Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CRONICĂ. LPS Alba Iulia - ”U” Cluj 70-60

Valentin Bâlă

Valentin Bâlă
16.03.2011

Cu două victorii directe în fața rivalei din Cluj, LPS Alba Iulia și-a asigurat, miercuri, primul loc, până la finalul sezonului regulat, în Divizia A2. LPS Alba Iulia s-a impus, pe propriul teren, scor 70-60, în fața jucătoarelor de la ”U”, după un meci care s-a decis, practic, în cea de-a treia perioadă.

Cu 19 puncte marcate, la care a mai adăugat șase recuperări, tot atâtea pase decisive și patru intercepții, Luiza Voinea a fost cea mai bună jucătoare din tabăra gazdelor dar și MVP-ul partidei de la Alba Iulia. Volha Tămârgeanu a reușit 11 puncte pentru LPS, în timp ce Alexandra Uiuiu a mai adăugat 14. De la ”U” s-a evidențiat Andreea Pop, autoare a 15 puncte.

Titularele echipei din Alba Iulia au fost mai combative decât adversarele lor, câștigând lupta directă la puncte marcate, scor 52-38. LPS a înscris mai mult și din spațiul de trei secunde, acolo de unde gazdele au adus 42 de puncte, față de 30 cât au reușit jucătoarele formației din Cluj. În acest meci am înregistrat de trei ori egalitatea și alte trei schimbări de lider pe tabelă.

LPS Alba Iulia a început meciul mai bine și a condus după zece minute cu scorul de 22-18, însă diferența înregistrată la pauză a fost una minimă, scor 38-36 pentru amfitrioane, deoarece fetele pregătite de Florin Covaciu au câștigat sfertul al doilea cu 18-16. După reluare, gazdele au reușit să se distanțeze, după un parțial de 18-3 în cel de-al treilea sfert, perioadă care a decis, practic, învingătoarea. Chiar dacă au mai redus din ecart, oaspetele nu au putut să evite înfrângerea, LPS câștigând cu 70-60.

După acest rezultat, echipa LPS Alba Iulia a acumulat nouă victorii din tot atâtea posibile în Divizia A2 și este lider în clasament. ”U” Cluj ocupă locul al doilea în această ierarhie, cu șapte meciuri câștigate din nouă posibile. Partida de miercuri a contat ca restanță pentru etapa a patra. Inițial, meciul trebuia să aibă loc pe 22 februarie 2011, însă jocul a fost amânat de FRB, la cererea oficialilor echipei oaspete.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!