Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CRONICĂ. Olimpia Bucureşti - BCM Danzio Timişoara 65-78

Adrian Cojocaru

Adrian Cojocaru
19.02.2011

Astăzi de dimineaţă, Olimpia Bucureşti şi BCM Danzio Timişoara s-au grăbit să deschidă etapa a VII-a a Diviziei A feminin, grupa A1. Cele două formaţii au oferit un meci de calitate, care s-a rupt însă încă din sfertul doi. Mai experimentată, Timişoara s-a impus în faţa "grădinţei" Olimpiei şi a câştigat cu 78-65 . Pentru echipa din Banat e prima victorie în deplasare în play-off, iar şansele unei clasări pe locul 4 cresc. În schimb, Olimpia a ajuns la a şaptea înfrângere din tot atâtea jocuri.

Debutul jocului i-a aparţinut echipei viola. Trupa lui Dan Ionescu a condus în primele minute pe tabelă, dar Olimpia a egalat scorul imediat, 7-7. Gazdele au echilibrat forţele pe teren şi au trecut la conducere. Formaţia condusă de cuplu Cristea-Dumitrache a reuşit să stea în avantaj până la 17-17. Oaspetele au revenit, dar echilibrul a fost cuvântul de ordine în primele zece minute, astfel că actul 1 s-a încheiat egal, 21-21.

Olimpia a ţinut să arate că nu se sperie de experienţa adversarelor şi a ţinut din nou jocul în mâini şi în sfertul doi. Au rezistat până la 25-25, dar apoi au început să plătească preţul tinereţii. Timişoara a ştiut să ascundă bine mingea şi să forţeze în atac, astfel că Bigică şi compania au început să comită tot mai multe greşeli personale. Oaspetele au profitat de la linia de libere şi au început să îşi mărească uşor avansul pe tabelă. Olimpia a comis 9 greşeli de echipă între minutele 11 şi 20, şi, deşi Stoenescu şi Vuksic nu au excelat la Timişoara, oaspetele au adunat 41 de puncte până la pauză, faţă de cele 32 ale Olimpiei.

Sfertul trei s-a desfăşurat după tiparul celui precedent. Greşeli personale multe pentru Olimpia, apărare exactă a Timişoarei, iar ecartul a crescut treptat până la 17 puncte. Un coş de trei puncte al lui Munteanu în ultima secundă a făcut ca tabela să arate 50-64 la finalul actului trei. De remarcat însă că Ancuţa Stoenescu avea un procentaj rar întâlnit la experimentata jucătoare a Timişoarei. După 30 de minute, Stoenescu marcase doar o liberă din cele 9 de care a beneficiat (11%) şi avea 11 puncte în cont şi o singură recuperare.

BCM Danzio a ştiu să ţină de scor şi în sfertul patru, chiar dacă spre final s-a relaxat şi a dat speranţe Olimpiei la o revenire miraculoasă. Distanţa s-a micşorat de la 17 la 10 puncte cu 2 minute rămase de joc. Cele două formaţii s-au întrecut însă în ratări, atât de sub panou, cât şi de la distanţă, iar până la final nu s-a mai întâmplat minunea şi Timişoara s-a impus cu 78-65.

După victoria de la Bucureşti, Danzio nu mai poate coborî mai jos de la locul 6, dar speră acum chiar şi la o clasare în primele trei, fiind în duel direct cu SCM Craiova pentru locurile 3-4.

Cele mai bune marcatoare de la Olimpia Bucureşti au fost Cristiga Bigică cu 18 puncte, urmată de Sonia Ursu - 12 şi Gabriela Cursaru - 10.

De la BCM Danzio, Laura Budean a strâns 18 puncte şi 8 recuperări, Ana Vuksic  cu 16 pucnte şi 10 recuperări şi Ancuţa Stoenescu care, deşi nu a prins cea mai bună zi a sa şi-a trecut în cont 17 puncte.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!