Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Cronică. Divizia A, feminin: CSM Târgoviște - Olimpia Brașov 81-42

Adrian Micinic

Adrian Micinic
01.10.2011

 CSM Târgoviște   81-42   Olimpia Brașov 
 

22-14, 23-13, 26-10, 10-5

 

 

Sala Transilvania, Sibiu 

 

 

CSM Târgoviște a confirmat statutul de favorită în confruntarea cu Olimpia Brașov pentru a obține victoria în prima etapă a Diviziei A la baschet feminin - ediția 2011/12. Meciul a avut loc la Sala Transilvania din Sibiu și s-a încheiat cu scorul de 81-42 (45-27).

Târgoviște a început partida cu trei românce pe parchet, Flori Diaconu - Cristina Ciocan - Andrea Huțanu, alături de Chrissy Givens și Olena Zherzerunova. În replică, Dan Calancea a trimis în teren tot trei românce, Gabriela Cursaru, Claudia Ușurelu și Simina Avram alături de Starr Fairbanks și Olga Cazac.

Dâmbovițencele au marcat primul coș al partidei, iar Gabriela Cursaru a replicat imediat cu o reușită de trei puncte prin care s-a consemnat primulavantaj al formației de sub Tâmpa în acest meci. CSM Târgoviște a continuat mai bine instalându-se la conducere pe fondul reușitelor Zherzerunovei, ajutată în special de Givens pe faza de finalizare. Echipa antrenată de către Florin Nini a terminat prima secvențp în avantaj, scor 22-14.
Remarcabil faptul că Gabriela Cursaru a avut 12 puncte (5/6 din acțiune) în prima secvență. De cealaltă parte Olena Zherzerunova a reușit 9 puncte și 4 recuperări, iar Chrissy Givens a avut 9 puncte.

Brașovul a marcat primele trei coșuri din acțiune ale secvenței a doua, prin Cazac (de două ori din afara semicercului) și Ușurelu, tabela de marcaj consemnând egalitatea la 22 în minutul 13 al confruntării. Parțialul de 8-0 al Brașovului a fost oprit de acțiunile lui Chrissy Givens, sportiva care a înscris de trei ori consecutiv din acțiune.
Cursaru respectiv Ciocan au marcat din spatele semicercului, iar Starr Fairbanks s-a apropiat mai mult de coș pentru a aduce două puncte în contul Brașovului. Ciocan a înscris din acțiune, iar apoi Diaconu a transformat de la linia de pedeapsă pentru a duce diferența la zece lungimi, scor 39-27, în minutul 18 al partidei. Echipa din Târgoviște a mai înscris șase puncte pentru a termina repriza cu un parțial de 12-0, la adăpostul unul avantaj de 18 lungimi: 45-27.
Chrissy Givens avea 17 puncte și 5 recuperări, iar Gabriela Cursaru a înscris 15 puncte în prima repriză.

Zherzerunova și Sambruska au mărit avantajul Târgoviștei la 20 de lungimi, scorul înregistrat în minutul 22 al partidei fiind de 49-29. Ofensiva echipei dâmbovițene a rulat în parametri maximi pe parcursul primelor cinci minute ale sfertului al 3-lea, atunci când CSM-ul a înscris 17 puncte și a reușit să mărească diferența la 33 lungimi. Astfel, patru jucătoare din echipa lui Nini au depășit pragul de zece puncte marcate înaintea epuizării celui de-al 3-lea sfert.
De cealaltă parte, Olga Cazac a fost singura jucătoare care a reușit să înscrie din acțiune pentru Olimpia Brașov în acest act. Ea a punctat de două ori din afara semicercului, o dată din intariorul acestuia și o dată de la linia de pedeapsă. Georgiana Plăvițu a stabilit scorul la capătul celei de-a 3-a secvențe printr-o reușită de la linia de pedeapsă. Astfel, la intrarea în perioada decisivă tabela de marcaj indica scorul de 71-37.

Pe parcursul secvenței de final nu s-a consemnat nicio modificare semnificativă. Brașovul a înscris primul coș din acțiune, dar Târgoviște a replicat cu un parțial de 6-0 pentru a duce scorul de 77-39 în minutul 35 al confruntării.
Au urmat trei puncte din partea Ancăi Șipoș, tabela de marcaj consemnând o diferență de peste 40 de puncte, scor 80-39, în minutul 37 al confruntării. Plăvițu și Sinka, respectiv Dezsi au marcat ultimele puncte ale confruntării, una încheiată cu scorul de 81-42.

Remarcate
Târgoviște - Givens 21 puncte, 6 recuperări, 3 pase decisive, Zherzerunova 18 puncte, 11 recuperări, Sambruska 15 puncte, 3 pase decisive, Ciocan 12 puncte, 3 recuperări, 3 pase decisive
Brașov - Cursaru 15 puncte, 4 pase decisive, Cazac 15 puncte, 4 recuperări.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!