divizia A, feminin: CSM București Sportul Studențesc - CSU Alba Iulia 70-85

Ioana Ardereanu

Ioana Ardereanu
01.10.2011

 

                        DIVIZIA A, FEMININ, PRIMA ETAPĂ
CSM București Sportul Studențesc CSU LPS Alba Iulia

     
Sala Sporturilor
"Transilvania"

                  70 - 85
22-16, 20-17, 20-15, 23-22

Ultimul meci:
    50-77

01.10.2011
Analiză
Statistică Alte meciuri

 

 Astăzi a debutat sezonul regulat la feminin Divizia A, toate meciurile din prima rundă având loc în premieră într-o singură locație și anume, Sibiu. Cea de-a două partidă desfășurată la Sală Transilvania, s-a disputat între CSM București Sportul Studențesc și CSU Alba Iulia, victoria aparținându-i formației din Alba Iulia care s-a impus cu scorul de 85 la 70.

  Primul sfert a stat sub semnul unei egalității evidente, tabela de marcaj indicând nu mai puțin de 5 scoruri egale. Astfel că cele două protaginiste au mers cap la cap până în minutul 4 al partidei, moment în care gruparea condusă de Tomas Bilek s-a desprins de adversara sa, pentru a încheia primele 10 minute în avantaj, scor 22-16.

 Cel de-al doilea sfert a fost unul plin de răsturnări de situație. Primele minute a găsit gruparea din Alba Iulia la conducere și mai apoi, în minutul 12 la egalitate cu adversara sa, 24-24. Echipă din Capitală a profitat de situație și s-a distanțat, depășindu-le chiar și cu 6 puncte, înainte ca elevele lui Bilek să riposteze prin 18 puncte pentru a se instala din nou la conducere cu un avantaj de 9 puncte, scor la pauza dintre cele două reprize: 42-33.

La revenirea de la cabine, ardelencele au prestat un joc bun defensiv, primind doar 15 puncte și și-au majorat ecartul. Prin aportul semnificativ adus de jucătoarea orginară din SUA, Nadia Parker, gruparea ardeleană a reușit să marcheze 20 de puncte în penultimele 10 minute și să intre în sfertul decisiv cu o diferență de 14 puncte.

Chiar dacă prestația lui Gaati Werema a fost una în ton cu cele anterioare ale sale din Cupa României, formația din Capitală nu a reușit să se apropie amenințător de adversara sa în niciun moment din ultimele 10 minute. Deși ritumul a fost unul echilibrat, dovadă fiind numărul de puncte înscrise de ambele echipe (22-23), ardelencele au reușit să se impună în finalul meciului la o diferență de 15 puncte, scor 70-85 și să obțină astfel prima victorie în campionat. 

   Din punct de vedere al statisticii, cele două protaginiste au avut procentaje echilibrate, astfel că gruparea din Alba Iulia a reușit să se impună la capitolul aruncărilor de două puncte și al recuperărilor ( 60%; 33 recuperări). La polul opus, formația antrenată de Pedrag Vasic a fost superioară la aruncarlle de trei puncte (27%), dar și la aruncările din spatele liniei de pedeapsă (81%). De remarcat faptul că ambele grupări au ”excelat” în ceea ce privesc greșelile neforțate, acolo unde s-au înregistrat 27, respectiv 29 astfel de abateri. 

 Principalele marcatoare ale partidei au fost: 

CSM București Sportul Studențesc: Gaati Werema 25 pts. 6 recuperăƒri, o pasă decisivăƒ, Wilhelmina Denise Wilson 15 pts., 6 recuperăƒri, 4 pase decisive, Alma Kovacevic  15 pts., o pasă decisivă, o recuperare

CSU Albă Iulia: Taneisha Harrison  21pts., 14 recuperăƒri, 4 pase decisive, Ramona Eniko Tarța 21 pts., 6 recuperări, 6 pase decisive, Breanna Salley 19 pts., 2 pase decisive, 2 recuperări 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!