Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CRONICĂ. Divizia A2: Alba Iulia învinge în derby-ul etapei

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
12.03.2011

În cursul zilei de sâmbătă au avut loc cele trei confruntări din Diviziei A2 la baschet feminin. A fost probabil cea mai echilibrată etapă din cadrul A2 în acest sezon competițional, toate cele trei meciuri încheindu-se la diferențe sub 10 puncte. Partida dintre Universitatea Cluj-Napoca și CSU Alba Iulia s-a ridicat la așteptările unui derby, fiind nevoie de o repriză suplimentară pentru a decide învingătoarea. De asemea CSM U Oradea a reușit să producă surpriza, pe teren propriu, învingând la mare luptă pe BC Galactica Brașov, după ce a cedat în tur la o diferență de 20 de puncte.

Universitatea Cluj-Napoca – CSU Alba Iulia 77-78
Confruntarea dintre echipele neînvinse în A2, înainte de această etapă, s-a soldat cu victoria la o diferență minimă, a oaspetelor, după o repriză de prelungiri, scor 78-77. Gazdele au pierdut disputa deși au condus la un moment dat și cu 9 puncte. Alba Iulia putea încheia socotelile în timpul regulamentar, însă Alexandra Uiuiu, cu trei secunde înainte de final, a marcat o singură liberă din două, trimițând meciul în prelungiri acolo unde echipa oaspete a învins cu 8-7. Foarte interesant este faptul că George Lancranjan a mizat pe doar șase jucătoare, patru dintre ele evoluând 45 de minute. Cea mai bună marcatoare pentru ”U” a fost Andreea Pop cu 20 de puncte, iar de la Alba Iulia, Luiza Voinea, autoare a 22 de puncte.
Astfel, CSU Alba Iulia își păstrează invincibilitatea în Divizia A2, urmând ca miercurea următoare să se dispute restanța din tur, dintre aceleași echipe. Conform spuselor antrenorului clujean, Florin Covaciu, acesta nu își va mai obosi jucătoarele în disputa de la Alba Iulia, având în vedere că o mare parte dintre ele vor evolua la turneul de la Baia Mare, ce va avea loc de duminică până marți, rezervat generației U20.

Sportul Studențesc – Politehnica Iași 68-77
Partidă controlată cap-coadă de către ieșence, care s-au instalat încă din primul minute la cârma partidei. Sportul a dat semne de revenire în cel de al doilea sfert, pe care și l-au adjudecat la 7 puncte, înșă oaspetele au ieșit mult mai montate de la cabine și au gestionat foarte bine partida care s-a încheiat cu scorul de 77-68. Donița Panait a fost cea mai bună jucătoare din tabăra Politehnicii, având 21 de puncte și 5 recuperări, în timp ce de la Sportul Studențesc s-a remarcat Ana Cuatu cu 22 de puncte(4/7 x3 și 10/11 la libere)

CSM U Oradea – Galactica Brașov 51-46
Deși Galactica Brașov s-a impus în tur la o diferență de 20 de puncte, CSM U Oradea a reușit să producă o surpriză și să se impună, în Arena Antonio Alexe, în fața brașovencelor, scor 51-46. Oaspetele s-au instalat rapid la timonă, conducând în minutul 14 și cu 11 puncte, scor 20-9, pentru ca la mijlocul disputei tabela să indice un scor demn de meciurile din cadrul campionatelor naționale de junioare, 26-19 pentru formația oaspete. Înainte de finalul sfertului al treilea, CSM U Oradea a preluat conducerea și nu a mai cedat-o până la finalul meciului, chiar dacă în minutul 39 Brașovul s-a apropiat la două puncte. Ioana Gavra, de la gazde, a marcat 17 puncte, iar Monica Ivan, de la Galactica Brașov, a marcat 22, aproape jumătate din punctele marcate de întreaga echipă.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!