Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CRONICĂ. Olimpia București - CSM Satu Mare 55-75

Valentin Bâlă

Valentin Bâlă
19.01.2011

Gabriela Cursaru, autoare a 19 puncte marcate, șase recuperări și două pase decisive, și Sonia Ursu, care a încheiat întâlnirea cu 14 puncte și două recuperări, au încercat să micșoreze diferența de scor dintre echipele Olimpia și CSM Satu Mare. Gruparea ardeleană s-a impus la un ecart de 20 de puncte, scor 75-55, într-un meci în care Amra Mehmedic a realizat 18 puncte și patru recuperări, iar Latoya Rena Drake a ajutat-o cu 15 puncte, cinci recuperări și patru pase decisive.

Partida s-a disputat miercuri, în Capitală, și a contat pentru etapa a doua a Diviziei A1. Oaspetele și-au asigurat o diferență substanțială încă din primele minute, astfel că învingătoarea a fost decisă până la pauza mare a întâlnirii.

Formația din Satu Mare a început meciul în forță și, după numai 120 de secunde, a avut un ecart de 11 puncte pe tabelă, scor 13-2. Lori Bjork a marcat, în debut, șapte puncte pentru ardelence, în timp ce Anita Teilane a ajutat-o cu opt recuperări. Diferența s-a mărit la 21-8 după patru minute de joc, astfel că învingătoarea acestei întâlniri a fost stabilită chiar înainte de finalul primei perioade, care s-a încheiat cu scorul de 28-11 pentru echipa oaspete.

În sfertul al doilea, Olimpia a reușit un parțial de 6-5 în patru minute, însă replica adversarelor a venit imediat, astfel că amfitrioanele nu au mai putut să finalizeze până la pauză, CSM Satu Mare răspunzând cu un run de 5-0. După 20 de minute din meci, oaspetele au condus cu scorul de 38-17. Latoya Rena Drake a avut 12 puncte înainte de prima repriză, iar Anita Teilane șase puncte. De la gazde, Gabriela Cursaru, cu nouă puncte a evoluat cel mai bine în prima parte.

După reluare, CSM Satu Mare și-a asigurat un avantaj de 20 de puncte pe tabelă, scor 50-30, în minutul 23. Drake, Mehmedic și Băluță au reușit să-și impună jocul până la jumătatea celei de-a treia perioade, atunci când Olimpia s-a apropiat pe fondul unei relaxări a fetelor antrenate de Dan Fleșeriu. Până la final nu s-a mai întâmplat nimic deosebit pe tabelă, astfel că gruparea ardeleană a câștigat întâlnirea cu scorul de 75-55.

În urma acestui rezultat, CSM Satu Mare a acumulat două victorii din tot atâtea posibile în Divizia A1 și împarte, alături de BC ICIM Arad, primul loc în clasament. Olimpia București se află la polul opus, cu două partide pierdute.

foto: bktfocus.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!