Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CRONICĂ. ICIM Univ. V. Goldiş - LMK Sepsi Sf. Gheorghe 84-59

Mihai Liţiu

Mihai Liţiu
02.04.2011

Divizia A, feminin, ediția 2010-2011
ICIM Arad

 
Sepsi Sf. Gheorghe
 


84 - 59

            
  STATISTICA MECIULUI
  Semifinale, meci 1
Meci 1: ICIM - SEPSI 84-59, Scor general 1-0
Meci 2: SEPSI - ICIM
5.04.2011, Sf. Gheorghe
Meci 3 (dacă este cazul): ICIM - SEPSI 8.04.2011, Arad

Doar 7-800 spectatori au ales vineri seară să urmărească primul meci al semifinalei Campionatului Naţional feminin dintre ICIM Universitatea de Vest Vasile Goldiş şi Liceul Mikes Kelemen Sepsi Sfântu Gheorghe. Disputa se prefaţa a fi una echilibrată, ca şi precedenta întâlnire din cadrul semifinalelor Cupei României care s-a încheiat cu victoria arădencelor la o diferenţă de 3 puncte.

Ambele echipe încep meciul "în forţă", ICIM incscriind prin Roberson şi Ciocan iar Sepsi replicând prin Garner şi Ardeleanu. După 3 minute, la scorul 9-6 pentru gazde, Attila Veres este nemulţumit de jocul echipei sale şi solicită timeout. La reluare însă, tot ICIM joacă mai bine, gazdele reuşind să se desprindă la 10 puncte: 17-7 în minutul 5. Îndârjirea cu care se joacă se reflectă şi în greşelile personal, de la Arad Meszaros şi Toma acumulând rapid câte două faulturi iar de partea cealaltă Gardin fiind sancţionată cu fault de 3 ori. Graham reuşeşte primul coş de 3 puncte desprinzând Aradul la 24-11 iar apoi Roberson pe contraatac stabileşte scorul primului sfert 28-12.

Oaspetele încep mai bine sfertul secund,  reuşind să facă şi spectacol prin Hutanu care recuperează o aruncare liberă ratată de Pârău, trage două apărătoare pe ea şi apoi îi pasează pe la spate Biancăi Vescan care transformă cu uşurinţă de sub inel şi scorul devine 30-19 în minutul 12. La jumătatea sfertului Graham reuşeşte o recuperare defensivă după care o lansează pe Meszaros cu o pasă peste 3 sferturi de teren, împrumutată parcă din fotbalul american, şi Anita finalizează uşor de sub coş ducând scorul la 37-23.  După ce în finala Cupei României a transformat 6 aruncări de 3 puncte, Monika Brosovszki reuşeşte singurul ei coş de după linia de 6,75 m în minutul 17. În minutul 19 Vescan reduce diferenţa la 10 puncte şi la pauză mare avem ICIM - Sepsi 44 - 34. 

În sfertul al treilea apărarea gazdelor începe să dea roade, Meszaros deviază o minge până la Monika Brosovzki, aceasta scapă pe contraatac dar este ajunsă din urmă de Annemarie Pârău care o faultează şi este sancţionată cu greşeala antisportivă. Ciocan îşi îndeplineşte perfect rolul de playmaker angajându-le pe rând pe Anita Meszaros şi Ashlee Roberson în poziţii favorabile sub panoul advers şi scorul devine 53 - 34 în minutul 24. ICIM continuă jocul bun şi Monika Brosovszki mai scăpa o dată pe contraatac în miutul 38 finalizând prin oferită pentru 61 - 38. Finalul de sfert este presărat cu pase greşite şi greşeli de control al mingii iar la finalul celor 30 de minute de joc tabela indică un liniştitor 61 - 42 pentru gazde.

Începutul sfertului 4 este echilibrat, în minutul 33 Gardin recuperează ofensiv şi Andreea Huţanu marcheza cu uşurinţă. În replică, Ciocan reuşeşte un coş cu fault şi transformă liberă suplimentară pentru a duce scorul la 70 - 50. În minutul 34 arădencele reuşesc 2 contraatacuri finalizate de Meszaros şi Graham ducând diferenţa la 26 de puncte. Încearcă să le răspundă Ardeleanu dar imediat pe contraatac Graham o angajează de data aceasta ea pe Ciocan care finalizează cu uşurinţă. Proaspăt intrată pe teren Laura Drăgoescu marchează de la 3 puncte şi scorul devine 81 - 52.  Vescan reuşeşte să marcheze pe ultima secundă de atac dar problema câştigătoarei nu se mai pune şi în ultimele 2 minute evoluează mai mult rezervele: Kerekes şi Nwafor la Sepsi respectiv Mercea, Urban, Nagy şi Drăgoescu la ICIM. Caroline Nwafor reuşeşte ultimul coş al meciului în chiar ultima secundă de joc şi rezultatul final este: 84 - 59 în favoarea Aradului.

ICIM ia o opţiune  serioasă pentru calificarea în finală, mai ales prin jocul reuşit în apărare, dar partida de marţi de la Sfântu Gheorghe se anunţă a fi mult mai echilibrată, fiind cunoscut modul în care galeria secuilor reuşeşte să-şi impulsioneze favoritele.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!